Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako dolgo je lahko v hladilniku cvetača?

Kako dolgo je lahko v hladilniku cvetača?

Zanima me lepo prosim koliko dni imam lahko v hladilniku shranjeno cvetačo in kako? Dala sem jo v eno plastično posodico od Tupperware pa je že drugi dan nekako potemnela. Lahko uporabljam še nepotemnele dele?

Potlej je pa s cvetačo kaj narobe. Jaz jo imam v predalu za zelenjavo tudi po deset dni (je še čisto bela), dokler črnkasta ne prične postajati.

Jaz jo imam že 1 teden zavito v folijo za živila in je še vedno lepa, sveža, bela.

Si jo mogoče shranila že kuhano??
Sveža tudi meni zdrži v hladilniku več kot en teden!
Lahko noč!
Vallery!

Mi smo imeli kupljen brokoli (ki ima podobne lastnosti kot cvetača) v hladilniku tudi po 14 dni. Ko smo pa dali naprej domače proizvode in ga niso takoj pospravili v skrinjo, so ga napadle celo živali, poleg tega da je potemnel.

Sumim, da je to odvisno od pridelave in od semen. Nekatere vrste so hudo gensko zmanipulirane, ostanejo dolgo “sveže” na pogled, kljub temu pase vitamini izgubijo.

Pa še nekaj: če si zadevo hermetično zaprla, je problem gnitja tudi v tem, ker je cvetača živo bitje. Hermetično zaprto pa ne pride do (dovolj) zraka.

New Report

Close