Najdi forum

kajenje v nosečnosti

lepo bi vas prosila za nasvet, zal kadim tudi v nosečnosti.
ne morem in ne morem prenehati, prosim naj se mi javi
kakšna mamica ki je tudi kadila.
Saj se trudim zmanjšati in uspeva mi.
hvala in lep pozdrav

Nemudoma prenehaj kaditi…..nihče ti ne more dati boljšega nasveta…..ali se sploh zavedaš,kaj delaš svojemu otroku…..
to je ravno tako,kot če bi svojega otroka poslala po trhlem mostu,ki prečka prepad,naj se prepriča,če je pot varna,da boš ti lahko cela prišla na drugo stran…
vsa svinjarija,ki jo použije mati,pride tudi v otroka….
ne morem razumeti,kako je sploh mogoče,da ti je tako malo mar in sama ne uvidiš,kaj počneš…..

Maša!

Tudi sama sem pri prvi nosečnosti imela podobne težave. Ko sem zanosila, sem z veliko težavo zmanjšala iz ene škatlice/dan na približno polovico, pri tem pa sem vseskozi imela grozno slabo vest. Ko sem bila noseča že štiri mesece, pa sem od znanke izvedela, da je njena mati med nosečnostjo kadila in da ima ona zato sedaj astmo. Nič nisem preverjala ali to drži ali ne (vzrok je lahko ta ali pa katerikoli drug), vendar pa mi je to pomagalo, da sem prenehala kaditi. Žal pa sem takoj, ko sem prenehala z dojenjem, spet pričela kaditi. Trenutno imam spet gromozansko krizo, ker sem spet zanosila in imam spet slabo vest…. Upam, da mi bo tokrat uspelo prej. Veliko volje in sreče!maša je pisal/pisala:
>

inea, hvala za tolazbo, tvoja je bila lepsa kot jozetova.
joze očitno tega ne razume tako kot me, da je kajenje odvisnost
kot droga ali alkohol in od tega se ne da odvaditi v enem dnevu
je pa seveda pravilno povedal.
Inea tudi tebi zelim lepo nosečnost.

jaz sem kadil 20 let……in tudi prenehal,brez kakšnih velikih težav…..kjer so bili otroci,nisem kadil…imel sem to srečo,da sem imel svoj kabinet kamor sem se umaknil in smradil….v avtomobilu nisem kadil…..pokadil sem pa več kot eno škatlo dnevno…..
Absolutno je INEIN odgovor lepši,se popolnoma strinjam,pa tudi tebi bolj paše,žal sprašuješ za nasvet,ki ne potrebuje odgovora,ker ga Ti že veš,pa vseeno sprašuješ….tako majčkeno bitjece,ki raste v tebi in je vsake toliko minut “zakajeno” in se na vse načine neuspešno brani v tvojem trebuščku,torej takšno bitjece potrebuje tudi mene,da te oštejem kolikor te le morem in si Ti to tudi zaslužiš…..vsedi se, prižgi eno cigareto,globoko vdihni vase in pomisli,kaj se dogaja notri v trebuščku,kako brca in lomasti mali črviček,ki je brez moči……

Jože hvala za malce lepši odgovor,
čeprav vem da si zaslužim vse najslabše.
Čez vikend bom poizkušala narediti kot si rekel,
v ponedeljek ti javim.
hvala za spodbudo, kakor jo jaz jemljem.
lep pozdrav

Rada bi povedala Jožetu. da ima sicer prav, da je najbolje da neha kaditi, vendar pomisli tudi na to, , kaj pogosto žal delajo očetje, ko kadijo zraven nosečnice,… Tudi moj mož je bil zelo neobziren. Kadila sem , v nosečmnosti sem nehala vendar ne kar v enem dnevu- a mi je bil v pomoč- prav gotovo. Pomislite kako je če narkomanu ali alkoholiku ki se odvaja nekdo zravenj njega pije- taki ste pogsto tudi moški ali drugi,tudi prijateljice ki prav neobzirno kadijo zravenj nosečnice, še posebej če se ta odvaja. Ne naslanjajte se samo na vest ženske, č4eprav sama tudi podpiram prenehanje kajenja, vendar se naslonite najprej tudi na vest drugih!

Zavedaj se, da ti odločaš o tem, kaj otrok zaužije. Samo od tebe je odvisno, ali bo danes pil pomarančni sok, ali bo danes jedel meso in krompir, pa velik kos potice in ali bo danes dihal svež zrak, ko se boš odpravila na sprehod. Lahko pa ponudiš otroku tudi kaj drugega, jutranjo kavo, hot dog, cigareto in kakšno prav močno pijačo v zakajenem lokalu. Kar mu boš ponudila bo vzel, zaupa tebi, ti pa naredi tako, da bo prav -za njega, vsaj teh skromnih devet mesecev, ko je v tebi-vse ostalo bo imel še čas sam poskusiti-še prekmalu.
Sama sem kadila ko turk, ko sem izvedela za nosečnost, sem prekinila-takoj.
Nič ni težko, če veš zakaj je tako prav. Tudi prijateljici sta ravnali enako v nosečnosti, čeprav ena od njih sedaj spet kadi.
Veliko sreče in lepo nosečnost, ki je za žensko blagoslov, ti želi Karmen

Zavedaj se, da mu s svojim pocetjem povzrocas preprosto pomanjkanje kisika, ki ga dobiva preko placente. Tudi placenta (posteljica) je slabsa kot pri materah nekadilkah. Porodna teza otrok je pri kadilkah lazja, nekateri otroci se potem pocasneje ucijo in imajo druge motnje, ki kazejo na pomanjkanje “svezega zraka”. Vsako cigareto pokadi tudi tvoj nerojeni otrok s tabo!

Tudi jaz sem pred prvo nosecnostjo kadila.Potem pa sem , se predno sem zanosila, nekje prebrala, da z vsakim vdihom dima otrok v maternici trza, saj je kolicina nikotina zelo velika za nesorazmerno zelo majhnega otrocka.Ko pa sem zanosila, sem takoj prenehala.Prenehal je kaditi tudi moj moz.Sedaj imava ze dva otroka in ne kadiva ze sedem let, na kar sva oba zelo ponosna.Najbolj pa sem zalostna, ko slisim bodoce mamice, ki pravijo, da jim je ginekolog svetoval, naj ne prenehajo popolnoma kaditi in potem v tem stavku iscejo potuho, da kadijo se naprej.Delno to drzi, da se po zelo dosti pokajenih cigaretah na dan pri nenadnem prenehanju kajenja pri plodu lahko pojavi abstinencna kriza.Pa si poskusajte predstavljati majcenega otrocka v vas, ki nima dosti izbire, kaj in kako.
Upam, da se boste po vsem lazje odlocili, da prenehate z kajenjem.Potem pa se vztrajajte po porodu.Boste videli, kako vam dvigne samozavest, da ste naredili nekja dobrega

Mojca

Sama sem pri prvi nosečnosti takoj ko sem zvedela zanjo, nehala kaditi. Mislila sem, da iz odločnosti po tem, da nočem škoditi otroku. In res nisem kadila dokler sem dojila.
ČEz 5 let pri drugi nosečnosti, je bilo drugače. Cigaret nisem mogla kar odvreči. Mogoče sem bila že bolj zasvojena kot pred prvo nosečnostjo, saj sem takrat kadila le 2 leti. Med prvo nosečnostjo mi enostavno niso pašali, smrdeli so mi. Ko sem nosila drugega otroka, sem se zavestno omejila na 6 cigaret, ultra lahkih, pri kavi, po kosilu. Tega sem se držala in vem, da za otroka ne bi bilo dobro tudi, če ne bi kadila in bi bila zaradi tega še bolj živčna. Priznam pa, da sem se počutila krivo ob vsakem cigaretu. Otrok je bil sicer večji in težji kot prvi in hvala Bogu je tudi zdaj zdrav, celo bolj kot prvi otrok.

Še to:nekadilci – kadilcem ne morejo dajati nasvetov.

Omeji se v številu cigaret, čez teden dni poskusi zmanjšati še za enega…pa upam da ti bo uspelo bolj kot meni.

Ni mi jasno zakaj si zacela nazaj kaditi? Sej si zdrzala ze kar nekaj mesecev brez cigarete? Saj poznam se cel kup takih mam, ki so bile pridne in niso kadile v nosecnosti sedaj pa spet. Samo po moje se nisi odlocila prenehati kaditi ampak samo povzirati, zaradi slabe vesti. A sedaj pa kadis zdraven otroka??

Rada bi vam samo povedala za zalosten primer moje prijateljice, ki je kadila celo nosecnost, ker ji je , kao , ginekolog svetoval, naj ne preneha.Posledice so bile strasne za novorojenega otroka, ki je svojih prvih dvanajst mesecev svojega zivljenja prezivel po bolnici, ker je imel astmaticne napade.Zaradi svoje neobzirne mame !!! Potem pa sta oba z mozem jamrala, koliko je otrok bolan in kolikokrat ima vnetje uses in se kaj.Otrok je se danes pri petih letih astmatik in ima pri sebi vedno inhalator, saj bi ga v stiski brez njega zadusilo.Sedaj imajo drugega otroka, ki je star komaj nekaj mesecev, pa zopet ista pesem.Kadijo kar vsevprek pred otroci, vendar pa sem ze slisala komentar mame, da kajenje nima veze z astmo, saj je ta mali nima.Se ne.
Drage mamice , malo pomislite, koliko ste pripravljene storiti za svojega rojenega ali se nerojenega otroka.Ali imate pravico, da jim kratite zdravje s svojo razvado ?

ne, to pa ne. Ne kadim v stanovanju in tega ne počnejo tudi obiski. Ali si kdaj kadila?

Monika, ce sprasujes mene, sem kadila, preberi si stiri odgovore nazaj
Mojca

Sicer nisem mamica, pač pa kadilka. Verjetno nekaterim škodi manj, drugim bolj, koristi pa prav gotovo ne. Res je tudi, da je zarodkov otrokov razvoj najbolj intenziven in odločujoč takrat, ko se ženska še zaveda ne, da je noseča. Po moje je tako, da bolj kot misliš na to in se obremenjuješ, bolj ti paše. Vsaj z mano je bilo vedno tako, kadar sem hotela hujšati – takrat me je misel na hrano čisto obsedla in dosežek je bil nasproten od zaželenega. Razlika je tudi ali pokadiš 2 škatlici na dan ali pet cigaret….Skušaj pozabiti na cigarete, se zaposliti, ko pa kadiš, čimbolj puhaj v zrak (pri odprtem oknu seveda!), pokadi le pol cigarete….

ja sem kadila, ampak ko sem se odlocila nehati, sem to storila 100%. Niti enega cigareta vec, in sedaj tece ze cetrto leto. Cigarete mi pa sedaj smrdijo. Sej zato mi ni jasno, da ce zdrzis eno leto (cca) zakaj potem zacnes nazaj??

Lp!

Sama ne kadim že od 28.12.2000, saj nameravam v naslednjih dveh letih zanositi in se mi je zdelo smiselno že prej prenehati, da ne bi takrat škodila plodu.

Počutim se miljonkrat bolje kot prej, ne kašljam več, bolj vitalna sem, vrnila sem se k športni aktivnosti…..

Rada bi ti dala spodbudo, da ti z malo volje in truda lahko uspe.

Skadila sem do dveh škatel cigaret na dan!!! Od takrat do danes pa nobene več.

In kako je:
včasih naporno, saj si zaželiš cigareta pa ga z voljo pač ne prižgeš. lepo je imeti nekoga, ki ta podpira. sama sem vsem raztrbila da ne kadim več, družbo kadilcev sem omejila, kavo pa še zmeraj pijem- ne boš verjela na cigaret ob kavi sploh ne pomislim. Skratka: kriza prvih pet dni- potem pa (vsaj pri meni) še trikrat v teh slabih petih mesecih.

Moji starši so kadili, pa jih sedaj obsojam, (tako kot sebe) da so me zastrupljali še kot otroka (moja mama ni kadila med nosečnostjo).

Pomisli vendar: v sebi imaš bitje, ki ti zatežit ne more, da mu ne ugaja, da ti kadiš!

Poišči pomoč prijateljev in mogoče strokovnjaka. Nikoli ni prepozno da se odločiš. jaz sem intenzivno kadila 8 let, stara sem 23.

Pa srečno v nosečnosti!!!!!

Lp!

Sama ne kadim že od 28.12.2000, saj nameravam v naslednjih dveh letih zanositi in se mi je zdelo smiselno že prej prenehati, da ne bi takrat škodila plodu.

Počutim se miljonkrat bolje kot prej, ne kašljam več, bolj vitalna sem, vrnila sem se k športni aktivnosti…..

Rada bi ti dala spodbudo, da ti z malo volje in truda lahko uspe.

Skadila sem do dveh škatel cigaret na dan!!! Od takrat do danes pa nobene več.

In kako je:
včasih naporno, saj si zaželiš cigareta pa ga z voljo pač ne prižgeš. lepo je imeti nekoga, ki ta podpira. sama sem vsem raztrbila da ne kadim več, družbo kadilcev sem omejila, kavo pa še zmeraj pijem- ne boš verjela na cigaret ob kavi sploh ne pomislim. Skratka: kriza prvih pet dni- potem pa (vsaj pri meni) še trikrat v teh slabih petih mesecih.

Moji starši so kadili, pa jih sedaj obsojam, (tako kot sebe) da so me zastrupljali še kot otroka (moja mama ni kadila med nosečnostjo).

Pomisli vendar: v sebi imaš bitje, ki ti zatežit ne more, da mu ne ugaja, da ti kadiš!

Poišči pomoč prijateljev in mogoče strokovnjaka. Nikoli ni prepozno da se odločiš. jaz sem intenzivno kadila 8 let, stara sem 23.

Pa srečno v nosečnosti!!!!!

Zdravo Maša,
Bolj ali manj so ti že vsi kar dobro svetovali, pa se vseeno oglašam tudi sama. Sem drugič noseča- 15. tednov in ne kadim več. Prej sem, vendar nisem bila strastna kadilka, tam nekje 5. cigaretov na dan, včasih še to ne, pač odvisno od dneva in družbe. Imam pa na žalost same takšne prijateljice, ki kadijo kot turki. Zdaj se jih na žalost kar malo izogibam. Moja znanka, ki bo sedaj rodila, je tudi prenehala kaditi in sem jo občudovala in jo hvalila. Ko sem zanosila, sem kar spontano nehala in sem ponosna, da mi je uspelo. Res pa je, da so mi smrdeli in je zato bilo brez problemov. Zelo dobro se počutim, ne smrdim, nimam čudnih okusov po ustih. Mož in sin sta zelo vesela moje odločitve in pravita, da je zdaj ravno priložnost, da nikoli več ne prižgem in upam,da bo tako. Sicer mi je lažje, ker mož že 6. let ne kadi in pravi, da mu na misel ne pride več. da bi.
Draga Maša, potrudi se , za sebe, za moža, za svojce, najbolj pa za bitje, ki raste v tebi in tega dima nikakor ne potrebuje. Ko bo dojenček prišel na svet, pa nikomur ne dovoli, da bi kadil v tvojem stanovanju in vedi, da vsi ki te imajo radi bodo spoštovali tvojo željo in vseeno prihajali na obiske.
Lepo nosečnost ( brez cigaretov) še naprej!

New Report

Close