Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj vzeti na dopust…….?

Kaj vzeti na dopust…….?

Odpravljamo se na morje,prvič z otrokom(15.mesecev),pa me zanima kaj od zdravil naj vzamem s sabo za mojo pikico? Pa še eno vprašanje imam.Zadnjič sem v DM-u kupila kopalke(za tamalo),sedaj me pa zanima ali rabi pod temi kopalkami še kopalno pleničko,navadno pampersko ali je lahko brez?
Hvala za odgovore že v naprej.Darja

Pozdravljena,

pri meni v potujoči lekarni nikoli ne manjka sirup Calpol (za zbijanje visoke vročine), termometer, sterimar (razpršilo za nos), operil, hansaplasti, krema za rane in krema proti srbenju pri pikih komarjev, pa pinceta za puljenje klopov in igla za razne ježkove bodičke ali trske, pa dezinfekcijski ropčki za manjše rane, To pa je mislim tudi vse. Pa seveda kremo z visokim faktorjem ne pozabi.
Kar se tiče pa kopalk in pleničk, je bil moj sine na plaži vedno gol in ko je začel mencati sem ga obrnila v grmovje ali v morje med čolne, če pa ga je kakat sem mu takrat nataknila pleničko in jo takoj snela. Ni bilo nikoli problema. Se mi zdi greh poleti tlačit otročke v vroče pleničke ali mokre kopalke. Smo šli ravno zato na morje, da bo lahko cel dan gol.

Veliko morskih užitkov in da ne bo treba uporabit domače lekarne ti želi Jakica

Povprašaj za pleničke, ki so namenjene prav kopanju.
Glede zdravil: paracetamol (za vročino), Nelit 60 in Linex (driska, dehidracija), Sterimar in Operil (prehlad), sama vzamem še Bivacyn kremo zaradi pogostega vnetja oči, obvezno kaj proti opeklinam in pikom žuželk.

O najlepša hvala Jakica in Lucy!

Bivacyn je antibiotik in mislim, da ne delaš otroku usluge, pač ji ga kar tako daješ, razen, če si zdravnica in smatraš, da je potrebno. Gre namreč za to, da lahko postaneš otporen na antibiotik in s stem narediš več škode in koristi. Ker pač ne poznam konkretnih okoliščin, je to pač samo moje mnenje. Pa lepo se imejte na morju.
Pa še to, tudi mi smo na morju definitivno brez kopalk in plenic!

Že večkrat sem napisala in ker zadeva 100% deluje, bom spet. Poleti imejte pri sebi eterično olje sivke. Ob vsakem piku strupene žuželke pomaga že v nekaj minutah, (2 mogoče) ker nevtralizira strup. Ne pomaga pa pri komarjih…Moj otrok je pred leti stopil v osje gnezdo (preko 20 pikov -tudi po glavi). Sem mislila, da me bo kap. Po 5 minutah, ko sem ga namazala pikov ni bilo več opaziti, bolečine pa so izginile. Prisegam pa na olje – nežna sivka, Primavera, ki ga dobite v Kalčku na Trubarjevi in v BTC, hala A, trgovina Terra

OJEJ!

Mi se danes odpravljamo na morje. Kupila sem kopalne pleničke – ali niso dovolj in morajo biti čez še kopalke????

Ker je morje še prehladno, da bi se kopali v njem, bomo zahajali v bazen. Tam pa mislim da ni pametno, da je otrok nagec.

Zapakirala sem še:

termometer
borovnice za čaj (driska)
grelec za stekleničke
vtičnica proti komarjem (čeprav mislim, da še ne bo napadov insektov)
sandalčke za v vodo (penaste)
fluonatril tabletke za zobke (mi jih jemljemo)

pa… ne boste verjele – MIKROVALOVKO!!!!!!
Je zjutraj prevelika panika, če ni takoj stekleničke z mlekom!

Gremo v apartma, zato mi ne bo nerodno! 8-))

Nataša

Ne zelim delit nasvetov, vendar morda si kot zanimivost preberite clanek o vplivu mikorvalovnih pecic na hrano pripravljeno ali pogrevano v njej (predvsem za otroke!!!). Clanek je bil objavljen v Zdravju – zdi se mi da v aprilski stevilki (ponavadi jih imajo tudi v knjiznicah).

LP
ULA

Kam pa greste in koliko je star tvoj pikec? Kje si dobila sandalčke za v vodo?Tudi naša pikica se bo kopala v bazenčku,seveda odvisno od vremena in temperatur.

Samo na hitro!

Mi gremo v Strunjan.

Naša pikica bo konec meseca stara 17 mesecev.

Sandalčke sem dobila v Alpini – ful luštkani za 1.500,00 SIT

Lepo se imejte,

Nataša

New Report

Close