Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza kajenje in MS

kajenje in MS

Pozdravljeni!
ŽE 3 LETA IMAM POTRJENO DIAGNOZO MS.SEM KADILKA IN ZDRAVNIK TO VE VENDAR MI NIKOLI NI OMENIL DA BI KAJNJE KAJ ŠKODOVALO…SAMA PA SEM GA TUDI POZABOLA VPRAŠATI.ALI JE MOGOČE KDO MED VAMI,KI KAJ VE O TEM?KAJ PA OBČASNO PITJE ALKOHOLA NPR. 1X MESEČNO?ČE KDO KAJ VE O TEM NAJ MI PROSIM ODPIŠE.
HVALA

V današnjem času verjetno ni človeka, ki ne bi vsaj kdaj slišal, kaj meni medicina o kajenju. Kajenje povzroča pljučnega raka, raka glave in vratu, raka ledvic, raka trebušne slinavke, kronično obstruktivno pljučno bolezen, pospešuje aterosklerozo, krči žile in tako močno poveča tveganje za srčno in možgansko kap, poveča tveganje za razjedo želodca…
Vpliv na multiplo sklerozo pa ni dokazan, tako da lahko še naprej kadite. Občasno pitje zmernih količin alkohola (kozarček ali dva) ni škodljivo.

Ojla!
Tudi sama imam MS,kadim in pijem priložnostno(včasih morda preveč!),poslabšanj nimam,vemo pa vsi,da kajenje in alkohol škodujeta zdravju……Sama sem mnenja,da človek(pa naj bo zdarv,ali ne) ,vsak sam opazi na sebi,kaj mu paše in kaj ne;torej…telo itak samo pove..samo prisluhniti mu je potrebno!!!
Veste kaj dragi moji sotrpini-enkrat se živi,ljudje umirajo,pa če še tako živijo zdravo-enkrat se živi in če ti to paše…..uživaj in si privošči!!!!Upam,da me ne bo kdo zdaj kritiziral,itak pa ima vsak pravico do svojega mnenja in moje je takšno;
Živi življenje in si privošči kar ti paše!!
LP in veliko smeha,ter pozitivnih misli!!

Jaz sem kadil, in prenehal sedaj se bolje počutim ker slabo počutje me kar fajn najedalo.
Skratka sedaj je bistveno bolje. Kako pa prenehati kaditi : to mora dozoreti v glavi.

okeii, pomoje sm js najmlajša kle in nevem al je ful narobe kar delam al ne..mam jih pa 16 xD pa tko skor usak dan kadim..vsaj enga, med vikendi clo več pa pijem tud čez vikende ne lih do kome ampk..pijem xD bi mogla nehat? xD <3

EST: najdi drugi forum, kjer bi ljudi zafrkavala…. Se vidi ja da imaš 16 let… Ne z početjem nadaljuj, namreč to je najbolj zdravo početje kar opisuješ. Bravo!

Ja ni glih priporočljivo, ne 🙂

http://multiplesclerosis.blogharbor.com/blog/_archives/2008/1/3/3440761.html

1 - Prvi

kar se tiče kajenja je men dohtar reku da je bol da kakšnega pržgem kokr pa da sem živčna. kar se pa alkohola tiče mam pa smešno zgodbo. imam namreč tremor levice in mi je dohtar reku da nej probam popit deci vina na dan če se bo kej zbolšal.

New Report

Close