Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako do res belega perila

Kako do res belega perila

Kako oprati belo perilo, da bo res belo? Tako, ki se pere lahko na največ 40 stopinj. A naj dodajam kakšno belilo?

ja, dodaj optično belilo

Nikol nisem kapirala teh gospodinjskih hvaljenj z najbolj belim perilom, a mi lahko kdo razloži?
Moje perilo je belo, ne vem pa, v čem je štos, da je še bolj belo al pa bleščeče belo (al pa sam bolj belo od sosedovega, če se kje blizu na štriku suši …).

Jaz vse belo perem na 90 stopinj. Ko sem imela star stroj, je bilo vse sivo, odkar imam novega, je vse belo.

Včasih je problem tudi v stroju. Kako ostane belo, če pereš na manj, pa ne vem.

Jah klinc, ce imam belo majcko, hocem da je bela, ne da vlece na sivo, modro, rumeno ali kakrsen koli odtenek umazano bele. Jaz imam pac rada belo blescece belo.
Kaj ces, nekateri imajo posluh za musko, drugi za risanje, jaz imam pa za perilo (belo in disece) 🙂

Še najbolj pomaga, če perš belo perilo ločeno od nebelega. Se pravi brez bež, bledo rumenega, svetlo modrega ali bohnedaj celo rdečega.

Osebno pa uporabljam gel za pranje belega perila, mislim, da je iz hoferja (tandil), za tisto, kar se lahko pere na 60, pa hoferjev prašek za belo perilo. Skratka, nič posebnega.

Vso belo perem na 80-90 stopinj;prašku dodam vrečko Biancofa, ki ga kupim v Evrospinu in perilo je popolnoma belo.

Žensko zanima za tiste cunje, ki se perejo na 40, ne znate brati?

V Milerju ali DM kupi belilo za občutljivo, belo perilo in operi res samo belo, po navodilih. Pazi, da ne oslepiš, ker boš res presenečena nad belino.;)

Kaj pa rumeni madeži, ki se naredijo na belem perilu, če dalj časa stoji? Sama sem jih opazila na otroških cunjah, ki sem jih imela shranjene v škatli, zdaj pa sem jih potegnila ven, ker jih bomo spet potrebovali za dojenčka. Se to sploh da odstranit?

Hvala za kakršenkoli uporaben nasvet.

New Report

Close