Kako dolgo?
Pozdravljeni!
Tudi sama se zadnje leto srečujem z rakom debelega črevesa, moram povedati da je to moj prvi bližnji stik s to zahrbtno boleznijo. Za njim je namreč obolela tašča. Zadeva je tako daleč, da ni nobene pomoči več – nobene operacije več, nobenega obsevanja, nobenih terapij, samo še lajšanje bolečin. Zanima pa me, kako dolgo lahko tako stanje traja? Sedaj je v bolnici, večji del spi,na vprašanja se odziva z da ali ne. Zanima me tudi ali naj bi zdravnik povedal njegovo oceno kako dolgo bo še, ali ni dolžan tega povedati? Kaj lahko pričakujemo naprej – odpoved organov,.. ?
Že vnaprej se vsem zahvajujem za odgovore!
Draga Rebeka, nam so povedali za mami, daj ji preostane samo še 3-14 dni…..potem pa se je borila še 2 meseca…..
Ne vem, kaj naj ti napišem, bodite ob njej, mi smo lahko bili pri njej v bolnici cel dan…sestre res prijazne, so nam stale ob strani, nihče nas ni podil domov, samo, ko so koga v sobi umivali ali kaj počeli, smo počakali na hodniku.Tudi mamina onkologinja nam je razlagala vsako fazo umiranja posebej, tako, da sva z očetom vedela, kaj se približno dogaja….
Pred teboj in vsemi vami so res težki in boleči trenutki… Želim ti – vam, veliko moči in vam pošiljam topel objem….