Kako bi se resna ženska morala oblačit?
Pozdravljeni.
Vem, da se bo slišalo smešno ampak je dejansko en tak mali problem. In potrebujem vašo pomoč (MOŠKO in žensko).
Torej, stara 25, ozek dolg obraz, suhe postave, brez nekih oblin.
Moj stil oblačenja je do sedaj tak, cozy, “športen”, grozen uglavnem. V standard trgovinah vsako leto najdem manj stvari, ki so mi sploh všeč, in niti ne maram letanja od ene trgovine do druge, tretje,…
Želim si nek resen stil oblačenja, ne provokatorski, brez pajkic, dekoltejev, in pa ne nek “high society” stil, z milijon dodatki, z uhani, zapestnicami in podobn. Tak, “materinski” ampak še vedno ženstveni, nekoliko mladostniški stil. Recimo “tradicionalen”, še vedno primeren za v pisarno, ampak ne starinski.
Vem, da kompliciram (ženska pač). Ampak želim si svojo miselnost pokazat nekako tudi navzven. Na žalost sama ne znam. Ne vem v katere trgovine sploh pogledat in kaj točno iskat.
Torej, zanima me kakšno je vaše mnenje, kako bi se resna ženska morala oblačit? Kako si to predstavljate moški, in kako ženske? (Slike zaželjene)
Najlepša hvala vsem za odgovore, mi bodo v veliko pomoč.
Guglaj office style. Tega imaš na tone in taka moda se mi zdi res skoraj idealna za visoke in vitke ženske.
Kar se šopinga tiče, imaš pa za začetek Asos, tam daš v iskalnik office style in malo brskaš. Ne bom rekla, da je v tem razdelku sama takšna moda, ampak recimo ozka krila čez kolena, suknjiči, hlače … ti evergreen kosi se pa najdejo. Pa da ti je to potem izhodišče za brskat naprej.
Decentno modo ima tudi Esprit – malo poglej po spletni strani.
Jaz kupujem izključno prek spleta, ne pomnim, kdaj sem v živo kupila kaj za oblečt.
oprosti, ampak preko cunj izražajo osebnost samo prostitutke in ženske podobnega ranga. Recimo igralke, ki napol nage lovijo vloge, potem so pa spolno napadene.
najmanj težav boš imela, če se boš zgledovala po moških, ki jim še noben ni rekel, da z obleko izražajo svojo osebnost in se vsi oblačijo približno enako.
tako ti bo ostalo dovolj časa in denarja, da boš resnično lahko razvijala svojo osebnost.
Hmm.. se delno strinjam.
Problem ni v moji osebnosti. Ampak žal nimam smisla oz. dovolj zanimanja za oblačila. Tako kot nekateri nimajo smisla za notranje oblikovanje ali pa kar koli drugega, če me razumeš?
Moj stil je “cozy najstniški”. Preprosto neprimeren. Sploh za v pisarno. Žal, so oblačila v takih situacijah pomembna.
Ne iščem provokatorskih oblačil. Ne želim z njimi naprimer osvajati/privabljat pogledov sodelavcev ali šefa. Samo nek občutek resnosti. In izven dela, “domačnosti”.
sedaj je čisto enostavno, ker imaš goro teh internet ponudnikov, pač izbereš ustrezne filtre za office work in ti vrže na milijone oblačil ven. Sama moraš potem nekaj teh sprobat, da vidiš, kaj paše tvoji postavi in čem se dobro počutiš.
Sem imela kar podobne težave kot ti, ker mi letanje po trgovinah in tuhtanje o oblačilih ne odgovarja. Postavo pa imam tako, da mi paše samo ena linija oblačil. Pa sem se oprijela te linije in sedaj ne rabim razmišljati kaj bom zjutraj oblekla, ker imam večje število podobnih oblačil, ki jih lahko kombiniram med seboj. Osebnost sem se pa tudi naučila izražati na druge načine. Morda se kakšni modni navdušenki zdim dolgočasna, ampak resnično mi ni smisel življenja iskanje unikatnih kosov, ki bodo poudarile moj značaj, počutje in sporočilno vrednost, pa dejansko še prihranim denar, kljub temu, da kupujem dražje kose.
Mogoče classic minimalist?