Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom kako dobiti vinsko rdečo barvo stene

kako dobiti vinsko rdečo barvo stene

Ker smo se že naveličali belih sten,bi v spalnici eno steno pobarvali v vinsko rdečo barvo…je kontra oknu,tako da naj bi bilo dovolj svetlo.

Vse barve ki8 smo gledali,so dejansko bolj žive barve..kako dobiti lepo vinsko rdečo barvo?
Hvala vam za odgovore!

greš v mavrico in ti tam zmešajo … v nekaterih trgovinah imajo tak aparat da ti prineseš vzorec barve in ti potem mašina na podlagi tega zmeša barvo …mislim da ima ali baumax ali bauhause to ….

nad mavrico sem že razočarana 2x sem bila in so 2x falili nijanso…
baumax in bauhaus bom šla pa res pogledat
hvala.

Merkur oz. Obi – imajo že namešane barve, odtenek izbereš po barvni karti.

Pazi z rdečo nianso. Z napačno zajebeš vse . Napiši kere barve obkrožajo to steno + oprema..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tisti živordeči pomalem dodajaj rjavo do želene nianse, …lahko pa vmes korigiraš še z modro, a zelo previdno.

V mešalnici določite barvo po barvni lestvici, sicer pa: če želite, da bo ta topla barva prišla do izraza, naj bo v sobi kakšen hladnejši odtenek (zelena, modra ali pa turkiz,ki se zelo lepo poda zraven). Več o barvah in kombinacijah: http://www.notranjaoprema.com

Rdeča stena ja stena pri kateri bi imeli glave(postelja).Kontra tej sta 2 velika okna (1mx2m),z moje leve bi bila črna garderona omara in kotra omare ogromna bela stena z drsnimi vrati.Cela soba meri cca.10 kvadratov.
Hvala vam za ideje in nasvete.Ko naredimo vam sporočim.Slišala pa sem za merkur….

Predlagam ti, da obiščeš eno izmed JUBovih mešalnic, npr.Merkur in zahtevaš njihovo RAL lestvico.
Res ti priporočam, da izbereš JUB (zelo kvalitetne barve), in sicer imajo na voljo kar nekaj rdeče. Če te prav razumem, bi imela rada vinsko rdečo. V tem primeru poglej na lestvici številke barve 5580 (vinsko rdeča) in še ostali dve niansi 5581 in 5582.

Garantiram ti uspeh 🙂

Iztok Kos, interior dizajner

vinsko rdeča ni topla barva drugač, k je skor črna a ne

Več črne je v barvi, bolj je topla, več bele je v njej, bolj je hladna.

New Report

Close