Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako iz svetle majice odstraniti madeže temper?

Kako iz svetle majice odstraniti madeže temper?

Sem našpricala s čistilom od Amwaya – nič, nato sem namakala v vanishu in močno drgnila – malo je sicer šlo, a ne vse. Zdaj sem dala v stroj in se pere – verjetno ne bo šlo ven – zdaj sem se spomnila še na forum. Kako čistite tovrstne madeže? Najlepša hvala.

Tempere je praktično nemogoče odstraniti iz obleke.

Poskusi z navadnim milom za roke. Kot je že ena nazaj pisala, odstrani skoraj vse. Če je majica bela, pa mogoče še z varikino.

tempere in vodene barvice so skoraj neodstranljive…malo lahko omiliš madež, če ni velik, popolnoma pa ne.

v mercatorju kupi od dr.beckkahm (nekaj takega) majhna zelena plastična flaška je prav namenjeno za vodene barvice in tempere,- garantirano

Vem, da to ni ravno nasvet, kako odstraniti madeže, bom dala pa idejo (ki jo mi kar pogosto uporabljamo), kako kljub packi ohraniti majico. Z barvami za blago na packo lahko narišete karkoli je otroku všeč. Nazdanje, ko smo reševali eno tako popackano majico, si je kar sama porisala rožice in na trebuh en velik sonček. Popoln unikat;))

Pa še to sem se spomnila. Nekatere madeže mi je uspelo spraviti dol s pecilnim praškom. Mogoče bi šle tudi tempere.

(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)

Jaz šele sedaj ugotavljam ob majhnih otrocih zakaj rabiš razna čistila, prej ej šlo vse dol s praškom 🙂 Vanish mi sploh ni OK, precej madežev ne gre dol. Se mi pa toliko bolje obnese Omnio Bianco. Imamo in gel za na madež, prašek in OXI (v zeleni šprici), običajno najprej madež sprem z mrzlo vodo in milom, nato pa namočim v toplo vodo s tem praškom in gre ven. Pri temperah pa čimprej. Tempere so vodne barve. Tudi ko se slika posuši , jo lahko popraviš z novim nanosom. Problem pri blačilih je to da se pigment (droben prah) vsidra v oblačia. Običajno gre stran po nekaj pranjih ( če govorimo res o temperi in ne o kakšnih prstnih barvah)

New Report

Close