Kako bi reagirale, če bi učiteljica vašega otroka za ušesa?
Na kratko. Sina, ki ima 6 let je učiteljica za ušesa. Zanima me, kako bi reagirale v takem primeru. Ker vem, da je sin precej živahen in najbrž včasih spleza čez mejo tudi učiteljici, nisem paničarila. Povedal je zakaj ga je, pogovorila sva se, da se v šoli uboga, … Ampak požela sem valj zgražanj s strani drugih staršev, da kaj takega nebi nikoli “dovolili” oziroma, da bi se pritožili. Da ne bo narobe razumljeno, ne zagovarjam fizičnega obračuna za neolikano vedenje, ampak panika se mi je zdela odveč. Sem ravnala prav?
Glede na to, da sama ne obračunavam fizično to pričakujem tudi od drugih. Sama bi verjetno otroku povedala, da je učiteljica ravnala pravilno, da ga je kaznovala, da pa je nerodno izbrala vrsto kazni. Učiteljici bi pa povedala isto. Ne bi hodila na ekstra sestanek, ampak ko bi otroka naslednji dan pripeljala.
LP
Jaz bi pa šla v šolo in zahtevala od učitelja, da se NIKOLI več ne dotakne mojega otroka. Če so težave, podpiram vzgojne kazni, ne pa fizičnega obračunavanja.
Hčeri pa bi povedala, da je NAROBE, kar je učitelj storil in da bom poskrbela, da se to ne bo več ponovilo. Ne jaz ne mož nikoli nisva vzdignila roke nad hčero in tudi nihče drug je ne bo.
Če učitelj ne zmore disciplinirati 6-letnika, potem sori, nima kaj delati v šoli.
Če bi se stvar ponovila (pri mojem ali pri kakem drugem otroku) bi učitelja prijavila ravnatelju in policiji.
Če se kdo od naših zelooooo pritožuje čez učitelja, jaz VEDNO preverim pri učiteljici, kaj se je zgodilo po njenem. Recimo, naša reče, da jo je učiteljica odvlekla iz razreda, učiteljica pa pove, da jo je odpeljala iz razreda. Resnica je verjetno nekje vmes, mogoče je tako tudi pri vas. Dvomim, da bi si v današnjih časih kdo od učiteljev sploh upal otroka fizično kaznovati, tudi v afektu ne …
Tudi jaz se ne strinjam s fizičnim kaznovanjem.
Ampak, ko bi videle kaj vse že otroci pri šestih, sedmih letih počnejo v šoli. Od metanja stolov, pretepanja sošolcev, zmerjanja učiteljev, odhajanja iz razreda, uničevanja šolskega inventarja… Zase vem, da bi jih mlatil, pa še očete zraven, ko bi se prišli v šolo pritoževati.
Kaj pa, če je punca pripeljala učiteljico čez rob tolerantnosti?
In najslabše kar lahko storiš je, da hčeri razlagaš, kako je učiteljica ravnala narobe.
Mogoče je že bilo na forumu: pred par tedni je pomočnica vzgojiteljice udarila majhno punčko (cca 2 leti) v vrtcu, da ji je kri tekla. če prav vem, je že brez službe. Eno je udariti majhnega, ki se ne more braniti in še ne razume vsega čisto prav. Drugo je vleči za ušesa neposlušnega mulca.
Se motim? Vzgoja mora biti letom primerna!
“izven konteksta” – a šestletnik napram odraslemu ni majhen otrok, ki se ne more braniti?
LP