Kako dodatno zaslužiti
Sem pripravnica in tako bolj malo zaslužim (le dobrih 100.000). Ker pa bi si rada uredila stanovanje in ker še izredno študiram, se vse skupaj ne izide ravno najbolje.
Rada bi še kaj zaslužila pa ne vem kako? Ima kdo kakšno idejo?
Kakšno inštruiranje otrok ne pride upoštev, ker problematičnih predmetov ne obvladam dovolj dobro.
Kakšni ročnih del ne obvladam.
Varovanje otrok tudi ne bi šlo, ker sem dopoldan zaposlena popoldan pa večkrat na faksu.
Delo bi moralo biti tako, da se lahko dela tudi ponoči, zvečer, pozno popoldan…
Nisem pa zgovorna tako, da kakšna prodaja, akviziterstvo in še kaj podobnega tudi ne pride upoštev.
Peti ne znam, umetniške žilice nimam…
Kaj pa mogoče kakšne raziskave, članki, projekti… ima kdo izkušnje na tem področju?
Če imam kdo kakšno idejo, bi bila vesela. Čeprav kaj veliko tako ne bo šlo, glede na mojo zaposlenost s službo in faksom.
Če sem zlobna, imamo ženske nekaj, za kar so moški pripravljeni plačat:)))
Drugače pa sem v podobni situaciji kot ti. Probam šparati pri hrani in obleki, ker drugače se ne da:( Težko boš dobila dodatno delo in še večje vprašanje, kako boš zmogla?!? Mogoče edino s kakšnim zavarovalništvom, ampak praviš, da nisi komunikativna – se pa potrudi bit komunikativna!?! Bi šlo? Poskusiti ni greh! PA vso srečo!
Saj ni Relika mislila nič slabega…samo iz tvojih vrstic je razbrati, da nisi za nobeno rabo…
Kaj bi sploh lahko delala?? Še fehtat je treba znat :)))
Malo za šalo je bilo tole.
Glede na vse skupaj napisano, nimam ideje. Morda čiščenje kakšnega lokala v nočnih urah, morda likanje na domu..hm, sam ne reci sedaj še , da ti je to pa izpod časti…
Ok,
sem skapirala, da je bila šala. Samo malo slabe volje sem.
Kaj pa pisanje člankov, lektoriranje (verjetno moraš biti slavist?)…
Drugače pa sem razmišljala tudi o kakem vrtnarjenju, delo v sadovnjaku (bolj priložnostno, ko bi imela čas), likanje – a kdo sploh rabi likarico ? – je kar dobro delo, nič težkega…
V glavnem: zanimajo me konkretne izkušnje.
Življenje je včasih res težko. Napiši kakšno zgodbo v kakšno revijo, da ti jo objavijo, malo glej pod honorarna dela, če znaš angleško, nudijo ameriške firme neke ankete, ki jih moraš izpolniti in od tega potem dobivaš provizijo. Skratka, išči , vaja pa dela mojstra in ko boš enkrat eno stvar obvladala, ti bo lažje. Poglej, kakšna prilika se ti je ponudila kar tu – za delo v arhivu. Kar škoda zate, ker nisi bližje. No, pa kar pogumno naprej.
Na Kitajskem je imel nosač vode dve veliki keramični posodi za vodo, ki sta viseli na palici, ki jo je nosil na ramenih. Ena posoda je bila poškodovana, medtem ko je bila druga popolna. Iz prve posode je curljala voda celo pot domov. Popolna posoda je bila ponosna na svoje delo, saj je v njej nosač prinesel domov veliko večjo količino vode kot v poškodovani medtem, ko je bilo poškodovano posodo sram.
Nekega dne je poškodovana posoda ogovorila svojega nosača: “Sram me je, ker ti ne morem služiti tako, kot bi si želela. ” Na to je nosač odgovoril: “Si opazila, da rožice cvetijo le na tvoji strani in ne na strani posode, ki je popolna? To je zato tako, ker sem vedel za tvojo pomanjkljivost in sem posejal rožice na tvoji strani poti. Vsak dan si jih ti zalivala. Že dve leti nabiram in občudujem te čudovite cvetlice, ki mi prinašajo veselje. Če ne bi bila taka, kot si, me te cvetlice ne bi razveseljevale dan za dnem.
Nauk:
Vsak od nas ima svojo posebno pomanjkljivost. Vsak od nas je na nek način poškodovana posoda, toda prav te napake naredijo naša življenja zanimiva in vredna. Sprejmimo se take, kot smo, in z veseljem ugotavljajmo pozitivne lastnosti soljudi, prijateljev in sodelavcev. Ugotovili boste, da ima čisto vsak nekaj dobrega v sebi.
Zgodovinarka, če zaslužiš 100.000 in še izredno študiraš (kar tudi očitno stane), potem si pač še ne boš mogla urejati stanovanja. Nisi samo ti v takem položaju, saj vsi pripravniki zaslužijo malo. Pomembno pa je, da ne skušaš riniti z glavo skozi zid, saj boš sicer samo nesrečna. Kot vidiš, je tvoj dan že sedaj dovolj natrpan, zato si raje vzemi čas za kakšno sprostitev, sprehod, film, hobi. Pisanje v časopise se seveda sliši super, vendar je povpraševanje manjše, kot morda misliš, honorajev pa večinoma nihče ni pripravljen nakazati. A ne sekiraj se, sčasoma bo prišla tudi višja plača, z dokončćanjem študija boš imela več časa in takrat si boš lahko tudi kaj več privoščila oz. ustvarila. Če boš vsa nestrpna hotela doseči nemogoče, boš postala le živčna nergačica.
Ko sem iskala priložnostno varstvo za mojo ostarelo mater nisem dobila nikogar, niti za eno urico ne pa bi plačala kolikor bi zahtevali. Zelo se išče pomoč pri hišnih delih za ostarelo osebo, nabava v trgovini, tudi druženje pri starejši osebi dandanes plačajo. Pozanimaj se!
Morebiti v Društvu upokojencev, v Zdravstvenem domu ipd.? tam bi vedeli za take primere.