Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako bi ukrepali, če bi kdo udaril vašega otroka, ki nagaja?

Kako bi ukrepali, če bi kdo udaril vašega otroka, ki nagaja?

Ne želim koristiti uslug tašče in tasta, ker dobim (sem že dobila) potem vse srvirano na pladnju). Želela ga je paziti in vse bi bilo narobe, če bi ga dala v vrtec (je bil pa vpisan, ter sem ga kasneje izpisala, zaradi ljubega miru). Septembra pa gre v vrtec.

tudi moja dva sta čisto znosna. In mislim, da nisva edini, ki pravzaprav priznata,da
včasih enostavno ne gre drugače

lenka

Otroka ne pazita zaradi mojega lastnega udobja. Sama sta tako hotela in skoraj skregala sta se z mano, ko je bil vpisan v vrtec. Pa se potem nisem želela prepirati in sem ga izpisala.

Otroke imam pač zato, ker sem si jih želela, na zaradi tega, ker naj bi ljudje pač imeli otroke. Tega se zavedam in se tudi precej časa ukvarjam z njima.

A svojega partnerja tudi udarite, če enostavno ne gre drugače?

Ojej. Otroka dat v varstvo tasci samo zaradi ljubega miru????????

Mogoce samo jaz vidim tukaj napako, ki pa tokrat ni tascina?

Ocka

Nikar ne prekinjaj vseh stikov! Pogovori se najprej z možem pa skupaj stopita do starih staršev in se pogovorite.
O risanki pred vrtcem pa …. na tem in drugih forumih smo že ogromno povedali o gledanju televizije. A se komu zdi pametno, da je prvo kar otroka zanima, ko vstane, risanka?
Nikakor pa ne odobravam “božanja po riti”.

lp,lili

Vedno lahko gre drugače…

Upam, da mi bo uspelo.

Tudi jaz večkrat kakšno stvar preslišim, ampak tokrat (se ni zgodilo prvič, da jih je dobila po riti, pa sem že večkrat rekla, da se otrok ne tepe, da tega ne maram, ker se tudi odrasli ne tepemo med seboj) pa nisem mogla biti tiho.

Najbolj pa me je razjezilo, ko se je branila s tem, da mi je rekla da otrok laže. Mislila je namreč, da mi hčerka ni povedala zakaj jih je dobila, ampak samo, da jih je dobila. Hčerka mi je povedala vse (tudi to, da jo bosta sedaj pa “napadla” Zakaj pa spet nočeš iti z nama, a nisva dobra,…..), pa to kljub temu ne opraviči dejstva. Skratka najlažje je umiriti otroka z eno po riti, pa imaš potem spet mir.

vem napaka je bila moja.

Samo odločitev pa vseeno ni bila lahka. Tudi tu na forumu je vedno polno proti argumentu za jasli.

Verjemi me zelo težko sem se odločila, ter potem še do januarja za otroka plačevala rezervacijo v vrtcu. Pač kar je, septembra gre v vrtec. Saj ne morem reči, da je otroku slabo pri njih.saj skrbita za njega. Ampak imata enostavno drugačne vzorce v glavi, ter mislita, da je tako edino prav. Samo veliko vzgojnih razlik je med nama (seveda ni nujno, da so moje edino pravilne).

Kaj pa ce bi kdo otroku razlozil, da naj spostuje stare starse in jih uboga?
Mi nasega malega ne tepemo, mu je pa cisto jasno, da pusti televizijo pri miru,ce oci ali dedi gledata kar koli po njunem okusu.

dd

No naj odgovorim tudi na to.
Otroka NE presedita pred televizorjem večino svojega prostega časa, ker tega ne odobravam.
Pri nas doma je tudi večino dneva TV ugasnjen. Rada pa hčerka zjutraj, predno gre v vrtec (zbudi se navadno okrog 7.00, od doma pa gredo ob 8.00), malo pogleda risanko na kaseti (imamo dogovorjeno kaj je zakoga primerno in kaj ni, ter Tv ne prižigajo otroci sami zato, ker bi jim bilo dolgčas). Potem pa Tv vklopimo zvečer okrog 19.00, ko zopet pogledamo kakšno risanko na videokaseti. To se mi ne zdi nič narobe. Jaz osebno lahko preživim tudi brez TV, ker je sploh ne gledam.

Stikov pa ne mislim prekiniti, niti otrokoma prepovedati obiske. Ampak kot sem že napisala, hčerka je zvečer sama izrazila željo, da ne gre z njima. In potem se mi je to zdelo sumljivo,….

da bi imela mir otroka ali TI? Ali nisi popustila SAMO ZARADI SEBE!!!???????

Laž je bila najhitrejša samoobramba tašče. Če ti bo še vedno hitela razlagat, da se to ni zgodilo ji povej, da je bila hčera prizadeta, zato prosiš, da je v bodoče ne kazujejo več z udarci. Da se zavedaš, da ju veliko prosiš, ker je najlažje pač dat porit, ampak se s tem vidva pač ne strinjata. Morda jima lahko tudi poveš zakaj ne, čeprav jima nisi dolžna polagat računov. Naj otroke kaznujeta drugače, povej jima primere kako in da jima bosta zelo hvaležna, če vaju opozorita na morebitne težave, ki sta jih imela.

V glavnem, če jima boš dala mislit, da sta zakon in da jima boš hvaležna, bosta sigurno malček priredila svojo vzgojo. Boš videla. Ne smeta dobit občutka, da ju ti zdaj tam nekaj učiš in soliš pamet. To so tvoje želje, ne zahteve 😉

Ni potrebno, da si tiho. Le povej mirno in prijazno.
Kar korajžno,
Anaya

Da bi imela jaz mir pred taščo. Ker sem bila zelo grozna, kako da ji ne dam otroka v varstvo, kar je pomenilo kar naprej spotikanje ob to in prepire.

Ej, saj ne pravim, da je treba pretrgati vse stike!
Ampak po tem, akr si nam zdaj po koščkih povedala, sem pa prepričana, da otroka NE BI SMELA BITI PRI NJIJU V VARSTVU!!! (Na obisk pa seveda še lahko prihajata – če sama želita!!! – in obvezno prepovedati (vsak) tepež!!!)
Včasih ljudje delajo “usluge” samo zato, ker s tem dobijo nad tabo (psihološko) moč, in tale dva sta po mojem tipičen primer. Če bi imela otroka iskreno (in zdravo) rada, bi punčki zanesljivo privoščila tisto risanko (to je samo primer!), ki – replika na lili – ni niti najmanj škodljiva. (Škodljivo je, če se otroci cele popoldneve valjajo pred tivijem, zato da imajo starši mir in se jim ni treba ukvarjati z njimi!!!)
Tebi bo pa še najbolj koristilo, če se boš lepo sprijaznila, da se s taščo pač ne da pogovoriti – in konec! Forget it! NIKOLI ti ne bo rekla: “Ja, draga moja, zdaj vidim, da si imela prav, upoštevala te bom, žal mi je…” NIKOLI!!!

Ti se nič ne prepiraj. Tebi odnos z njima ni potreben. Mirno lahko živiš brez njunega blagoslova, aneda? Samo otrokoma sta pomembna dedek in babica, vendar pa ne taka, ki pretepata! S taščo se meni toliko, kot je nujno potrebno glede otrok – vse ostalo POZABI!
Če pa glede tepeža ne bojo razumeli, jim pa pokažeš, da misliš resno, tako, da otrok ne pošiljaš tja, dokler ne dojameta. Glede tega ni debate!!!

In to, da si otroka izpisala iz vrtca, da si ugodila tašči in njeni želji obdržati kontrolo nad vami, je bila res HUUUUDA napaka!
Hitro popravi, kar se popraviti da!

Srečno!
Ivana

Evo, miru ne bo v nobenem primeru. Pac nisi primerna snaha za svojo tasco.
Kot mnogo drugih snah….pametnejsi odneha!!!!
dd

Očka s tistim kamnom v glavo si pa mal mimo ustrelil

“Očka s tistim kamnom v glavo si pa mal mimo ustrelil”

Ce bi jaz zdajle reagiral tako kot je on, bi te brz vprasal kje si ti videla kaksno pistolo :))

Ocka

Svojega partnerja nisem dolžna vzgajati (vsaj moj je že -so ga njegovi starši in stari starši) Oziroma ga nočem prevzgojiti ker pol nebi bil to kar je. Svoje otroke pa moram – to je moja dolžnost, ki sem jo delno prenesla (po lastni želji na taščo in mojo mamo) ker jih bo drugače življenje samo vendar bolj trdo.

Septembra gre sin v vrtec.

New Report

Close