Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako dolgo vas je bolelo?

kako dolgo vas je bolelo?

imam vprašanje za vse tiste mamice, ki ste imele pri porodu epiziotomijo:
kako dolgo po porodu vas je šivan presredek še vedno bolel? ne mislim samo celjenje pač pa kasneje ob pritisku na predel, kjer ste bile rezane?

jaz sem zdaj 3,5 mesecev od poroda pa me ob pritisku še vedno malo boli. malo sem bila tudi raztrgana. vem, da se ne more vse čez noč pozdraviti, pa vendar me zanima… (saj verjetno je pri vsaki drugače)

kako je pri vas?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

Še danes, po 9 letih čutim občasno bolečino tam, kjer je brazgotina.
Vsaj pol leta pa je bilo zelo občutljiv predel.

<http://kate.moj-album.com/>

Po 11 mes. še občasno čutim, da je bila tam nekoč rana. Mojo taščo še po 35 letih vedno občasno boli.
Po vsej verjetnosti nam bo to ostalo.

cca 2 meseca, potem sem pozabila da je sploh kaj blo ..zgleda da so lepo zašili 🙂

Kakšnih 9.mesecev je pri meni trajalo, upam, da pri vas ne bo tako dolgo (normalen porod ampak 5.kilski otrok) :-((

Skoraj eno leto.

LP

16 mesecev po porodu me en šiv še vedno tako moti (srbi), da raje nosim tangice kot navadne spodnje hlače (so me zelo rezali in šiv je že skoraj na sredi stegna, kot se je pohecala ginekologinja), najbolj mučno pa je med menstruacijo, ko me vložki tako nervirajo, da sem sama sebi zoprna…

Pol sem jaz srečka, po treh štirih tednih še vedela nisem da sem bila šivana.

Prvič 2 meseca, drugič 1 teden.

Mene 3 mesece po porodu še vedno boli, ker sem imela vakumski porod in so mi rezali presredek in bila sem raztrgana visoko v nožnico. Bilo je tudi veliko šivov.
Še vedno težko ustajam iz postelje zaradi bolečin v medenici.

Prvo piko sem rodila vaginalno kljub medenični vstavi – rodila se je torej z ritko naprej, zato so me tudi krepko prerezali. Dobila sem kopico šivov znotraj in zunaj. Ampak moram priznati, da so me nehali boleti že po enem tednu, po dveh pa jih nisem več čutila. Nikoli se mi rana ni vnela. Štiri tedne po porodu sva lahko z možem brez problema in bolečin seksala. Brazgotina me ni nikoli motila, po 6. letih se pa skoraj več ne vidi, kje so me šivali :)))))))))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Cela dva meseca…nato kot bi odstrelil konec bolečin…

Pri prvem porodu sem bila raztrgana in prerezana (kar nekaj šivov). Bolečine so bile dobra 2 tedna.
Pri drugem porodu sem bila prerezana (2 šiva). Bolečin ni bilo, neugoden občutek pa nekaj dni.

2 do 3 mesece, v tem času se mi je še 1 šiv vnel zato je malo več trajalo! 🙂

Ginek. je priporočala bolj pogoste sp.odnose. Baje masaža pomaga k zmehčanju šivov, s tem pa tudi odpravi bolečin.

Tudi mene je kar nekaj časa bolelo. Čutim recimo slabo vreme. trenutno čakam na drugi porod in me kar lepo boli, posebej v kombinaciji z vremenom.
lp

Pri prvem porodu so me šivali in me je bolelo samo od sebe kot hudič kak mesec, pri spolnih odnosih pa je bilo tudi še dolgo kar nelagodno-občutek kot da se mi bo spet strgalo, še kakih 6 mesecev sigurno, če ne še več. Bolelo pa me je pri seksu tudi vsaj kakih 5 mesecev.

To se spomnim, ker se mi je zdelo tako kot tebi kar malo dolgo in sem mislila, da ne bom več nikoli normalno in v miru uživala. No pa so se stvari unesle, mislim da v kakem enem letu.

Lp, Srči

New Report

Close