Najdi forum

kako do izvidov?

Spoštovani!

Pred dvema mesecema sem v ljubljanski porodnišnici z umetno prekinitvijo nosečnosti rodila v 26 tednu nosečnosti. Vzrok za umetno prekinitev je bila huda anomalija ploda ( spina bifida v celotnem lomboskralnem delu). Ob bolečini in izgubi pa se mi pojavljajo številna vprašanja. Zanima me kako in kdaj lahko pridem do izvidov obdukcije in genskih preiskav, ki so jih opravili. Moja ginekologinja pravi, da jih pošljejo na dom. Meni pa se čakanje zdi zelo dolgo. Če mi lahko kakorkoli pomagate bom zelo vesela.

Lepo pozdravljeni

Spoštovani,

V primeru, da so se odločili za kromosomsko analizo tkiva ploda, traja sama kultura celic pred kromosomsko analizo 3 tedne do mesec dni. Teden dni pa obdelava za prikaz kromosomov in njihova analiza. Obdukcijski izvid pa je dokončan približno v roku 6. mesecev. Navadno izvidov ne pošljejo na dom, ampak vas povabijo na posvet v zvezi z rezultati izvidov. Če vabila v roku 6. mesecev ne dobite, velja poklicati Službo za medicinsko genetiko in preveriti kdaj lahko pričakujete izvide.
Res je zelo dolgo in hudo, vendar hitreje navadno ne gre. Če niste bili na genetskem posvetu v času, ko so postavili diagnozo in pred posegom, pa bi se ev. lahko naročili na posvet tudi prej vsekakor pa vse preiskave še ne bi bile zaključene.

Čeprav vsak dan razmišljate o svojem izgubljenem otroku ne pozabite, da bo počasi tudi v vašo žalost posijalo sonce.

Srečno!

New Report

Close