Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj za večerju 2-3 letnemu malčku

Kaj za večerju 2-3 letnemu malčku

Pozdravljene!

Zanima me kaj predlagate za večerjo malčkov-da je hranilno, enostavno za pripravo in dobro hkrati? Lahko pa tudi podate kaj ve pripravljate svojim.

Prosim za predloge, ker mi je domišljija ob vseh poskusih (in neštetih zavrnitvah) že upešala. Jemo le čokolino, “meska” in jajca. Ali je kaj pametnega z več vitaminov in manj proteinov?

Najlepša hvala za odgovore.

Lp, Marjana

Živjo,

mi jemo največkrat pašteto (otroku že čez ušesa leze), palačinke z različnimi nadevi, v teh mrzlih dneh mu velikokrat paše zelenjavna juhica, ali pa kakšna omakica ki ostane od kosila in kruh, pa seveda jajčka in različni zelenjavni namazi…

Pa dober tek

Lp Miša G.

Mi si, ker kosila ne jemo doma skupaj (razen za vikend), naredimo kar na koščke narezana piščančja prsa z kopico zelenjave (zdaj kupujemo zmrznjeno, sicer poleti svežo), prav tako kakšna rižota z bučkami, makaroni z žlico kisle smetane in rdečo peso, rad ima tudi pesto, morda juhica… vse pa seveda v mnogo manjši količini kot za kosilo… kruha in namaza pa je redko, ker mu nekako ni všeč – razen koroški, ki je črno črn…
T.

Mi pa obožujemo cornflakes v kakrsnikoli obliki, z mlekom seveda…

Lp, Katka

joj, joj mi imamo isti problem. on bi jedel samo eurokrem (pa še to ne vsakega – samo tistega na katerem so narisani telebajski) ali med. čokolina in podobnih zadev mu niti ne ponudim, ker vem da to ponavadi jedo v varstvu. salame ne je nobene, niti sira. edino kar mu lahko vsilim je: sirni namaz in pašteta (samo tisto Argeta, ki ima narisano kokoško ali nekaj podobnega). včasih pa kakšna marmelada, med (seveda brez masla, ker je to zanj zanič). za znoret!!!! če uprizorimo celo matinejo mogoče spravi dol kakšno zelenjavno juhico (vendar spet ne brez zlatih kroglic) in hrenovko. tudi kruh ni vsak dober: če ni skutine ali koruzne žemljice je že ogenj v strehi. no, pa da ne pozabim na palačinke z marmelado ali tiste s sladkorjem in limono. to pa je na žalost ves njegov jedilnik.

Pri nas doma so otroci jedli za večerjo polento z mlekom, polento z vmešanim jajcem (primorska jed), proseno kašo (kuhano na vodi ali mleku) s suhim sadjem (slivami, rozinami ali marelicami), potreseno z mletimi mandeljni ali lešniki, jogurt s pretlačeno banano, odmrznjenimi borovnicami ali jagodami, okrašeno v obliki obraza s potresenimi mandeljni dvema malima kupčkoma marmelade in rozin. Naribano korenje, okrašeno z naribano rdečo peso in trdo kuhanim jajcem v solati s koščkom sira in orehom, včasih kakšna kremna juhica iz bučk, špinače ali buče s kruhovimi kockami. Mogoče malo nenavadno za nekatere, ampak pravi užitek je bilo pripravljati predšolskim otrokom vedno v nekih oblikah in z domišljijo.
LP Mojca

Jogurte vseh sort, najraje vanilijeve, kako jabolko, banano, sedaj tudi mandarine in pomaranče, veliki fan čokoladnega pudinga. To je že skoraj vse od večerje, je pa tak silak, da ga nič ne silimo. No včasih ga pa piči, da bi “baso” al pa “meseka”.

Najraje palačinke, praženec, marelične cmoke (testo iz skute, moke in jajca, marelice pa smo poleti zamrznili), rižev narastek z jabolki, sirove štruklje, torteline …

Ko sem bila otrok smo doma velikokrat jedli ocvrta jabolka, pečene testenine z jabolki, poleti bezeg z jajci.

Dober tek, brina

Pri nas so večerje mlečne: čokolino, gres, riž, ribana kaša na mleku, polenta, žitarice z mlekom. LP, Mateja.

Živjo Marjana

Upam, da ne boš za res vzela vseh teh sporočil, razen če hočeš doma imeti zavaljenega otroka. Saj veš tisto – zajtrkuj kot kralj .. večerjaj kot berač. Res ne vem, kje te forumovke najdejo tolk časa, da vse to pacajo zvečer. Mislim da jim zmanjka časa da bi jih še pošteno skopale zraven. Al so pa vse super mame z še bolj zlatimi babicami.
Skratka Marjana ne pretiravaj z večerjami, saj veš s polnim želodcem ni dobro iti spat, niti za ta velke niti ta male.

Živjo,

pri nas imamo večerjo okrog 18-tih zvečer, potem se še malo igramo in ob 20-tih gremo na kopanje in spanje. In nam za vse preostane dovolj časa :)))))

Mislim, da ne gremo nikoli spat s prepolnimi želodčki. In glede na to da imajo kosilo že ob 12-tih mu lahko privoščim še eno malo bolj obilno večerjo. Vsak po svoje.

Lp Miša G.

Mi večerjo jemo okoli 18.30, pokonci smo do 22. ure, tako da o polnih želodčkih ni govora, prav tako mi denimo piščanček z zelenjavo vzame točno 7 minut – toje manj kot kuhanje (neinstantne) polente – o količini pa sem napisala, da je minimalna – 400 g zelenjave za dva odrasla in otroka se mi zdi kar mini porcija (sploh ker je mož 100kg , pa ne maščobe)… Otrok pa je prej glista kot zavaljenček…
T.

Draga Mojca, verjetno se niti zavedaš ne, kakšno srečo imaš, da so jedli vse te stvari. Tudi jaz si želim pripravljati take stvari in da bi jih moj malček jedel. Ah,…

Lp, Marjana

Mi smo strašno zbirčni in bi vsak dan večerjali mlečni zdrob ali pa polento skuhano v mleku. (kar je v bistvu isto) Ponavadi pa to večerjamo ”le” tri do petkrat na teden. Čokolina in čokolešnika ne maramo, od sadja jemo le banane in jagode.
Drugače jemo tudi palačinke, zmešan jajček, korn flekse (vendar le tiste ta sladke) z mlekom, kakšen jogurt, ribje palčke ali pa tuno iz konzerve, morda še kakšen puding.
Če pa slučajno kuham večerjo tudi za naju, pa kar pač je.

Mi smo vsi suhe sorte in jemo za večerjo : rižote, makarone, torteline, špagete, mlečni gres ali riž, rižev narastek, pečeno proseno kašo z jabolki, palačinke, ribje palčke, mesne, sojine ali zelenjavne polpete, razne juhe z gresovimi knedeljčki, češpleve cmoke ali sirove štruklje, šmorn z rozinami in naribano hruško. Če je huda stiska s časom, morda 1x na mesec ali pa še to ne, skuham piščančje bele hrenovke in jih serviram z obilico slabe vesti… Na otrokovo željo, včasih jemo tudi jajčka na oko, v mehko, jajčno jed na švicarski način ali kar umešana jajca.
Spat gre ob 8h, mami pa tam okoli 10h še enkrat v hladilnik, he, he.

LP
EvaK

New Report

Close