kako dolgo vas je bolelo?
imam vprašanje za vse tiste mamice, ki ste imele pri porodu epiziotomijo:
kako dolgo po porodu vas je šivan presredek še vedno bolel? ne mislim samo celjenje pač pa kasneje ob pritisku na predel, kjer ste bile rezane?
jaz sem zdaj 3,5 mesecev od poroda pa me ob pritisku še vedno malo boli. malo sem bila tudi raztrgana. vem, da se ne more vse čez noč pozdraviti, pa vendar me zanima… (saj verjetno je pri vsaki drugače)
kako je pri vas?
Prvo piko sem rodila vaginalno kljub medenični vstavi – rodila se je torej z ritko naprej, zato so me tudi krepko prerezali. Dobila sem kopico šivov znotraj in zunaj. Ampak moram priznati, da so me nehali boleti že po enem tednu, po dveh pa jih nisem več čutila. Nikoli se mi rana ni vnela. Štiri tedne po porodu sva lahko z možem brez problema in bolečin seksala. Brazgotina me ni nikoli motila, po 6. letih se pa skoraj več ne vidi, kje so me šivali :)))))))))
čao
Pri prvem porodu so me šivali in me je bolelo samo od sebe kot hudič kak mesec, pri spolnih odnosih pa je bilo tudi še dolgo kar nelagodno-občutek kot da se mi bo spet strgalo, še kakih 6 mesecev sigurno, če ne še več. Bolelo pa me je pri seksu tudi vsaj kakih 5 mesecev.
To se spomnim, ker se mi je zdelo tako kot tebi kar malo dolgo in sem mislila, da ne bom več nikoli normalno in v miru uživala. No pa so se stvari unesle, mislim da v kakem enem letu.
Lp, Srči