kako dajati otroku Becotal dražeje?
pozdravljeni,
po pregledu in preiskavah na nevroloskem oddelku pediatricne klinike smo za sina starega 3,5 meseca z diagnozo hiperiritabilnosti dobili predpisane drazeje Becotal ter sirup Quvital Forte.
teh nekaj dni, odkar smo priceli z uzivanjem Becotala je to res pravi izziv oz. bolj ustrezno receno: prav mucna borba.
predpisano polovicko tablete zdrobim in raztopim v svojem mleku in mu dam po zlicki. otrok se zaradi okusa in vonja tablete pricne jokati in nikakor ne pozira. tako, da se vecji raztopine znajde ali na meni ali na tamalemu … ali pa na obeh.
Zanima me, kako svojim otrokom dajete Becotal drazeje? kako zakamuflirate okus? glede na starost otroka, ki uziva zgolj materino mleko … nimam ravno veliko manevrskega prostora. Naj poskusim z raztapljanjem v caju? pediater nam je odsvetoval raztapljanje tabletke v vecji kolicini tekocine kot je zlicka.
v navodilih za uporabo sem videla, da obstaja tudi Becotal sirup? meni kot laiku se sicer doziranje in uzivanje sirupa zdi lažje in bolj primerno za malcke, tako da ne vem, zakaj so nam predpisali dražeje… se da ta sirup dobiti tudi pri nas oz. zamenjati dražeje s sirupom?
zanimajo me tudi vase izkusnje z Quvital Forte sirupom? za kaj so vam ga predpisali? sirup sem narocila v lekarni, tako da cakam da ga dostavijo. nisem pa razen na tem forumu, nikjer drugje zasledile, da starsi poznajo ta sirup.
Na pediatricni nismo dobili prav veliko pojasnil glede Becotala in Quvitala, ker je zdravnik ze sel, ko smo mi koncali se s fizioterapevtko, otrokov pediater pa ne pozna ne Becotala, ne Quvital sirupa.
hvala za odgovore in pomoc!
Pozdravljeni!
Popolnoma jasno mi je kaj doživljate ko morate tako majhnemu otročku vsiljevati res paravo “svinjarijo”. Mi smo doživljali podobno. Samo da smo zdrobili draže, je že tako smrdelo naokrog da je tamala takoj začela jokati, ker je vedela kaj jo čaka. Bi prav rada videla pediatra, ki bi to jedel zdrobljeno v žlički mleka.
Potem sem stopila v akcijo raziskovanja po internetu in odkrila da obstaja sirup, katerega pa je bilo mogoče kupiti le v Švici. Angažirala sem znance da smo prišli do tega sirupa katerega smo otroku dajali brez težav. Zdaj ima hčerka že pet let tako da smo spet prešli na tablete in sicer Mega B kompleks s katerimi nimamo težav.
Upam da sem vam vsaj malo pomagala.
Lep dan,
Aliana
Nekaj bi dodala – kot farmacevt in kot mama otroka s pp – dražeji so farmacevtska oblika z namenom…to pomeni da je njihova učinkovitost 100% , če jih ne razpolavljamo, drobimo ipd…..draže ima okoli film, ki ščiti vsebino pred delovanjem kisline v želodcu , saj po navadi želimo, da se razgradi šele v črevesju in od tam absorbira…ali pa želimo z dražiranjem prikriti okus in vonj…
Je pa seveda absolutno noro, dati 3 mesečnemu otroku dražeje….na vašem mestu bi vprašala v lekarni za alternativo.
Becotal so dražeji B kompleksa…..vem da obstaja veliko alternativ: mi smo kupovali za našega B kompleks granule od Plive – raztopijo se v čaju ali hrani….niso zanič:) Sigurno vam bodo v lekarni povedali kaj je na voljo za takega malčka.