Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kako iz neprijetnega položaja

Kako iz neprijetnega položaja

Spoštovana,

Znašel sem se v neprijetnem položaju. Dobivam denarno socialno pomoč v višini 160 evrov zato, ker sem prijavljen v skupno gospodinjstvo. V zadnjem letu je pa prišlo do prepira in oče zahteva naj mu plačam najemnino za stanovanje (100 evrov), drugače me bo vrgel na cesto. Res je, da je stanovanje pisano na očeta, jaz pa živim v njegovi hiš (mansarda). Zanima me zakaj meni socialna služba že vnaprej pobere tistih 60 evrov, ki jih ne prejemam, Poleg tega bom moral očetu od teh 160 evrov odšteti 100 evrov za stanovanje. Kako naj jaz sedaj preživim. Naj zaradi zakonodaje raje izberem ulico in s tem tvegam, da me bodo razne drogeraške združbe zvabile v svoj krog? Nimam več prihodnosti. Najverjetneje bom storil samomor.

Pozdravljeni!

Dokler živite pri očetu, imate zagotovljeno bivanje, zato nimate pomoči v celotnem znesku. Za celotno DSP morate biti brez pogojev za bivanje in prehrane od druge osebe – torej, najem ipd.

Edina varjanta je službo dobiti, ali dve,…. bolje to, kot posedanje z narkomansko družbo ali obupavanjem nad življenjem.

Lp-T.K.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close