Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kakanje

Kakanje

Lepo pozdravljeni.

 

Sin star 2 leti se je začel odvajati od plenic. Prvi dan je šlo super in je bil non stop na kahlici. Ko se je pokakal pa je nastal problem. Kahlice sploh noče več vidt. Potem smo ga začeli dajat na wc. Gre kar ok (se zgodi od 1 do 3 nezgode v hlace na dan- nevem ali je to veliko ali je ok, -odvaja se 14 dni). Problem nastane pri kakanju. Nikakor noče nikamor kakat. In potem joka in zadržuje…tudi plenice noče. Na koncu je največkrat v hlače. Kakec je že tudi trd ker po več dni ne kaka (čeprav v plenice je tudi 3x na dan). Se pogovarjamo, mu razlagamo, dajemo probiotik. Nevem kako naj postopamo. Vidi se da želi kakat tudi reče da gre na wc ampak se samo usede in takoj dol in to je tudi 16x v pol ure. Nikakor se ne sprosti ali nevem kako se naj izrazim da bi kakal.

Zaenkrat je bolj pomembno, da otrok redno, vsakodnevno, neboleče in brez neprijetnih izkušenj odvaja blato. Ko se bo ta ritem ponovno vzpostavil, ponovno počasi začnite s treningom. Zelo pomembno je tudi, da delujete usklajeno z vrtcem, če otrok obiskuje vrtec.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close