Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako delaš, če dodajaš adaptirano mleko??

kako delaš, če dodajaš adaptirano mleko??

Ej ti ne bluzi, kot da si vso pamet poožrla! Tako kot vsi nakladajo, kot da je danes sveta resnica, da je samo dojenje oh in sploh in kako čudežno moč ima, sem pač napisala tisto, kar so tudi dokazali na podoben način kot vse ostale “resnice” o dojenju!!! Če ne verjameš, pa pogooglaj, potem pa komentiraj dalje!
Da točno veš koliko mleka popije pri dojenju – ja, seveda, če ga vsakič tehtaš – večina pa vendarle ne počne tega, a ne? Torej, če ti ne paše, pa se ne oglašaj, ok!

Kje sem napisala,da je samo dojenje oh in sploh ter da ima čudežno moč??
Svetujem ti da bolj podrobno bereš,ker jaz tega nisem zapisala :))))))

Ena stvar je, ki je v postih, ki si jih dobila, najpomembnejša: menjaj P, ker nima pojma. In če ti je res to svetovala, mu/ji je za vzet licenco!

Ni pa ti recimo povedala, da si s stiskanjem nikoli ne spraviš ven toliko mleka, kot bi ga ven spravil otrok, če bi sesal.
Ni ti povedala, da mleko mamic, ki so rodile nedonošenčke ni enako maleku mamic, ki so rodile donošene otročke. namreč mleko za nedonošenčke je po sestavi prilagojeno nedonošenčkom! Ja, narava je tako pametna, da zna tudi tukaj sama regulirat!
Koliko pa je bil otrok nedonošen? In koliko je tehtal? Če je bil nad dve kili (in občutek imam, da je bil, ker pišeš, da si si želela, da bi dosegel 2,5 kg – lahko pa se motim) to niti ni tako zelo drobčken otroček, da ne bi mogel sesati. (Z dvema takima – dvojčkoma, rojenima v 35. tednu, težkima malček čez 2 kg sem imela sama opravka! Pa sta bila eno leto dojena!)
Če ti je rekla, da je tvoje mleko prešvoh, potem sploh ne pozna osnov biokemije mleka in resnično govori o s l a r i j e.
Vsaka kapljica tvojega mleka je namreč SUHO ZLATO.
Ja forum je zato, da se svetuje in pomaga. A če se postaviš v vlogo mučenice in v naprej poveš, da je pri tebi itak vse drugače in nočeš niti slišati, da je karkoli narobe s tvojim razmišljanjem, potem naj bo seveda tako.
To, da bo otrok zrasel tudi od AM, je sicer res, ampak zakaj mu potem ne daš pri treh mesecih kar klobas (včasih so bili zelo ponosni, če je tako majhen otrok že vse jedel!!!) in zakaj večina mam med nosečnostjo kao zdravo je? Saj itak je vseeno na čem otrok gor zraste?

In še to – dajte natančno poglejte kdo ima dovolj denarja, da izvaja “raziskave”, v katerih dokaže že vnaprej postavljeno hipotezo – da je zalivan otrok vsaj tako dober, zdrav in pameten kot dojen? Zanimivo, kajne, da sta to ravno farmacevtska in prehrambena industrija. Zakaj že?
In nenazadnje – zakaj se potem taiste industrije tako “trudijo”, da bi izdelale vsaj približne ponaredke maminega mleka? In zakaj je vsako mleko, ki pride na trg “še bolj podobno maminemu”? Zato, ker je mamino idealno in ker se zavedajo, da mu nikoli ne bodo prišli zadovoljivo blizu.

Tista o intoleranci na laktozo in aptamilu je pa sploh… Upam, da vsaj to ni nasvet pediatrinje…

Za “ni panike” pa tole: si že bila kdaj v kakšni farmi, kjer vzrejejo krave? Veš krave nimajo danes nič več romantičnega življenja v hlevčku, kjer papcajo dišeče seno in pijejo vodo in jih kmet vsako posebej počohlja za ušesi in pokliče po imenu! Večina krav živi v strahotnem stersu in so naforsirane z vsemi živimi hormoni, da dajo tistih 20 ali 30 l mleka na dan! Zdravo življenje krav – pa kaj še!!! Sicer ne vem kako je pri njih s stresnim hormonom, si pa mislim, da nič drugače kot pri mamici! In prav to mleko je osnova iz katere skušanjo narediti približek maminega mleka!

@draga mama pilotgirl: ti si moja prjatlca 😉 zelo dobro si tole napisala. Ni kaj, o dojenju se je danes pač treba poučit, zelo poučit, sploh zaradi nešteto mitov o dojenju, ki krožijo med mamicami, in še sploh zaradi neznanja med zdravstvenimi delavci … poleg tega smo v takih časih, da ženska nima priložnosti videti sestre, tete, svakinje pri dojenju; z rojstvom otroka je pač kar pahnjena v to novo situacijo in ni čudno, da toliko žensk obupa pri dojenju, če se pa niti niso imele priložnosti tega naučit.

deževnik žalostno je meni osebno tole,kot si napisala da zdr. osebje res nima pojma. HB da obstajajo forumi,kjer lahk omarsikaj prebereš. A žal menim da takšne kot je pilotgirl sploh ne bodo nikoli sprejele ,vzele nasvete od drugih ,ampak samo od zdr. osebja,ki bore malo ve. Zelo redki so tisti ,ki dajejo res prave nasvete

Roko na srce je pa meni čisto vseeno kaj bo ona in druge delale z lastnim otrokom.Ampak ko se širijo neke dezinformacije in napačni nasveti kot je pisala ni panike pa ne morem biti tiho.

Seveda ni nič narobe – v tem tvojem konkretnem primeru, je za otroka AM bistevno boljša in bolj zdrava varianta prehranjevanja v prvih mesecih življenja.

Ma, saj ostalo je brezveze komentirat, ampak, če ste že tako razgledane, kako pa to, da v porodnišnici tako slavijo nedavno (več kot leto nazaj) pridobljeni analizator maminega mleka?!? Sploh na EINT so tega zelo veseli. A zato, ker jim je dolgčas? Aja, ker je to sponzorirala industrija,a ne? Ker dojenje pa ni biznis?!? Ja, zbudite se, vse je biznis! Zato pa danes ni raziskave, ki ne bi imela na koncu napisano, da je dojenje najboljše, četudi v konkretnem primeru neke prednosti NI DOKAZALA! Vse lepo in prav, ampak kaj ima to veze s konkretno raziskavo?!? A to je res objektivno, znanstveno?!? Pa tudi to, da je AM slabše ocenjeno samo zato, ker nima na škatli napisano, da je dojenje najboljše?!? Ja, kam smo prišli…:-( Katastrofa!
Ko se že tako sklicujete na naravo – narava je za nedonošene poskrbela tako, da bi pač umrli, če niso dovolj močni, danes pa znamo marsikatero življenje ohraniti. Ampak pametnjakovičke, ki samo nakladajo (jap, tudi ti, ………………. si med njimi, ker do sedaj nisi napisala še čisto nič, kat bi dokazovalo, da so moje zgornje trditve napačne – še več, zanje imam dokaze (ki so vsaj tako prepričljivi, kot čisto vse ostale raziskave v zvezi z dojenjem!), za razliko od tvojega bluzenja) prek svojega praga niso sposobne videt. Če neka stvar ni takšna, kot so si jo zamislile – nemogoče, ne obstaja, a ne? Eh, bolano….
Pilotgirl, toplo priporočam, da nehaš brat vse tole, ker je res brezveze in delaj tako, kot se tebi zdi prav in kot ustreza tvojemu otroku!

Kako sem izvedela, ker sem učerej šla na pregled in imava ta sum. Ta čas nismo vedeli v kakšnem stanju je, dejte zopet brati no, ne nekaj na pavšal pa kar nekaj. Do predčerišnem nismo vedeli, da ima povsej preobčutljivost na laktozo, vendar ker je že tako star, sem posumila na to, poklicala, me je takoj pediatrinja naslednji dan sprejela pregledala videla alergijo in to je to. Sicer testa ne bomo še delali, ker je premajhen, počakali bomo, da dopolni vsaj tri mesece. Smo šli pa na izločanje, se pravi Lac. free adaptirano mleko, lahko povem, da je danes imel samo pol ure krčkov, ker je pač zaradi driskice zaprt in se mora vrihtati.

….. jaz vzamem od vsakega mnenje, če je pristno, samo čakaj malo, saj imam tudi sama pamet!!! Take, sorry izrazu “butaste” filozofije pa ne. Jaz poznam veliko otrok, ki so gor spravleni z AM. Pa nisem ena tistih, ki podpiram AM. Celo primera dva poznam, ko je punčka bolna dojena leto in pol, fantek na AM, zdrav kot dren!!!! Pa še nekaj, kako mi boš garantirala, da če še tako paziš na hrano, da nisi pojedla strupa, ki se dodaja v vsaki prehrani (hormonsko spremenjena hrana, povzroča neplodnost, …., sladkor koruzni, ki povzroča tok stvari, da si ti ne moraš predstavljati ne, pa je skoraj vse povsod not, škropljeno sadje, zelenjava, itd). Boš rekla, da tega ne vnosiš potem preko mleka otroku. Zdrava pamet ti pove, da dobi tudi otročiček preko maminega mleka. Še to, kako pa to, da nekatere po forumih pišejo, da 2-3 meseca staro dete spi 4-5 ur in več, a se izmišljujejo?
Še to o kakovosti mleka, zakaj so pa včasih imeli dujilje? A kr tko, ker se ženski ni dalo dojiti, verjetno ne ne. No da te poučim, zato ker same niso imele mlekca, verjetno še kateri drugi vzroki premalo močno mleko, itd. Nebom modrovala, ker ni moj cilj modrovati, kvečjemu pomagati, če lahko! Tudi zato nisem na sveru, da obsojam, kvečemu pomagam. Ti pa najprej napadeš potem pa se delaš fino in kao, da svetuješ pa da brezpredmetno upoštevam samo pediatra. Upoštevam tistega, ki mi smiselno, logično in pristno svetujejo … ne pa kar nekaj.

Kako vem, da ima toliko mleka, ker si ga izšrpujem –> beri v mojih zapisih, da pač moje dete se ne doji, ker ni moglo vleči (nedonošen krepko pod 2,5kg je bilo moje dete) in zato sem izčrpavala že v porodnišnici. Tudi sedaj, če ga pristavim na nastavek ali direktno noče vlečt. Pač se je navadil na cucelj. Zato vem koliko mleka si izčrpavamzem. Kaj je to tok nelogičnega, kako vem koliko ml imam. Pomagam si tudi s prehrano, čajem, brezalkoholnim pivom, homeop. kapljice (ki naj bi toliko pomagale), sezam, sojo, meni pač niso! (na tem področju sem že zdohtorirala) Tako pač je. Nebom dojila pa tudi sedaj, kot si napisala ni panike, nebi smela.

Ma ene ste pa res kokoši no, tko polovično berete pol pa še zalite svet okoli sebe, svoje flustracije mečite na koga drugega! Pol se mi greste pa še alternativke obup, če se greste potem veste, da se človeka ne napada vedno pozitivno misli in svetuje!

ni panike ja vidim res, da so tu ene zaplankane. Pa brez zamere, ko sem dala moji mami prebrati, je rekla …. ne bom napisala, je pa še dodala, da nekaj obsojajo in pametnujeno, kar niti ne vedo ničesar in kar napadajo. Očitno ne vedo, kaj je imeti težave, pa da ne bo pomota moja mama je 4 gor spravla, dva oba zelo občutljiva na laktozo. Na žalost tudi, sama ni morala dojiti, v familji mamo to da smo brez mlekca, zdej dedno to ali ne se ne bom spravljala na to področje. Drugače bo spet kera pametna skočila in modrovala 😉 ni panike očitno se le iskazuje, da ni toliko izobražena in poučena o teh zadevah, kar piše neumnosti.

Še komentar na to, da sem si želela da pride na 2,5kg, če si mela nedonošenčka veš, da toliko časa moraš ostati v porodnišnici, če ne prideš na 2,5kg! Dvomim, da si mela nedonošenčka, ker bi to morala vedeti, kam pes taco moli! Moje dete, je hujšalo kljub mojemu mililitrčkih kolostruma in AM. Ja bilo je pa dobrih 2kg rojeno niti ne.

No sem ugotovila, da berete čisto tako, kot želite in obračate stavke (ne vse nekatere), da se potem lahko skašljate, žalite in ponižujete. Obup, tipični slovenclni, kot je rekla Svetlana Makarovič! Bogi otročki pa še kdo v vaši prisotnosti, ki jim obupne flustracije butate od rojstva.

Jaz osebno mislim, da dete, ki dobiva AM ni nič manj inteligenten kot tisti, ki je dojen. Tudi vrjamem, da otročki hranjeni z AM imajo veliko bolj razvito čustveno inteligenco. Zakaj? Zato ker se zbližuje kot zočkatom, kot mamiko in ostalimi sorodniki (babi, dedi, tete,…). Če pa samo pri mamiki je, je pa samo od mamike, večini meri se zato dete naveže samo na mamo in so težave, ko se rodi naslednje dete in ko se gre v vrtec,….

Najbolj primitivni izraz mi je pa primerjava s klobaso….. joj obup ženska!

Še to, v celih 24 urah dobim 80 ml mlekca, da ne bo spet kera pametnevala! Da sem spet ….. 😀

Pozabila sem dodati 4-5 ur mislim, da otročiček pri 2-3 mesecih bi že lahko potegnilo ponoči in da so noči bres krčov, takih, da ga zvija in se joka na ves glas. Boste rekle, da je normalno, ja pol pa nevem, kaj delajo mamike, ki jim otročički spijo v 2-3 mesecih po toliko ur.

New Report

Close