Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kako čistite fuge v kopalnici?

Kako čistite fuge v kopalnici?

Okrog tuš kabine (po fugah in po kitu) so se napravili plesnivi madeži, ki kar rastejo. Čistim kar naprej (po vsakem tuširanju) pa nič ne zaleže. Zanima me, če se dobi kakšno bolj močno kemično sredstvo, da bi te črne madeže odstranila. Zanima me, kako pa vi čistite takšne madeže?

Hvala za odgovore!

Mojca

Eno čistilo se dobi v Obiju…za fuge proti plesni. Ne spomnim se kak se reče…so pa to neka čistila, ki jih imajo menda samo v Obiju. Embalaža je enaka, samo napisi gor so drugačni.
Mi smo v eni stari kopalnici edino s tem prišli spet do belih fug. Je pa to neko klorovo čistilo…

Lp

Varikina ali Domestos za čiščenje WCja. Preizkušeno.

LP

Za plesen je najboljši BREF DISINFECTS (modra plastenka), samo pošpricaš in se plesen sama odstrani preverjeno. To velja za fuge, silikon in stene.

LP

Hoj,
pri meni Bref (moder) na silikonu ni deloval. Sem špricala kot nora, pustila 15 min, pa 30 min, pa …. na koncu obupala. Ko mi bo namedlo, bom silikon dol potegnila in na novo zasilikonirala.

lp

Silikon je dejansko najbolje odstraniti in na novo zatesniti.

pri nas fuge spucamo s kisom…. postanejo spet snezno bele (ker imamo bele;-)

srecno

New Report

Close