Najdi forum

kako dieto mi svetujete?

usega skupaj imam za izgubiti okoli 50 kg.moja želja pa je taka, da bi prvih 25 rada izgubila zelo hitro(recimo 2 meseca-kar mi je enkrat na ne ravno zdrav način že uspelo) nadalnih 25 pa počasi,recimo v roku enega leta, da bom noov težo lažje obdržala.

katero dieto mi svetujete?sama se za začetek nagibam k ločevalni(če ima kdo knjigo mi jo lahko btw pošlje na ana.kod9gmail.com)

Pozdravljena

Mislim da bi bila ločevalna edina hitra, da v prvih mesecih izgubiš največ. Ne si postavljati prevelikih meril da ne boš peveč razočarana. Sama ločevalne nisem probala jo je pa prijateljica a kaj ko po ločevalni ni več zdržala in se zredila nazaj še več kot je bila prej težka.
Po ločevalni dieti se moraš držati enakega pravila, da ne miksaš hrane, obvezno pa telovadi. Začni z desetimi minutami to je popolnoma dovolj. Sama sem tudi hujšala s telovadbo in mi je uspelo veliko mi je uspelo še preveč. Nujno se moraš gibati. Če te zanima še kaj več mi kar piši.

Vnesi v telo manj kot potrebuješ, ker neke posebne diete se ne boš držala pa še jo jo učinek bo…koliko si stara, visoka, težka?

vsega po malem, ničesar preveč! Vode vsaj 8 kozarcev po dva deci. Pa najmanj 5 obrokov dnevno, pa nobenih vmesnih prigrizkov! Vsaj pol ure zmernega gibanja vsak dan. Vpelji v svoj vsak dan zmernost, red in vztrajnost!

višina 165,teža 120(veliiik vem,se mi zdi da so same 120 kilke zdaj na forumu tle:-) ) stara 23 let

prvih 25 se bi rada znebila čimprej.torej menite ločevalna?razmišljala sem tudi o herbalajfu…

Nobene diete, spremeniti moraš način življenja….na http://www.cenim.se si preberi koliko ima katera hrana kalorij in v telo vnesi veliko manj kot potrebuješ…za izgubo kg teže morš pojesti 8000kcal manj. Prvih 20kg ti bo kr padl dol, ker imaš tako visok ITm, potem se boš mogla pa kr matrat…glede na tvoja leta, 23 in tvoji višino, 165cm nej bi imela maksimalno 55kg. Glede na to, da bi blo pametno izgubiti vsaj 60-70kg bo šlo to na dolgi rok, dve ali tri leta….samo potem bo pa potrebno vzdrževati težo, kar je včasih veliko težje kot hujšati.

Si še brez otrok?

Ana,

te ful razumem, da pri tej mladosti iščeš bližnjice, ampak žal si boš s hitrim hujšanjem naredila medvedjo uslugo.
Najprej poišči vzrok svojim kilogramom: na 120 kg tudi nisi prišla v enem letu, zato se jih tudi znebiti ne moreš v enem letu. Glej, imaš veliko prednost: mlada si, tvoje telo se bo na spremembe hitro odzvalo. Preglej svoj dosedanji jedilnik in svoje gibanje: poišči napake in jih odpravi. Sestavi si nov jedilnik s petimi obroki na dan, čim manj sladkega, mastnega in belega škroba. Še bolj pomembno: migaj! Pleši, hodi, rolaj, vpiši se na aerobiko … in uživaj! Mlada si, v tebi mora biti veliko energije, le zbuditi jo moraš!

Pozdravljena
Če ti lahko kako pomagam, potem nobene hitre diete. Počasi se daleč pride, pa še teža se lahko obdrži. Manj kalorij, naredi spisek hrane, ki jo imaš najraje, potem pa se prepričaj, da nekaj, še bolje pa vse z vrha seznama, od te hrane ne maraš in jo črtaj iz svojega jedilnika. Ter gibanje – hoja, tek če zmoreš, kolo, rolanje, karkoli. Poleg tega pa se izogibaj posedanja pred TV, ukvarjaj se s čemerkoli, tako da ti bo čas hitro minil in boš pozabila na hrano.
Iz lastih izkušenj ti povem, da sem vedno hujšala pomladi (kadar sem hujšala), poleti obdržala težo, pozimi pa pridobila kakšen kilogram. Predvsem se mi zdi pomembno, da daš med dietami telesu čas, da ne bi slučajno zapadla v kakšno še hujšo skrajnost in pozabila kdaj je hujšanja dovolj.
Veliko upseha, Karitaja

nimam še otrok.zakaj,je to bistveno?

Včasih se kaka punca po porodu mal zapusti in zredi, pa ne more shujšat…..le pogumno, sej bo šlo…toda začni danes, jutri bo prepozno….

sem 175 cm visoka in tehtam 70kg.pomagajte miiiiiii

Ej, Slavček, takle pa ne pretiravat. NAJVEČ 55kg??? Ne nori. Če bo prišla do 65kg, bo fino in če ji bo uspelo držati, prav krasno.Ni normalno, da je človek imel 120kg, pol pa od sebe in svojega telesa pričakuje neke ideale. No, a se motim???

Lp

Ulala, glede na njena leta in višino ter da je še brez porodov pravim da nej bi imela 55kg…seveda, če je 20 let prej jedla za dva zdej ne bo imela 55kg….

Moje lastne izkušnje že 1 leto in tako mislim nadaljevati do konca življenja.
PREHRANJEVANJE PO KRVNIH SKUPINAH.
Ločevalna dieta je v redu, vendar pa ni za vse krvne skupine.Torej če bi uporabljali ločevalno dieto, bi morali izločiti živila, ki niso primerna za vašo krvno skupino.
Torej moje izkušnje so več kot odlične.V tem času sem shujšal 10 kg (prej 85 zdaj 75) torej nisem bil debel, ampak tam nekje na meji.Prej sem imel obupno prebavo, driske, pa napenjanje, kruljenje in podobno….danes je moja prebava odlična.Kar pa je najbolj važno pri tem načinu prehranjevanja je dejstvo, da nisi nikoli lačen, naješ se do sitega, samo izločiš živila ki niso za tvojo krvno skupino.Če hočeš še hitreje shujšat, je pa telovadba,rekreacija,tek v naravi, hitrejši sprehodi za začetek…..
Ko bi že prej poznal ta način prehranjevanja, bi že zdavnaj začel.Hrana je okusna, ker jo sam izbiraš, ni to neka dieta-TO JE NAČIN PREHRANJEVANJA.
Če kdo želi lahko pusti meil in mu pošljem podrobnosti.

Nedavno tega, sem spraševala o tem načinu prehranjevanja, pa ni bilo pravega odziva….
JOZZE imaš prikrit mail, pa ne morem kontaktirati s tabo !

Živijo!

Tole hitro hujšanje se mi ne zdi prava filozofija, saj izkušnje kažejo na “hitro izgubljeno, še hitreje pridobljeno nazaj”. In na žalost na na način rada izgine mišična masa, nazaj pride pa samo špeh. 🙁
Edina prava varianta se mi zdi individualizirana prehrana, kot jo imajo pri Nutrigenomika Info Team. Delajo z upoštevanjem krvne skupine, metaboličnega profila in GenoTipa. Nobenega omejevanja, nobenega odrekanja, nobenega štetja kalorij, pa super rezultati. Seveda pa ješ po seznamu, in predvsem za zajtrk je predpisano, kaj ja in česa ne. Moja tašča je v dveh mesecih shujšala 15 kg. Strinjam se z jozzetom, da je prehrana po krvnih skupinah super zadeva, ampak po mojih (večletnih) izkušnah je treba upoštevati še nekatere druge faktorje. Gre predvsem za to, da če zjutraj poješ napačno stvar, si lahko ves dan sestradan, pa čeprav ješ hrano za svojo krvno skupino. Pa še špeh nikakor ne izgine prav tam, kjer ga človek noče. To seveda ni dober recept za hujšanje! Prej omenjeni individualni programi (“nutrigenomični profil”) pa so prima stvar. Po tej nadgrajeni varianti se prehranjujem že cca. eno leto (prej 7 let po krvnih skupinah in 4 leta še po metaboličnem profilu). Grem proti Abrahamu, pa imam super kondicijo kot nikoli prej, idealno postavo in sploh, prej sem pa bila večne borbe s težo, da o prebavnih težavah sploh ne govorim. Od svojega 14. pa do 38. leta sem bila brezuspešno na “dieti” (preizkusila sem vse, kar obstaja), zdaj pa nimam nobenih problemov s težo več. Najbolj pa mi je všeč, da s tem načinom prehrane odvečna maščoba izgine prav tam, kjer je je preveč, na pa na primer iz oprsja. 🙂
Cela moja družina se zdaj prehranjuje po tej metodi in smo z rezultati zelo zadovoljni.
Nadgradnja po GenoTipu je sploh genialna – zdaj vem, zakaj mi špinača in blitva že nekaj časa nista pasali, pa čeprav naj bi bili po krvni skupini zame zelo koristni.
Toplo priporočam!

Lea

lahko poveste kaj več o tem oz.date kak link z neta?

Ojla!
Tudi jaz se strinjam z go.Leo. Nad prehrano po krvnih skupinah sem več kot zadovoljna. S tem načinom prehranjevanja resnično shujšaš brez odrekanj in stalnih želja po drugi “boljši”hrani. Počutje je na vrhuncu, saj ješ za svoj profil najbolj koristno hrano. Resnično, ko enkrat izveš za sebe škodljivo hrano in le to izločiš, se odvija vse samo po sebi. Najbolje pri vsem tem je, ker ti nikoli ne zmanjka energije, saj ne ješ več hrane, ki te uničuje in ti le kopiči kilograme, na tistih mestih kjer ne bi bilo treba. Tudi spanca ne potrebuješ več toliko. Vendar je potrebno paziti, saj niso pravilne vse diete, ki krožijo po internetu. To sem spoznala, ko sem prišla do Nutrigenomike info teama. Tam ti opravijo meritve, vzamejo vzorec sline….in potem dobiš izdelan program prehranjevanja in če hočeš tudi vadbe. Ta način prehranjevanja je res super, ker je enostaven, priprava hrane pa je kratka, obroki pa tako zelo okusni!!! Navdušena sem!!!!!!Moja zgodba je sicer dolga, prepletena z boleznijo in dolgoletnim slabim počutjem. Če bi vedeli zdravniki kaj vse se da doseči s pravo hrano in to brez nepotrebnih zdravil, ki te dodatno uničujejo….ah, škoda besed. Nekoč mi je neka gospa rekla, da sem šla skozi pekel, pa še tako mlada, zdaj se tem besedam le nasmejim, saj skozi pekel očitno moraš iti, ker drugače ne znaš ceniti nebes. Iskrena hvala ge.Nataši in g.Frenku iz Nutrigenomike info teama, saj sta mi pokazala pot do njih!!!

snupy, ti imaš tudi prikrit email, če klikneš na svoje ime piše SKRIT.
Če kdo želi link, naj pusti svoj email.

New Report

Close