Najdi forum

kako dolgo ostane hors v …?

a ve kdo kako dolgo ostane hors v urinu? Ubistvu kako dolgo ga lahko zaznajo lekarniški testi? ti testi pridejo okol čuka ozr. okol 4 čuke.

hvala

Lep pozdrav!
Heroin je v urinu mogoče zaznati še 72 ur po tem, ko ste ga vzeli.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

a se na testih prikaze lahko metadon?…koker vem oni testi iz lekarne imajo test za 4 droge. nevem če je za metadon.

ve kdo?

seat_

Lep pozdrav!
Odvisno od testa. Navadno vsebujejo kombinirani testi vse droge ali pa so izvzeti barbiturati. Vendar naj poudarim, da se v lekarnah dobijo tudi individualni testi za vse droge.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Pozdravljeni!

Ob prebiranju tega foruma sem se kar malo ustrašla in pomislila, da si ne morda tudi sama preveč zatiskam oči. Zato sem se odločila, da vam povem svojo zgodbo in vas prosim, da mi svetujete.

Sama nimam pojma o drogah. Nikoli nisem ničesar probala in tega tudi ne nameravam. Mi je pa zato moj fant uspešno prikrival snifanje heroina pet mesecev. Seveda mi je bilo njegovo obnašanje včasih nerazložljivo, vendar si niti v sanjah nisem predstavljala, da se drogira. Sam se je odločil, da bo s tem prekinil. Bila sva 14 dni non stop skupaj.
Ker se mi apatija, utrujenost, glavobol in potenje ni zdelo preveč hudo za krizo sem si mislila, da ni šlo za fizično odvisnost – torej ne bo tako hudo.
Po teh 14-ih dneh je moral nazaj v službo. Sedaj teče peti teden in priznal mi je, da je v tem času še dvakrat snifal. Še vedno ga heroin zelo mika. Pogovorila sva se in zdi se mi, da je sedaj prišel do problema zaradi katerega je sploh začel jemati heroin. Pravi da ne najde smisla življenja, da mu je vse tako brezzveze, pravi da sem jaz edino, kar ga vleče naprej.
Ali je to psihična kriza zaradi heroina ali je bolj heroin zaradi psihične krize?

Jaz ga spodbujam k stvarem ki jih je rad počel preden se je vse skupaj začelo. Za motivacijo mu dajem tudi cilj najino skupno življenje.

Nisem želela delati panike, zato ga tudi nisem vsak dan zasliševala in gnjavila, vendar sedaj vem, da bi ga morala. Hočem ga prijeti bolj na trdo, pa mi ne gre ravno najbolje od rok. Nočem ga direkt zasliševati in vsak dan znova ponavljati ista vprašanja, hkrati pa tudi nočem, da bi se spet oba obnašala, kot da se ni nič zgodilo.

Kako naj mu pomagam? Ali bi bilo dobro da se sam pogovori s kakim psihiatrom? Mi lahko koga priporočite?

Za vsak nasvet vam bom zelo hvaležna.

Pogovor pomaga, saj mu pomaga da zavestno premišljuje o problemu. Kar pa se dejansko dogaja v njegovih mislih ni v tvoji moči. Fant potrebuje delo na sebi, potrebuje pot v svoji bit, da bo lahko našel smisel. Moraš se zavedati da poti nazaj ni, da zdravljenje ne poteka tako, da človek postane tak, kot je bil pred jemanjem droge. Dejansko zdravljen odvisnik se lahko le na novo rodi, kot je bil ne more biti, pa tudi nebi smelo imeti smisla, saj je moralo biti prej nekaj narobe, da je s tem začel. Kar fant potrebuje je duhovna pot, pot k samemu sebi. Da bo lahko svoj smisel našel v sebi, in ne v zunanjih stvareh. Ti mu sama po sebi misla ne moreš dati, človek ga mora posikati sam in to je možno le če se odloči za pot v svojo notranjost. Tisti, ki tej poti ne sledi, se ne bo nikoli odrešil. Pri tem mu lahko pomaga literatura, ki ozavešča človeka o pravilnem ravnanju. Nevem koliko ti je znano, vendar se na tak način odreši le malokdo. Spremeniti odnos do sebe, življenja, ljudi in sveta ni enostavno, je proces. Lahko ga vzpodbudiš za literaturo, ker zelo pomaga.
Srečno!

Zdravo

Ni vam zameriti, da ste nevedni na tem področju kako bi lahko bili poučeni o področju na katerega niste hvala bogu nikoli zahajali. Dokler človek nima sam ali v svoji bližini koga, ki bi imel takšne probleme se načeloma niti ne poglablja v tovrstne zadeve kar je povsem logično in normalno. Dokler avto ni pokvarjen ne iščemo mehanika se zanj ne zanimamo, razen če nimamo v bližini kakšnega mehanika. Pomembno pa je, da vemo na katerega se obrnit, ko se avto ustavi, da ne mislimo, da se lahko sami brez izkušenj lotimo popravila. Torej ne mislite, da zmorete sami rešiti fantov problem, mirne volje se obrnite po pomoč. Odvisnik je mojster v manipulaciji in vas kot nepoučeno na tem področju lahko še hitreje prepriča, da je že oz., da bo kmalu »dober« pa ne gre tako na hitro. Zasvojenost je kompleksna težava in težko je nekomu, ki s tem nikoli ni imel težav na kratko razložiti kaj pomeni odvisnost in kako težko je drogo opustiti in zaživeti normalno življenje. Odvisnik mora »zdraviti« vsa področja njegovega življenja, telesno, socialno, čustveno, duhovno.. področje, bolj kot telesno čiščenje so pomembni vsi ostali elementi, kjer ni dovolj le čakanje da mine kot je to pri telesni krizi pač pa konkretno »delo na sebi«, pri čemer človek rabi pomoč, ponavadi ni dovolj le ena oseba pač pa soudeležba večih ljudi ob upoštevanju dejstva, da glavni akter aktivno sodeluje.

Dobro, da ga spodbujate, da bo počel stvari, ki jih je počel prej preden je posegel po drogi, toda če bi prej imel tolikšen smisel v tistih stvareh, ki jih je počel tudi ne bi posegel po drogi.
Lahko ste dodaten motiv za prenehanje tudi vi je pa težko pričakovati, da bi zaradi vas popolnoma opustil drogo, del motivacije je lahko tudi misel na vajino skupno življenje je pa vsekakor potrebno še kaj drugega kar mu bo osmišljevalo njegovo bivanje v tem dostikrat krutem svetu. Samo človek, ki izgubi smisel življenja se poda v omamo.

Menim, da ga čimprej postavite pred dejstvo, da prekine z drogo, da poišče pomoč. Pet tednov je absolutno premalo, da bi mu lahko zaupali, s tem, da je vmes večkrat vzel drogo, torej o abstinenci sploh ne moremo govoriti. Prvi pogoj za začetek dela na sebi je absolutna popolna in dokončna abstinenca. Vsakršno popuščanje pri odvisnikih ne obrodi sadov.

Fant je v konkretnih težavah, menim, da prvo zares razčistite njegov temeljni problem šele nato razmišljajte o vajini skupni prihodnosti. Ko je enkrat v igri še otrok je vse še težje, dokler mu ne boste zares zaupali se ne podajajte na to pot saj si menda ne želite trpljenja, ki pa ga je ob odvisniku deležen v veliki meri vsak, ki z njim živi.

Predlagam, da si preberete še kakšen odgovor na tem forumu saj je bilo na to temo napisanega že res veliko, zagotovo boste našli kaj kar vam bo koristilo pri reševanju tako zapletenega problema.

Če si želite pogovora nas pokličite na tel.:01/ 548 02 85, lahko prideta skupaj s fantom na pogovor na Litijsko cesto 24 v Ljubljani, potrebna je le predhodna najava, da se dogovorimo za točen termin.

kako nehati jemati hors ????

—–

Pomoč zasvojenim in vključitev v komuno- Skupnost Srečanje 01/ 548 02 85 in 01/548 02 86
080 12 21 (brezplačna številka)

PS: Mal si preberi teme na tem forumu preden napišeš tako butasto vprašanje… zato pa je forum. TAM ŠE IMAŠ PRIPETO (PRVO TEMO) ki ti pove kako pa kaj.. če to ni dovolj si pa res butast/a. Če že uživaš heroin si vrjetno z vseh strani seznanjen/a kak je ko si na tej drogi.. Tak da res nevmesno vpršanje si napisal/a….

To je čisto enostavno=>nehaš.To je nasprotno od tega,kako začeti z njim.
Želim ti vso srečo!

Pozdravljen!
Kako nehati hors?Ja težka bo.Brez strokovne pomoči ne bo šlo.Odvisnost je težka zadeva,hitro si noter ven pa se je težko izkopat.Poklič na Litijsko tam so pravi mojstri za pomagat,ne bo ti žal,seveda,če si res pripravljen iz tega pekla.Pa veliko sreče

New Report

Close