Kako gledajo v Nemčiji, Švici, Avstriji na Slovence?
Pojma nima kako oni razmišljajo o nas, vem pa kako jaz mislim o njih. Vendar to ni pomembno.
Iz lastnih izkusenj ti povem da gledajo na Slovence z respektom, ce si seveda kompetenten za svoje delovno mesto. Name nikdar niso gledali z viska, pravzaprav so bili zacudeni da sem rojena, vzgojena in solana v Sloveniji, namrec po vecini so bili mnenja da sem univerzitetno izobrazbo pridobila v ZDA ali v Angliji. To kar vecina Slovencev nosi s seboj (kompleks manjvrednosti) je le v glavah posameznikov.
Vsi, ki opevate Nemce, češ če pokažeš kulturo in prilagodljivost, te sprejmejo.
Povejte: če ste kadilci in ste v Sloveniji kadili na balkonu ali ob oknu, da se je kadilo in zasmrajalo v sosednje stanovanje, in vam je soseda rekla, da nehajte kaditi ali vsaj ne tako, da se bo kadilo v njeno stanovanje, ste jo najbrž poslali v pi’zdo materno, kajne?
Zdaj ko ste v Nemčiji? Ali sosedo Nemko tudi pošljete v pi’zdo materno? Ali pa mogoče kot ubogljivi pudeljčki hodite kadit nekam globoko v park 300 metrov od bloka? V Nemčiji imate pa kar naenkrat kulturo, kajne? Lepo, lepo.
?
Evo, jaz sem kadilec in izmed 20 stanovanjskih enot smo bili tako po obcutku kadilci v manjsini. Nikoli v stirih letih nisem slisal, da bi se kdo pritozeval nad kajenjem na balkonu.
?
Evo, jaz sem kadilec in izmed 20 stanovanjskih enot smo bili tako po obcutku kadilci v manjsini. Nikoli v stirih letih nisem slisal, da bi se kdo pritozeval nad kajenjem na balkonu.
[/quote]
Hm, najbrž zato, ker Nemci tiho trpijo smrad in si ne upajo nič rečt, da te ne bi užalili?
Me prav zanima, kaj pa bi bilo, če bi ti kdo kaj rekel? Vem, kaj bi bilo, če bi ti kdo kaj rekel v Sloveniji. Poslal bi ga v pi’zdo materno in mu predlagal, da če mu kaj ni všeč, naj se pa preseli. Me zanima, če bi tudi Nemcem isto predlagal …
Za kakrsno sluzbo pa se zanimas? Jaz za najpreprostejsa dela.
?
[/quote]
Hm, najbrž zato, ker Nemci tiho trpijo smrad in si ne upajo nič rečt, da te ne bi užalili?
Me prav zanima, kaj pa bi bilo, če bi ti kdo kaj rekel? Vem, kaj bi bilo, če bi ti kdo kaj rekel v Sloveniji. Poslal bi ga v pi’zdo materno in mu predlagal, da če mu kaj ni všeč, naj se pa preseli. Me zanima, če bi tudi Nemcem isto predlagal …
[/quote]
A če bi jaz kadila, ne bi smela kadit v SVOJEM stanovanju? Me pa res zanima kdo bi mi to lahk prepovedal. Bi ga vrjetn tud jaz nekam poslala, mogoče ne glih v pm in isto bi nardila, če bi živela kjerkol v tujini. Poznam kr neki kadilcev, ki živijo v stanovanjih, pa hodijo kadit na balkon. Nism še slišala, da bi se kdo pritoževal zarad tega.
[/quote]
A če bi jaz kadila, ne bi smela kadit v SVOJEM stanovanju? Me pa res zanima kdo bi mi to lahk prepovedal. Bi ga vrjetn tud jaz nekam poslala, mogoče ne glih v pm in isto bi nardila, če bi živela kjerkol v tujini. Poznam kr neki kadilcev, ki živijo v stanovanjih, pa hodijo kadit na balkon. Nism še slišala, da bi se kdo pritoževal zarad tega.
[/quote]
Dej, ne najedaj folku, mala lopužo.
[/quote]
[/quote]
O lejga, a še ne spiš?
[/quote]
O lejga, a še ne spiš?
[/quote]
Ne spim še. Ta teden imam še časa, malo bluzit, pol pa nasleden teden na posao. Aja, evo slike rentgena srca 💔, da dokažem kako je počilo srce, zbog tvoje prevare.
[/quote]
[/quote]
Imam Srbjanko v sosednjem stanovanju. Kadi in smrdi meni v sobo.
Točno mi je bilo jasno, kaj bo rekla: “Jaz u svom stanovanju lahk kadim.”
Poznamo mi te finte.
Ja, ti kar kadi v svojem stanovanju, kolikor te je volja. A dima pa ne bi zadržala v svojem stanovanju? A ni tvoj?
Pa ne mi zdaj z vonjem od hrane! Hrana je hrana. Smrdljivi čiki so pa smrdljivi čiki, popolnoma neuporabni in nepotrebni v človekovem življenju!
Hočem samo rečt: če bi bila v Nemčiji in bi se ti nemški sosed pritožil, da smrdiš s čiki … bi se takoj endšuldigala in presneto pazila, kje in kako boš kadila!
Kadilska gamad tu pri nas pa takoj o “pravicah v svojem stanovanju”!
O lejga, a še ne spiš?
[/quote]
Ne spim še. Ta teden imam še časa, malo bluzit, pol pa nasleden teden na posao. Aja, evo slike rentgena srca 💔, da dokažem kako je počilo srce, zbog tvoje prevare.
[/quote]
Ojoj no, pozab že na tu prevaru, bo boljš drugič 😉
[/quote]
[/quote]
Slika pove vse. Dzabe se zdaj izvlačiš, šta je puklo, puklo je.
[/quote]
Imam Srbjanko v sosednjem stanovanju. Kadi in smrdi meni v sobo.
Točno mi je bilo jasno, kaj bo rekla: “Jaz u svom stanovanju lahk kadim.”
Poznamo mi te finte.
Ja, ti kar kadi v svojem stanovanju, kolikor te je volja. A dima pa ne bi zadržala v svojem stanovanju? A ni tvoj?
Pa ne mi zdaj z vonjem od hrane! Hrana je hrana. Smrdljivi čiki so pa smrdljivi čiki, popolnoma neuporabni in nepotrebni v človekovem življenju!
Hočem samo rečt: če bi bila v Nemčiji in bi se ti nemški sosed pritožil, da smrdiš s čiki … bi se takoj endšuldigala in presneto pazila, kje in kako boš kadila!
Kadilska gamad tu pri nas pa takoj o “pravicah v svojem stanovanju”!
[/quote]
Ah, če teb smrdi v tvojem stanovanju, potem v njenem še bolj smrdi, pa čeprav kadi na balkonu. No ja, razn če zapre balkonska vrata, ampak mislm da vseen not pride dim ko jih odpre
Ok, je razlika čiki ali hrana, ampak smrdi pa tud hrana, sploh ko eni že zjutri ob 6ih pražijo čebulo….fuj. Pa mi drugač sploh ne smrdi, ampak zjutri?
[/quote]
[/quote]
Ma ne sekiraj se ti men, sastavit čemo mi njega nazad, bez brige 😉
Vse je odvisno, v kaksno socialno-ekonomsko sredino pades. V visoko izobrazeni delovni okolici si v sluzbi verjetno obkrozen ljudmi, ki so ponavadi bolj odprti, kar se tice multikulturnosti, drugacnosti, bolj tolerantni in sprejemajoci.
Jaz rasizma itak ne sprejemam, ni nikjer nobene lestvice drzav. In po skoraj 25. letih zivljenja v stirih razlicnih drzavah se ne spomnim nikogar, ki bi mi osebno hotel povedati, da sem manj kot on, ker prihajam iz Slovenije.
[/quote]
[/quote]
In kako si ti kaj?
[/quote]
In kako si ti kaj?
[/quote]
Super, tud zdrava sm že 😉
In kako si ti kaj?
[/quote]
Super, tud zdrava sm že 😉
[/quote]
Sm se pa najedla tolk česna, da ga po moje v celm lajfu nism tolk pojedla. Mislm da ga še dans voham :)))
Forum je zaprt za komentiranje.