Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kajenje v Kliničnem centru Ljubljana!

Kajenje v Kliničnem centru Ljubljana!

Kakor sem jaz seznanjena, je v zdravstvenih ustanovah prepovedano kaditi. V nekaterih bolnicah se tega držijo, kljub temu, da so med zdravniki in zdravstvenim osebjem strastni kadilci.

In vsaj osebje bi bilo lahko toliko uvidevno do bolnikov, da notri ne bi kadilo. Pa pejte ven pred bolničnico.

In ja pacient je kralj. Vse zdravstveno osebje je tam zaradi pacientov in ne obratno!

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Moram reči, da sem presenečena, da slišim, da zdravstveni delavci kadijo v bolnišnici. Glede na zakon sem bila stoprocentna, da se v zdr.ustanovah ne kadi.

Klara tebi pa moram priznati, da si napisala tako kot je res.

Ja, ja medtem, ko bolnik čaka na preiskavo pljučne funkcije, ker ima težave z dihanjem si privošči cigareto na balkonu, da ga mora sestra priti iskat. Res bolniki so kralji.

Moje mnenje je tako, da marsikaj škodi in si določeni stvari nekdo težko odpove.
Kaj pa sladkorni bolniki, ki v bolnišnicah skrivaj jejo stvari, ki bi jih absolutno ne smeli. Potem je pa sladkor visok in zdravnik zaskrbljen in naredi dodatne preiskave, ki pa seveda stanejo zdravstveno blagajno.

Ne smem pozabiti bolnikov z dietami za hujšanje ( ker je nivo njihovega holesterola v krvi nevarno visok – kap ) pa vseeno od svojcev zahtevajo in tudi dobijo pohanje ali pa kuhana jajca……potem se pa kdo čudi in jezi, ker ga v bolnišnici niso pozdravili….

Mislim pa, da je vseeno bolje,če so kadilski medicinci skoncentrirani na enem mestu in ne da kot šolarčki kadijo po vseh možnih WC- jih. To pa je smrad.

mičkeno sem preletela odgovore……
Trdno sem prepričana, da se v bolnišnicah kadi le še v kakšnih bolj “DIVJIH” deželah, ki so po tovrstni tolerantnosti še stoletja za razvitim svetom.
Znanka, ki dela v eni od švedskih bolnišnic, tudi sama strastna kadilka, je ob ranju vaših odgovorov, zelo prostodušno izjavila, da bi pri njej v službi lahko uslužbenec kadil samo prvič in zadnjič in potem nikoli več. kar se mi zdi, kljub zelo tolerantnemu odnosu do kadilcev, edino prav.
Zlasti je nora trditev, da te cigareta sprosti………
Tudi moj mož je nekoč, ko je bil še odvisen od alkohola, dejal, da se po popitem kozarčku bolje počuti………….

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Po poklicu sem zdravstveni tehnik,zaposlena kot reševalka-spremljevalka pri urgentnih in neurgentnih prevozih.Sem nekadilka in me kajenje tobaka zelo moti.
Nrav mojega poklica je,da se veliko gibljem po oddelkih po različnih bolnicah in se mi zdi,da tisti ki govorite o strašnem kajenju po različnih bolnicah,zdravstvenih domovih…kar malce pretiravate.

Mislim ,da se je stanje precej izboljšalo,da se manj kadi in da je veliko manj kadicev nasploh.

Spoštovana ga. med. sestra,

verjemite da se strinjam z Vami. Vse povprek so začeli odrihati po celotnemu osebju KC. Kar groza me je, ko prebiram tisto pisanje in napihovaje nekakšnih “nedolžnih ovac”. Pa saj ste ljudje, na kar pa so tukaj pozabili in res niste nobeni kriminalci, zapeljivci mladine v kajenje itd. – da ne bi naštevala, se mi zdi skrajno nesmiselno.
Samo rada bi povprašala vse tiste, ki jim je kajenje postala nekakšna kost, ki jo tako z veseljem grizljajo sledeče:
– ali ste na pomoč zdravnikov in sester res čisto pozabili iz golega cinizma?
– ali je kdo med vami, vneti pisci, ki so mu prav v KC pomagali, da še danes živi?
– ali ste bili nemočni in kdo vam je ponudil pomoč?

Samo poudarila bi, meni so prav v KC REŠILI VNUČKA, REŠILI SO MI HČERKO, PO HUDI BOLEZNI SO POMAGALI MOJI MAMI.

HVALA VAM OSEBJE, ZDRAVNIKI IN SESTRE, ZA VSE KAR STE STORILI DOBREGA. ŠE VELIKO ZDRAVJA VAM, DA GA BOSTE LAHKO NUDILI TUDI POMOČI POTREBNIM.

Bravo stephanie!

A smem vprasat, kako potem strastni kadilci v svedskih bolnisnicah resujejo svoj problem? (je kajenje zunaj dovoljeno – balkoncki in terase-??)

Ce pa trenutno to pri nas se ni mozno – kaj pa vsaj kak predprostor pred kadilnicami, pa zracenje na ven, orenk ventilacija – da se ne bi dim valil po hodniku?
aja, to stane–

Pozdravcek!

Cenim vse, ki resujejo zivljenja in pomagajo ljudem, veliko pa bi se dalo narediti se na vzgoji in preventivi!

SAMO V SLOV. je možno kaj takega. Pojdite v Nemčijo, v Kanado, v Švico. NOBENEGA CIGARETNEGA DIMA NITI V STANOVANJSKIH BLOKIH!!! KER NI DOVOLJEN. Kaj šele v zdravstvenih inštitucijah! Sramota! Ta država je nenormalnai, ker ne varuje zdravja od ljudi ki nočemo cigaretnega dima ki dokazano povzroča tudi smrt. MED NEKADILCI NA 1 MESTU SO MAJHNI OTROCI. PREKLETA NAJ BO DRŽAVA KI TO DOPUŠČA!!

država v kurcu

New Report

Close