Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kako čistiti poltrde leče?

Kako čistiti poltrde leče?

Pozdravljeni

Zaradi visoke dioptrije že 10 let uporabljam poltrde enoletne leče CIBA Persecon E92, z njimi nisem imel nobenih problemov, menjam jih na eno leto, čistim jih z AOSEPTom.
Zadnje leto ali dve pa se mi pojavlja problem. Namreč zjutraj ko dam leče v oko se mi po kaki uri ali dveh leča na notranjni strani zamegli, nekaj se nabere gor kot ena megla in ven vidim pecej megleno, nerazločno, potem napenjam oči in kmalu me oči zaradi vsega tega začnejo boleti. Aosept mi tega sploh ne očisti, pomaga če jih očistim z mezincem in s fiziološko, vendar se spet zameglijo čez kaki uro ali dve. Moj Zdravnik mi ne zna pomagati, pravi da je treba menjat leče bolj pogosto. Menjam jih na eno leto, megliti pa se mi začnejo že po enem ali dveh mesecih. Poskusil sem s tabletami proti beljakovinskim oblogam, nič bolje, poskusil sem čisilo Boston pa mi ne ustreza ker mi iritira oko zjutraj.

Kaj mislite se mi nabira na lečah, kako to odpraviti, katero čistilo priporočate? Lahko svetujete kake druge primerljive leče drugega proizvajalca?

Hvala že vnaprej za vaš odgovor

Jaz bi svetoval, da se obrnete direktno na uvoznika, saj je škoda leč, ki so dobre , da bi jih zaradi tega morali zamenjati: 03 713 35 21

New Report

Close