Najdi forum

Kako dobit nazaj posojen denar?

Torej, nekdo mi je dolžen eno vsoto denarja (750 eur). Ni pomembno kako je prišlo do dolga. Dejstvo je, da mi ta tip ta denar “obljublja” že kake 2-3 mesece, iz tedna v teden ali pa tudi iz dneva v dan včasih. Vsakič najde nek nov izgovor. Nič ni na papirjih in zavedam se, da morda tega denarja sploh ne bom več videl. Rad bi mu pokazal, da mislim resno (on je po moje navajen raznih terjatev in skrivalnic), zato bi potreboval neko “zanesljivo” metodo, da ga prepričam, prestrašim, karkoli da bo začel razmišljati v drugo smer. Imam namreč občutek, da se namerava izgovarjati večno in misli da bom prej obupal. Ne gre za nobene mutno posle, samo neko stvar (v okvari) mi je prodal in zdaj čakam na ta denar. Sigurno so tu takšni s podobnimi izkušnjami ali pa tudi takšni, ki neradi vračajo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če nimaš ničesar napisano, boš težko prišel do denarja. Tudi če bi imel, najbrž ne bi bilo bistveno boljše, saj je treba denar iztožiti, tožbe so pa dolgotrajne in drage. Tudi mene je doletelo nekaj podobnega. Denar sem si celo izposodila, da sem ga posodila tedanji prijateljici, ki sem ji brezpogojno zaupala, zato tudi nisem zahtevala nobenega potrdila. Toda … jaz sem dolg vrnila, meni pa ni bil nikdar povrnjen in tudi ne bo. Sem se pa iz te lekcije naučila, naj ne sodim poštenja drugih po sebi, zato sem odslej veliko previdnejša.

Jest sm enemu kolegu posodil, pa je odlašal in se izmikal vračilu. Potem sem mu enkrat rekel, da tudi če mi ne vrne, ne bom obubožal, da pa tudi on ne bo imel koristi od tega ker mu lahko hitro na šipo ali haubo prileti kakšna skala, ki bo natredila precej škode. Potem je pa bil denar hitro vrnjen.

Hoj Marko!
Skoda, da taksna sola tudi nekaj stane…Ce ne bos nikoli vec videl izposojenega denarja si pac placal drag tecaj…Na kaksne groznje padajo taki tipi, pa nimam pametne ideje…Saj ga verjetno toliko poznas, da utegnes predvidevati. Sicer pa jaz ne posojam denarja. Ce je kdo od mojih bliznjih ali od prijateljev v stiski racunam, da jim pomagam “z donacijo” ce le imam..In bilo je tako, da so mi vsi vrnili…A to je bilo res zelo, zelo izjemoma…Zelim ti, da se ti dobro iztece in LP!

Kako priti do izposojene vsote? Najboljši odgovor ti je dal megaboy.
Jaz ti pa lahko dam samo nasvet, kako denar ne posoditi. Denar imam vezan, sicer ga imam pa pri roki samo za sproti za svoje preživetje. To sem že nekajkrat povedala in imam mir pred izposojevalci.
Sploh se mi pa ne zdi prav, da si nekateri radi sposojajo tudi druge stvari npr. gospodinjske potrebščine, orodje, pa še vrnejo ne, tako, da jih moraš “obzirno” spomniti na vračilo. S takimi ljudmi ni prijetno imeti opravka.

Ok, tudi sam razmišljam o podobnem “opozorilu”, kot ga je dal Megaboy, z denarjem pa sicer počnem podobno kot Selma. Tipu sem zaupal, ker mi do sedaj nabavil veliko stvari precej ceneje kot pri nas v trgovinah. Je pa res, da vsaka šola nekaj stane ja. Ampak mene še vseeno zanimajo vaše izkušnje in še kak predlog morda.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kar pozabi na ta denar. Jaz sem posojala sedaj že bivšemu tipu in na koncu lahko tudi kar pozabila na ta denar. Pred leti sem vzela kredit za mojo (bivšo) prijateljico, ker me je prosila, da ji pomagam. In kaj se je zgodilo? Eno leto mi je dajala za obroke, drugo leto pa je izginila neznano kam…. In jaz sem veselo še naprej plačevala. Zato nikoli več ne bom posodila denarja, ker me je ta šola že preveč stala.
Če pa tebe tip tako nateg*** mi verjemi da te bo do konca življenja in ti nikoli vrnil, kar ti je dolžan. Tudi take poznam: brat od mojega bivšega tako nateguje nekoga že par let…. in prav mirno spi zaradi tega.
Ob vseh teh prevarantih mi je v tolažbo edino to, da se vse vrne kot bumerang….

Zoprna situacija, ni kaj. To je samo predlog, ki pa ni bil preizkušen, tako da ne vem, če bo delovalo… Ker nimaš na papirju, ga pač naknadno napiši. Vprašaj ga, do kdaj ti bo denar vrnil in dopiši na list še točen datum. Potrkaj mu na vest s tem, da rečeš nekaj takega, če mi boš denar zagotovo vrnil, boš podpisal, to je najin dogovor. Če se bo še naprej izmotaval, reci: “Torej mi denarja ne misliš vrniti? Povej mi zdaj, da bom vedel drugače ukrepati.” Poskusi torej dobiti naprej njegov podpis, grožnje pa pusti za konec. Loti se ga diplomatsko, da pač rabiš vedet, če ti denar sploh misli vrnit in do kdaj. Če ne bo sam določil datuma, mu rok vrnitve napiši ti. Saj si mu dal možnost izbire.

Ni slaba ideja Ori, bom razmislil.

No, morda bi se nekega dne lahko znašel s poribsanim avtom pred hišo.

Megaboy in Miki-maus.

Vajina varianta ima majhno pomanjkljivost. Kolikor se vama zgodi očividec, bosta plačal zavarovalnici (cam) precej višji znesek, kot vama ga je dolžnik sploh kdajkoli dolgoval.

Zavarovalnice namreč v raznih okoliših prav “iščejo” tiste, ki se bavijo s takimi huliganskimi metodami, zato da jim potem zaračunajo (in uspešno iztožijo) vso škodo, ki je v takem okolišu nastala v zadjih petih letih.

Ker je dosti ljudi takih, da jim hitro zmanjka drugačnih pristopov ali pa jih razjeda fovšija, je teh primerov kar veliko.

In ne pozabita – tudi v naslednjih letih vaju bo redno obiskala policija za vsak “poribsan” avto v krogu enega kilometra od kraja dogodka ali vajinega stalnega bivališča.

Razmislita ali je res vredno. Svetujem pa vama, da raje najdeta drug način, ki vaju ne bo tako udaril nazaj.

To kaj so modeli prej napisali,, je čista slovenska – delaj z belo rokovico, zato pa smo tam, kjer smo,,kateri ima debelo kožo, je navajen vsega in mu z besedami ne boš mogel pod to debelo kožo. Staro pravilo še vedno velja, če posodiš denar na lepe oči, in ga model ne vrne, potem velja pravilo: oko za oko, zob za zob,, pa boš dobil še isti dan nazaj,, pri meni je samo tako šlo, drugače ne gre. Poskusi, pa potem tukaj napiši, če nisem imel prav.

PS: ponavlja se mi beseda “če”,, če ne bi bilo če-ja, bi bila čebula bula.

Dvomim, da ga boš dobil nazaj, edinole če greš na nož. Samo vsota ni tako bajna, da bi se splačalo roke mazat s kakšnimi umazanimi metodami. Na račun lahkovernosti ljudje zapravijo življenje, hiše, podjetja, ti si še dobro prišel skozi.

Dobra šola pa v vsakem primeru za naprej, ne posojaj denarja, razen če si tako mehkega srca lahko rečeš, da daš par evrov, če te kdo prosi. Naredi si neko mejo, posodi denar do 50 evrov, potem vzemi v zakup tveganje, da denarja ne dobiš več nazaj. Za večje vsote pa jih napoti na banko po kredit.

Po desetih letih bi rekel, da je že uredil ali pa prebolel to štorijo…

kako dobiti nazaj denar, ki si ga posodil… ostajam “utopicni optimist”, ampak za vse ostale tole spodaj:

“Neither a borrower nor a lender be.”

http://www.moneycrashers.com/why-you-should-not-lend-money-to-friends-and-family/

To je clovek napisal leta 2003 ovi mu pa se skos pisejo nasvete hahaha

tudi jaz takoj povem da imam denar na vezavi,ko mi začnejo jokat kako ni denarja za to pa za ono,še preden me sploh vprašajo za posojo.

ena metoda je, ki sem jo sam sprobal je da gres na policijo ga prijavit za poskus goljufanja in navedes vse kar ves in kake price itd…. vsaj v dobrem primeru je kazensko kaznovan in bo imel evidenco 🙂 boljse kot nic.

in v tem casu pa itak vsakemu ki grozis al podobno pa itak te gre prijavit in si na slabsem pol sam :S

Ne moreš. Men je kup ljudi dolznih po par do petsto evrov

Kljub podpisanemu dokumentu

Cigan bo vedno cigan prijatelja pa najlažje odjebes tako da mu posodiš denar

Ni skrbi da te bo še klical

New Report

Close