Kako do Kandskega državljanstva
Prosim če mi lahko kdo pove kako?
eva
kje pa si in zakaj ga rabis?
Najpreprosteje se je seveda poročiti s kanadskim državljanom. Če kakšnega vzljubiš seveda…..
LP
Zakaj pa ravno kanadsko?
Kot tujec moras legalno ziveti v Kanadi tri leta in potem lahko zaprosis za kanadsko drzavljanjstvo. Postopek traja se eno leto. Kanada je pred nekaj tedni zaostrila pogoje za pridobitev imigracijskega dovoljenja, torej posredno tudi pogoje za pridobitev drzavljanjstva.
Vse podatke lahko najdes na uradni strani Urada za drzavljanjstvo in imigracijo: http://cicnet.ci.gc.ca/english/citizen/index.html
Pozdravljeni Klaus !
Nekaj bi Vas še vprašal,zdajle me ni blo nekaj časa sm bil na dopustu.
Ali se da v Kanadi npr.avto kupiti na več let tako kot v Sloveniji,kjer lahko celo do 5 let.
Pa še to me zanima,v Avstraliji sem slišal da so Japonski avtomobili dokaj poceni,ker je veliko tovarn z temi avtomobili tam.Evropski avtomobili pa so dokaj precenjeni.Kako je pri vas v Kanadi?
Za odgovore se Vam vnaprej lepo zahvaljujem.
Lp v Vancouver,
Pavle
Situacija je podobna. Zelo posploseno ameriski avtomobili so poceni, evropski so dragi (statusni simbol), japonci so nekje vmes (odvisno od modela nekatere delajo v Kanadi).
Kupovanje na kredit in leasing je mozno, ko imas kreditno sposobnost.
mene pa zanima koliko traja viza za kanado*ally
Odvisno od centra kjer zaprosis za vizo in za kaksno vizo zaprosis.
Delovna viza se dobi zelo hitro (v nekaj tednih), vendar je to podobna viza kot v SLO, kjer si vezana na delodajalca in ce izgubis sluzbo, moras ven iz drzave.
Dovoljenje za stalno bivanje traja dlje — od nekaj mesecev do nekaj let — odvisno od imigracijskega centra, kjer zaprosis in seveda. Vecina traja med 9-15 mesecev.
jaz bi prosil da mi piše nekdo ki živi ve kanado na moj e-mel [email protected] , prosim da me kontaktirate ker imam dosti uprašanj ,ker nemeravam preselit v kanado prosim ,hvala
Forum je zaprt za komentiranje.