Kako iz svetle majice odstraniti madeže temper?
Vem, da to ni ravno nasvet, kako odstraniti madeže, bom dala pa idejo (ki jo mi kar pogosto uporabljamo), kako kljub packi ohraniti majico. Z barvami za blago na packo lahko narišete karkoli je otroku všeč. Nazdanje, ko smo reševali eno tako popackano majico, si je kar sama porisala rožice in na trebuh en velik sonček. Popoln unikat;))
Pa še to sem se spomnila. Nekatere madeže mi je uspelo spraviti dol s pecilnim praškom. Mogoče bi šle tudi tempere.
Jaz šele sedaj ugotavljam ob majhnih otrocih zakaj rabiš razna čistila, prej ej šlo vse dol s praškom 🙂 Vanish mi sploh ni OK, precej madežev ne gre dol. Se mi pa toliko bolje obnese Omnio Bianco. Imamo in gel za na madež, prašek in OXI (v zeleni šprici), običajno najprej madež sprem z mrzlo vodo in milom, nato pa namočim v toplo vodo s tem praškom in gre ven. Pri temperah pa čimprej. Tempere so vodne barve. Tudi ko se slika posuši , jo lahko popraviš z novim nanosom. Problem pri blačilih je to da se pigment (droben prah) vsidra v oblačia. Običajno gre stran po nekaj pranjih ( če govorimo res o temperi in ne o kakšnih prstnih barvah)