Najdi forum

Kako do stanovanja_2.

Spoštovani!

Smo mlada družina in želimo kupiti stanovanje. Seveda mi boste odgovorili, naj varčujem… Ampak kako, ko pa smo tudi podnajemniki. Redno zaposlena sem samo jaz. Torej je naš prihodek okoli 150 tisočakov mesečno.
Zato ostajamo podnajemniki. Na črno. Redno smo prijavljeni na stanovanju mojih staršev. Za socialno stanovanje ne pridemo v poštev, imamo preveč prihodka in uradno rešen stanovanjski problem, ker naj bi živeli pri starših. Pri neprofitnih stanovanjih odpademo, ker imamo prihodka premalo. Zdaj se bomo morali seliti, ker se bo v stanovanje, v katerem smo, vselila hčerka najemodajalca. Kamorkoli pokličem (po oglasih) nas odbijejo: ker imamo otroka, ker imamo psa, ker mož ni zaposlen, ker je mož tujec, ker jaz nisem samska, ker smo družina, ker ne moremo dati enoletnega predplačila…
Kako naprej? Kaj bo z nami, če stanovanja ne najdemo? Ali naj gremo živet pod most? Kam se lahko v takšnem primeru obrnemo?

Lep pozdrav!

Sonia

Stanovanjska problematika je v Sloveniji ena najbolj perečih. Tudi Karitas nima svojih nastanitvenih kapacitet, zato vam ne znam svetovati kam se še lahko obrnete (nekateri samski domovi sprejmejo cele družine-mogoče bi poskusili tam. Ali pa si poiščite kakšno starejšo osebo, ki potrebuje pomoč v zameno za nastanitev,?)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close