Najdi forum

Zelo bi se rada odvadila kaditi. Ker je to najbolj obiskan forum, vprašanje postavljam tukaj. je komu od vas uspelo in kako? Na kaj moram najbolj paziti? Se lahko na kakšen način pretentam, da si ne bom tako močno želela cigarete?

Ja, predstavljaj si kakšna bodo tvoja pljuča čez 15, 20 let ali pa že prej.

Ali pa izdihni svinjarijo po vdihu dima skozi robec :))

Pozdravljena.
Mož se poskuša odvaditi kajenja in vem, da to ni lahko, čeprav sama ne kadim. Posebno če je služba taka, da se lahko kadi poleg in drugi to tudi delajo, saj zaradi enega ne bodo vsi nehali.
Poskusila sva že vse mogoče a na žalost se pretentati samega sebe ne da.
Pa da ti ne vzamem volje, mož je ugotovil da se vse da, pa čeprav počasi – če nič drugega sedaj ne kadi redno – ko ga premami ( ponavadi na kakšni zabavi ) pa ga pokadi, toda to je mogoče dva na večer pa potem spet en teden nič.

Verjamem, da mu bo uspelo, pa tebi tudi. Ampak pozabi na tisto – pretentati se, saj bo slej ko prej tebe pretentalo.
Pa še tole – razni žvečilni, bomboni, čaji za odvajanje od kajenja – v lekarni sem vprašala farmacevtko in odgovor – pomagajo vglavnem tistemu, ki jih dela.

Pozdravljena!
Sama sem nehala kaditi.
1.Dokončno sem nehala zaradi fanta, ki mi je rekel da če ga ljubim naj neham kaditi. Sicer sem se že prej odločila da bom nehala, vendar sem sem in tja pokadila cigareto ali več. On pa mi je podal pravi razlog.

Torej menim, da si najdi nek razlog zaradi katerega boš nehala. Naj še povem, da mi sedaj cigareti zelo smrdijo in ne prenesem več cigaretnega vonja, čeprav ko sem kadila 4 leta me to sploh ni motio – sedaj me.

Upam da ti bo uspelo.

Hi Jery!

Tak pogoj ti je fant postavil? Halo? Kaj pa je? A je bog al kaj? Ti bi mu morala vrnit odgovor in mu rect, da če on tebe ljubi te bo sprejel tako kot si!!! Sicer pa vsaka čast, da si nehala pa ne zaradi njega ampak zaradi sebe in zdravja!!!

Sam kadim”redno” ze pet let in bi se tudi odvadil…pa ne gre…za enkrat…mislim pa da mors met samo dovolj samokontrole!!! Cigareta ni odvisnost ampa grda razvada!!! Če kdo ne verjame tega naj se proba zadrzat par dni in bo videl, da bo šlo!!! Ne bo ga nič metalo ali kaj podobnega kot to storijo droge…je pa res, da pomirja in navadno iz tega razloga spet prižgemo ali pa pač iz navade!!!

Veste kaj, slaba tolažba, da vas cigaret pomirja. Prej bi rekla, da je to izgovor. Ja kaj pa potem mi, ki ne kadimo?
Pomiri lahko tudi glasba, sprehod ali pogovor z najdražjim (morda prijateljem), če to trenutek dopušča, čimmanj razmišljanja med delom o cigareti in njenih “čarih”.

Nekdo je napisal, da pihni v robec. Je pa še nekaj. Imam sodelavca, ki je strasten kadilec. Že ko se mi približa, se prej pripravim. Iz ust mu zaveje tako “ogaben” duh, da se mi obrne želodec. Vendar nimam občutka, da se tega zaveda. Jaz sem pa toliko kulturna, da mu tega nočem povedati (saj veste, kako smo ljudje hitro užaljeni). Pač, kolikor se da, se mu ognem. Lepo prosim, ne zamerite mi moje iskrenosti. Poskušajte se vprašati, kakšen izdih je vaš? Ste že kdaj vohali kroničnega pijanca, pa vam je bilo slabo? Ali pa morda samo nekoga, ki ima premalo kisline, posledično pa slab zadah? Razumem, da se je razvade, pa kakršnekoli, težko odvaditi. Toda z veliko volje, samopohvale in podpore nabližjih, je to možno.

Toliko je govora o boleznih, katerih direktno ali posredno je povzročitelj cigareta. Če nekdo uživa v kajenju, prav, če se je sprijaznil s posledicami. Mislim, da pa ni prav, da se direktno škoduje nekadilcem (otrokom v družini, nosečnicam, bolnikom, starim itd.).
Poskušajte razmisliti tudi o teh nekaj mislih. Morda bo potem odločitev o prenehanju kajenja še malce lažja. Odločitev je izključno vaša! Lp

Kaditi ali ne je dilema oz. vprasanje, na katerega si pac
mora posteno odgovoriti vsak posameznik sam pri sebi –
da skodi, pa tako vemo vsi.

Le v ilustracijo, da se da nehati kaditi primer mojega oceta:

Star je dobrih 60 let in je kadil celih 40 let – in to mocno kadil –
zadnja leta tudi po 3 skatle dnevno. Ves cas je govoril, da
ne bo nehal, da raje zivi nekaj let manj itd. Potem je dozivel
lazji infarkt – vendar – nehal je sam od sebe – prekinil cez
noc s 3 skatel na 0. Uspelo mu je in ze vsaj 5 let ni kadil –
priznal pa je, kako je bilo od zacetka tezko zdrzati.

Torej – vse se da, ni pa lahko.

Strinjam se z Uršo. Tudi sama imam takšnega sodelavca in povem vam, da se tudi meni želodec obrača, ko se pogovarja z mano in raje se pogovarjam z njim na razdalji večji od 2 metrov. Verjamem pa, da se on tega ne zaveda, ker je tega vonja navajen, nam nekadilcem pa je to odvratno. Namreč, če bi se zavedal bi imel v ustih vsaj žvečko, čeprav ne bi bilo veliko koristi.
Bognedaj pa, da bi moj fant kadil oz.sploh ne bi bil moj fant. UH, ogabno že ko pomislim. Francozi, pa te zadeve, imam kar kurjo kožo.

Pozdravljena!

Tudi jaz sem bivša kadilka že dve leti, kadila pa sem cca. 5 let. In pri meni je uspel samo en recept. To, da sem si trdno zadala, da bom nehala kaditi, in to ne z zmanjševanjem cigaret na dan (npr. danes 15, jutri 10, čez štirinajst dni samo enega in potem nič), ampak kot je že omenil Boris – čez noč. Prej sem pokadila tudi škatlico na dan, potem pa nič. Poznam jih kar veliko, ki so poskusili na prvi način, pa nobenemu ni uspelo. Moram pa povedati, da mi je pri tem zelo pomagalo to, da imam fanta, ki ne kadi. In ko sem pomislila kako mu mora biti ko se poljubljava. Še mene je zmrazilo. Torej, če se odločiš kaditi moraš biti 100%, da si to res želiš, zelo ti pomaga pri tem podpora prijateljev (da te npr. ne vabijo na eno “čik pavzo”) in bližnjih. Moram pa povedati, da še vedno kdaj sanjam da sem začela kaditi in ko se zbudim se samo oddahnem, da so to bile le sanje.

Lp,
Barbara

Ej pol si pravi karakter. Kraljica ej, če ti je na tak način uspelo!! :)).

Ker je res tako, če poljubiš punco, ki je prej kadila je tako, kot da bi lizal pepelnik (sicer je to naslov neke knjige, samo praktično je tak okus)

lp,

Ne vem, še nisem lizal pepelnika… :))))

Doogy
sam sebi naštevaš protislovja – poskušaš se odvaditi, ne gre hkrati pa navajaš, da je to samo navada ne odvisnost. Mislim, da je prej drugo.

Pa še tole. Se ti ne zdi da ima Jery zelo v redu fanta, ker jo je poskusil odvaditi te “razvade” – kaj to ne pomeni, da mu je nekaj zanjo?!?
Za nekoga na katerega si navezan, ti ni vseeno kaj dela, s čim se zastruplja.
Tudi jaz sem kadila že dolgo je tega, mož kadi, pa bi rada videla, da bi nehal. To ve tudi on, že večkrat je poskušal pa ne gre. Ko govoriva o tem, tega nima za vmešavanje ampak za mojo skrb in to ceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close