Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže kako do popolne gibljivosti kolena?

kako do popolne gibljivosti kolena?

Pozdravljeni!

Od artroskopije kolena (odstranitev 1/4 meniskusa) je minilo 6 tednov. Zaključila sem 1 mesečno fizioterapijo, vendar še ni popolne gibljivosti, pri določenih gibih pa tudi še čutim bolečino.
Zanima me kako naj dosežem popolno gibljivost kolena in koliko stopinj je popolna gibljivost?
Sedaj imam gibljivost od 0-125 st., ne morem še naredit počepa,ker me v kolenu zateguje,v glavnem gibljivost se je ustavila na 125 st. Ni bolečine , vendar noga ne gre dalje pokrčit.
Ker je za moje delo potrebna popolna gibljivost, bi Vas prosila, da mi svetujete kako priti do tega? Hvala

Pozdravljeni!

Vidno vam bo pomagala posebna tehnika, ki se imenuje tridimenzionalna mobilizacija, ki je namenjena prav za povečevanje gibljivosti. In ne odlašajte, saj je izjemnega pomena, da čimprej dobite polno gibljivost. Ali vam je operater rekel, da bodo ostale kakšne omejitve upogiba kolena?

Hvala za odgovor. Operater ni rekel, da bo ostala takšna gibljivost, ampak je določil nadaljevanje s fizioterapijo do popolne gibljivosti. Bila sem tudi na pregledu pri fiziatru, ki mi je dal delovni nalog za 6 terapij:termoterapija,UZ th. in indiv.kinezioterapijo. Bo po teh terapijah in rednih vajah doma prišlo do popolne gibljivosti, ali bo še potrebno kaj drugega? Hvala.

Če bi želeli učinkovitost UZ na sklepni ovojnicikolena, bi potrebovali več kot 60 minut terapije z UZ, da bi obdelali sklepno ovojnico, saj je njena površina tako velika. termoterapija vam bo trenutno zrahljala tkiva, kar je dobro. Kinezioterapija pa je samo pika na i terapiji, ki jo izvaja fizioterapevt za povečevanje gibljivosti. Brez te terapije ne bo željenega učinka. Žal.

New Report

Close