Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kaj zdaj, so res človeška zdravila dobra tudi za žival???

Kaj zdaj, so res človeška zdravila dobra tudi za žival???

Ja, samo ti si napisal “humano človeško”.
(To je podobno izrazu “ženska nasprotnega spola” iz ene nadaljevanke. :-))[/quote]
pozabil sem vejco vmes dat

Caffetin sestoji iz paracetamola, propizenazona in kodeina. Za drugi dve sestavini ne vem, je pa paracetamol mačkam izredno strupen.

Paracetamol is extremely toxic to cats. Cats lack the necessary glucuronyl transferase enzymes to safely break paracetamol down, and minute portions of a tablet may prove fatal. Initial symptoms include vomiting, salivation, and discolouration of the tongue and gums. Unlike an overdose in humans, liver damage is rarely the cause of death; instead, methemoglobin formation and the production of Heinz bodies in red blood cells inhibit oxygen transport by the blood, causing asphyxiation (methemoglobemia and hemolytic anemia). Treatment with N-acetylcysteine, methylene blue or both is sometimes effective after the ingestion of small doses of paracetamol.”

(Vir: )

Kaj prida, razen da se mačka opazuje, sedaj ni mogoče narediti. Očitno doza ni bila smrtna, ne moreš pa vedeti, kakšna posledice je lahko pustila mačku.

Predlagam, da za začetek pokličeš veterinarja in se posvetuješ z njim.[/quote]ubogi maček

Pišem o mojem mačku Žaku, ki je moral prestati nekaj hudega ,a se je na srečo lepo pozdravil.Je zelo igriv maček ,zelo se rad carta ,in je nekaj posebnega saj se zelo rad pelje na motorju, in zraven prede. Je pravi mali požerušček in tudi dober lovec.Res je prava faca ,ko sedim zunaj na terasi takoj priteče in mi skoči v naročje ,in me začne s tačko božati po obrazu. Ker bi ga nebi rada izgubila mi prosim naj nekdo odgovori koliko mora biti maček star da ga lahko daš kastrirat.Žak bo konec oktobra star 5 mesecev ,ena gospa pa mi je rekla da mačka se da najbolš kastrirat takrat ko dozori pri katerem mesecu pa je to koliko mora potem biti star, ko se maček začne žent ga ni nazaj tud po dva meseca. imela sem že dva mačka in ko sta se začela žent sta kar izginla zato me zanima kastracija . lep pozdrav

Je že dovolj star.

lahko ga že operiraš

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Vidim, da je tema bila odprta v letu 2010, a nič zato… Probati ni greh.
Naš muc ima Herpes1 in je za zdravljenje dobil Medrol, 1/4 tablete na dan, moti me pa, da sem zdravila dobila v papirnati vrečki in ne vem koliko mg so. Veterinar mi je povedal tudi, da bo pri mucku, ob rednem doziranju prišlo do odpovedi nadledvičnih žlez. Kaj storiti??? Hudo mi je, ko gledam mucka kako se matra, težko diha, odprta usta ima… vendar ne vem kaj je bolj grozno, da pogine zato, ker ne more dihati ali zato, ker ga bom umorila z zdravili. Ali ima kdo izkušnje s to boleznijo???

Lp Barbra

Draga Barbara,
na tvojem mestu bi poskusila dobiti še kakšno mnenje od drugega veterinarja.

Zelo mi je žal za tvojega mucka…

Nujno k drugemu veterinarju! Od kod pa si?

Pa po Medrolu kar ne odpovedo takoj ledvice, problematično je dolgotrajno jemanje.

Pozdravljeni!

Sem iz Kamnika. In stanje se nič ne izboljšuje… Kadar je zunaj zelo vroče, je stanje zelo slabo.
Prebrala sem že vse kar sem našla na netu v zvezi z respiratornimi težavami. Nabavili smo celo L-Lisine iz tujine, ne vem pa ali resnično pomaga.
Mogoče se komu dozdeva, da pretiravam, vendar sva z možem oba mnenja, da če imaš žival, moraš pošteno skrbeti za njo. Pa tudi otroka sta zelo navezana na mucka in se bojim, da bo zelo hudo, ko bo prišlo najhujše.

Toliko, B.

a od herpesa 1 mucek ne more dihati, jaz to slišim prvič, namreč mislil bi si in tudi ena kolegica ima mucko, ki je prebolela hudo vnetje pljuč in od takrat naprej ne more dihati in tudi ona ima gobček odprt in se matra, no rešitev je ta da dobiva injekcijo enkrat na 14 dni reče se lemod depo po srbsko drugače to dobiš od pfizerja tudi v tristo kosmatik pa poceni je, točnega imena sedajle ne vem, poveš da mucka ne more dihati, drugo pa je da ji lahko daš vpih človeškega humanega zdravila tisto ki imajo otroci za astmo to je ali ventolin ali flixotide.

Eden od mojih mačkov je prebolel herpes. In ja, posledično je imel zelo hude dihalne težave – poleg vsega ostalega.

Odgovor na zastavljeno vprašanje je preprost, izgonil se bom napisati, kaj si mislim o avtorju, katero zdravilo je humano in dobro tudi za živali,JE ODVISNO OD VSAKEGA ZDRAVILA POSEBEJ. So pa znana zdravila, ki nikakor niso za živali, to je LEKADOL, ASPIRIN, OSPEN in še mnoga druga zdravila. So pa zdravila, ki so namenjena tako človeku, kot živali, kot je naprimer zdravilo TOBREX, mazilo in kapljice za oči in ušesa. Če bi bilo vsako zdravilo, ki je za ljudi dobro tudi za živali, poten ne bi rabili veterinarjev, ampak bi nam vse to predpisal nad splošni zdravnik.Kako so nekatere stvari logične, kajne.

V sestavku se mi je pojavil tiskarski škrat, ne izgonil, ampak izognil.

Odgovor na objavo uporabnika
metuljčica , 16.11.2006 ob 18:40

Pod evo link sem pripela zakon o uporabi človeških zdravil za živali.

New Report

Close