Kako brez dela do denarja?
Dokončal sem magisterij, sedaj pa me je realnost udarila po glavi, saj moram delati. Problem je, ker ne znam kaj preveč, sem tudi ljudomrznež, zato ne bi mogel prenašati šefa, še manj pa sodelavce. Po drugi strani ne znam dovolj, da bi bil sam svoj gospodar in odprl s.p. Tako mi ostane le kakšno delo za tekočem trakom ali kaj podobnega. Najraje bi videl, da bi mi denar padel iz neba. Zato mi zgleda ostane le pot kraje. Razmišljal sem o tem, pa me zanima, če lahko tisti med vami, ki imate več izkušenj s tem, podate kakšen predlog ali komentar na moje načrte:
1. Kupil bi nabiralnik za prostovoljne prispevke, ter nalepil gor znak rdečega križa / karitasa itd., to bi postavil zjutraj v trgovski center, zvečer pa izpraznil ulov.
2. Opazil sem, da v knjižnici ni kamer in senzorja ob vratih, zato bi kradel knjige, glede na povpraševanje na internetu. Z vrečko, napolnjeno z živili (kot bi prišel iz trgovine), bi se spotoma oglasil v knjižnici, naložil vanjo knjige, ter jih nesel ven. As simple as that.
3. Ogledoval sem si tudi že varnost v tehničnih trgovinah, a so tam večinoma kamere ter senzorji ob vratih, ali pa celo varnostniki, zato bi prosil za predloge, kako odnesti ven mobitele / računalniške igrice, skratka manjše stvari večje vrednosti, ki bi jih potem prodal na internetu.
4. V živilskih trgovinah sem opazil, da je najlažje krasti sadje in zelenjavo, saj tudi če so senzorji, tega ne zaznajo, če ni gor nalepke o teži. Sprejemam pa predloge, kako krasti večje stvari, oziroma jih spraviti mimo senzorja. Opcija je, da grem v tako trgovino, kjer ni senzorja in potem dam v vrečo kakšno stvar, ki jo potem ne položim na blagajno.
Torej ne bi kradel kot sraka, temveč le po potrebi – hrano bi nakradel, za položnice in kaj za privoščiti pa bi prodajal ukradeno robo iz tehničnih trgovin / knjižnic. Prav tako ne bi kradel ljudem, temveč trgovinam, ki imajo itak preveč denarja, zato nimam nobenega moralnega mačka, temveč se počutim bolj kot nek Robin Hood. Ovira, ki jo sam vidim, je v tem, da lahko kdo na internetu razpozna ukraden material ter me prijavi – kako bi lahko to še drugače prodajal, da me ne bi prepoznali? Razmišljal sem tudi o gojitvi konoplje, a ne vem, komu bi jo prodajal, saj bi lahko naletel na policijskega agenta, sicer imam prijatelje, ki jo kadijo, a jim ne zaupam, lahko bi me prijavili. Prav tako bi bilo mogoče fino odpreti lažni s.p., da bi tako prikrival prihodke. Prosim tudi za realno oceno, koliko bi se dalo na mesec zaslužiti z mojimi predlogi. Menim, da imam kar dobre predpostavke, da me ne dobijo, saj znam stvari analizirati, prav tako nikomur ne zaupam itd. Če pa ima kdo predlog, kako legalno brez dela zaslužiti denar, pa naj pove – razmišljal sem tudi o socialni podpori, a verjetno ne bom kvalificiran, da bi jo dobil.
Finta je v tem, da je to, kar opisuješ eno samo garanje.
Veš kok je dela obletat dovolj štacun, da nakradeš dovolj artiklov, ki jih
moraš potem še prodajat, pa mogoče ne gredo v promet, pa na pošto letat,
pa stranke niso resne, pa ti zadeve ostajajo, pa večno izmikanje roki pravice
(tud za to gre ogromno energije)…
V tem času in če zaposliš svojo (bujno) domišlijo bolj produktivno, komot
obogatiš. Ker – znano je, da s(m)o lenuhi vedno najboljši izumitelji, ker vedno
študirajo, kako bi si stvari olajšali.
Torej ideje, ideje, ideje….te so danes vredne veliko denarja, pa ni treba niti
s prstom migniti….
Haha nasmejal me do solz. Iz mojih izkušenj ti lahko svetujem, da denar iz neba ne pada, sem tudi z visoko izobrazbo smer gradbeništvo ampak kriza je pač uničila trg. Zato sedaj delam za 600evr pa malo okoli tako da nanese recimo 1000evr na mesec. Svetujem ti, da si razčisti v glavi v čem uživaš kaj te veseli. In iz tega probas narediti posel. Trenutno sem v fazi , ki se nameravam dvigniti z voljo in močjo se vse da. Lp
Lol. In res te ljubim. 😀 Sicer pa predlagam blef in mreženje. Če se ti to gnusi, potem ti trda prede. Ampak tudi če ti trda prede, to ni nujno tako slabo. Nekaterim gre še slabše in nekateri izmed teh so Hrvati. Sicer pa če te zalotim v knjižnici/tehnični trgovini, bom začela vpiti. Hrvaški državni rekord v smučarskih skokih je 102 m.
daj idi še doktorirat,
pol pa pojdi konzerve krast!
mogoče, če nisi zanič v postelji, lahko kake starejše nepotešene damice angažiraš, da ti žepnino dajejo.
al pa začni pisati, sicer kot pisatelj boš revež, razn če ti rata prit v holiwut pa boš scenarije scenariral.
Ker imam občutek, da si bolj take sorte, da bi te v prvih treh poskusih zasačili z roko v žaklu.
LOL