Najdi forum

kajenje-kako se odvaditi

Pozdravljeni,

star sem 25 let in ze kar nekaj casa kadim. Ze kar nekaj casa sem odlocen da moram prenehati in vsakic ko se odlocim da bom nehal (te borbe imam sam s sebij in jih ne delim z okolico) mi ne uspe, ze prvi dan mi ne rata. Sploh ne vem kaj naj naredim. Kam naj se obrnem? ker ocitno sam ne bom zmogel.
in pa zanima me ce ima kdo izkusnjo z antismoking centrom, ali to res pomaga? nudojo garancijo, drugace ti denar povrnejo…metoda pa je razlozena na internetni strani:

http://www.ooz-novagorica.si/antismoking/

Vase menje? Izkusnje?

hvala za pomoč, Dajz

pozdravjen

tut jst sm bivsa kadilka. Fora je v tem, da si zabijes v glavo, da je tvoj lajf brez cika cist normalen lajf kot usak drug. Istocasno pa si organiziras tako, da si dneve zaplnis s stvarmi katere mas obcutek, da jih sedaj ne mores poceti ali da nisi mel casa. Vrjemi mi kr naenkrat bos mel cas za vse in vec energije bos mel. Ce jih velik na dan skadis, ti bo lazje nehati, ker bos hitro cutu razliko. Ce pa malo kadis, pol bo vse skupi mal tezje. Potrudi se dojet, da zivljenje brez cika je isto kot s cikom in se vec!

Vse je v glavi.

začela sem se ful s športom ukvarjat…laufat, rolat, kolesarit…

tri mesece bo zdele…

me pa zanima kdaj se bodo pluča spucala….pa kako se povečuje kapaciteta….in kdaj bo nehal piskat?

Samo preprosto nehaj! Ne potrebuješ nobenih centrov in žvečilk…. Sama sem bila presenečena ko sem ugotvila, da se sploh nič ne zgodi, če ne kadim, pa tudi nič bolj nervozna nisem. Kadila sem od 16 leta, 11 let tudi po 3 škatle na dan. Z možem sva se več kot 1 let zelo intenzivnost odvajala – predvsem verbalno v praksi pa sva eden drugega vlekla nazaj… par dni preden sem nehala kaditi se mi je zgodilo, da sem celo škatlico cigaret vrgla v WC ( prej nikoli – ful se mi jih je zdelo škoda ) takrat sem zaštekala, da res hočem nehat, da nočem ” crknt ” kot je moj ded, stric
( lani je 8 mesecev umiral ZELO GRDO cigaretni pljučni rak ) in pa v končni fazi, tudi veliko denarja gre v zrak… ……. preprosto nehaj – nič se nebo zgodilo….oz samo dobr….LD

Tudi jaz se strinjam s Sonjo. Ne kupiš več čikov, nehaš, pa je.
Tudi jaz sem kadila kar nekaj let. V nosečnosti in med dojenjem nehala., potem pa spet kakšnega prižgala. Z odvajanjem nisem imela prav nobenih težav, enostavno pač nisem kadila. Sedaj pokadim kakšen čik ob kavi, potem pa lahko tudi ves teden nič. In na morju mi zelo pašejo. Pozimi pa skoraj ne kadim (1 škatlo na mesec) . Verjetno je to tudi škodljivo , a mi paše in zaenkrat še ne mislim nehati .

L.P. mici

Seveda je najlaže nehati tako da ne kupiš cigaret. A veliko lažje je zapisati kot pa izvesti, kajti kot sem že nekajkrat poudaril ne gre zgolj samo za zavestni proces, ki ga lahko vedno kontroliramo ampak gre tudi za podzavestne mehanizme, ki človeka silijo v kajenje, na te pa nimamo dovolj vpliva. predlagam vam, da poiščete pomoč v najbližjem zdravstvenem domu, ki ima poseben program za odvajanje kajenja. Pomaga.

Mene pa zanima, kako pri bogu ti bo pomagal nekdo tretji, če misliš, da si sam ne moreš? Ok, lahko ti povejo kako bo lažje, ti dajejo moralno podporo, ampak, pomisli – ti si tisti, ki ne bo kadil in samo ti imaš kontrolo nad svojimi dejanji, nad svojim telesom in v prvi vrsti nad svojimi mislimi. Za to, da si prižgeš čik, itak najprej odločitev pade v glavi, roke same prav nič ne naredijo.
Sama sem kadila 10 let in kmalu bo eno leto, odkar ne kadim več. Pred tem sem približno trikrat “zares” nehala, pa ne za dolgo. Potem pa je najbrž dozorelo v moji glavi, tudi v tvoji bo enkrat, ne obupaj. Spoznala sem, da je kajenje direktno izražanje neljubezni do same sebe, da se ne cenim dovolj, da se nimam rada dovolj, če se zastrupljam, počasi ubijam. Spoznala sem, da je kajenje odvisnost, ne pa razvada, in vsaka odvisnost ima svoje vzroke. Poišči tvoje vzroke. Poglej malo globlje, razišči ozadje, vsaka odvisnost ima ozadje. Lahko da ti bo skupina v pomoč, ampak odločitev, ki bo vsakodnevna, bo tvoja, ne njihova. In za to odločitev rabiš moč, moči pa ne išči zunaj temveč vedno znotraj-v sebi. In ko jo boš našel, boš lahko žural in pil v zakajenem diskaču ob stotih kadilcih in kavah in nevemkaj, pa ne boš prišel v skušnjavo. Pa veš zakaj? Ker se boš osvobodil POTREBE po cigareti. Zato moraš najprej ugotoviti, kaj hrani to potrebo. Zagovarjam psihološki pristop. Da, vse je v glavi, prav vse.

Ja takole, da boš ljudi okrog spraševal se že ne boš odvadil. In verjetno si ob pisanju in čitanju odgovorov pokadil že marsikatero cigareto.
Enostavno se zamisli, da ti iz gobca prav nagravžno smrdi po čikih. Približno tako, kot če bi se z umazanim pepelnikom poljubljal.
Preprosto ne prižgeš več. In ničesar zato ne boš zamudil.
Tudi meni je smrdelo iz ust. Dolga leta!
Boš pa zgubil družbo. Zaničevali te bodo. A zakaj? Ker ti bodo nevoščljivi, da si se odrešil nepotrebne svinjarije.

Ko pa ti bo prišlo da bi “samo” eno zakuril, takrat pomisli, da boš s samo enim dimom uničil čas, ki si ga preživel brez cigarete. In števec časa ko nisi kadil, boš zopet postavil na ničlo. Začel boš meriti znova. Ej, zaradi enega usranega dima! Vse znova z nule!

Vse pa je brez veze, če niti ne veš zakaj bi nehal kadit! Če tega ne veš, je škoda časa, da temu posvečaš kakršnokoli pozornost. Boš pač ostal smrdljivo …..

Tone nimam kaj dodati, si dobro napisal.

Mam problem ker moj ati kadi.Jst sm 10 letna punca in me to zelo moti.Smrdi,on in okolica takrat k kadi in ni zdravo za nobenga. Moj dedi k je ful kadiv je pa umru zarad raka al plučnice sej nevem kaj k nism bla na svetu se. Pa atiju je nekdo kupu Nicorette čikumii in flajštr pa noče probat.

A mate idejo kako ga prepričat da nej neha kadit????????

O, ti si pa pogumna punca! Pri desetih letih in za boj za zdravje, dober vzgled si nam vsem, kar tako naprej.
Tudi takšno kajenje je odvisnost. Kaj je odvisnost? Odvisnost je, v človeku pomanjkanje nečesa, a to pomanjkanje se hoče zapolniti z nečim, ki ni primerno za to zapolnitev.
(To pomanjkanje je lahko: smiljenje samemu sebi, občutek nezmožnosti za družinske pogovore, vzgojo…, izguba smisla življenja, sebe človek ne zaznava kot dragocenost- se ne ceni, se ne spoštuje- človek ni spoznal ljubezni, ni zaznal ljubezni…

Predlagam ti, da se o tem projektu pogovoriš z mamo ali s kom drugim odraslim, ki mu lahko zaupaš (teta…) Skupaj naredita načrt, kako bosta očetu omogočali spoznati – zaznati, da je dragocen, da je v njem veliko dobrega, ki čaka da to dobro uporabi, pomagata, da uvidi, da zna tudi kaj dobrega narediti, da zazna, kako je prijetno posebej takrat, ko ne kadi, vprašaj ga, če se je kdaj poljubljal kot fant, s punco, ki je kadila, ali je imel občutek, kot če bi lizal pepelnik…
Vprašaj ga, kaj misli o tem, če bi še ti kadila? Če ti bo odsvetoval, ga brš prosi naj ti pri tem odsvetovanju pomaga z vzgledom.

Toliko zaenkrat. Pogovori se z mamo.

Drž se!

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Veliko je metod in pripomočkov ki ti odvadijo od kajenja.
Meni osebno so pomagali žvečilni gumiji ki vsebujejo nikotin.
Drugače pa poznam zgodbe ki si so si pomagali z hipnozo, obliži, prebrano knjigo…
Tudi ti cigaretni filtir so izredno zanimivi,
http://www.odvadisekajenja.si/[/url]
Čim več poskusite, ni “vrag” da nekaj ne bi delovalo za vas.

JAS SEM STAR 15 LET ZARADI STRESA V DRUŽINI SMO SE SKOS PREPIRALI IN RAZNO POSKUSIL SEM Z RAZNIM AMPAK NI ŠLO IN ZAČEL SEM KADIT KADIM POU LETA IN NOČEM SE ODVADIT ZAJ PA MI VSEENO NI ZA ZDRAVJE IN PUNCE IN ME NEBODO MARALE IN SE NEMOREM ODVADIT. LAHKO KAKŠEN NASVET PROSIM?

Da.

Preberi knjigo Končno nekadilci.

Kolega je skadil 3-4 ŠKATLE dnevno in ko je prišel do konca knjige, je skadil še tistih 10 cigaret v škatlici, potem pa enostavno ni več kupil in tudi nič ne pogreša.

New Report

Close