Najdi forum

Kaj vse moram vedti?

Ne vem.

Ti pa povem, da se tovrstne afere le selijo iz drzave v drzavo. Pri nas je bila ze pred leti podobna afera, le da se je slo za podkupnine za nekaj drugega, a prav tako so posli potekali z in preko raznih Evropejcev. Ta glavni soigralec je bil izgnan iz drzave v svojo maticno drzavo, kjer so ga zeljno pricakovali zaradi prevar pri njih. Na dan je prislo, da je predsedniku pred leti pomagal priti na vrh, in ta podkupnina je bila v bistvu placilo za nekdanje usluge. Denar se je pa pral v Svici. Mozak je odstopil, na vlado je kmalu potem prisla opozicija. Je pa tozil drzavo, ces, da ga opozicija blati, v bistvu, da je politicno preganjan. Iztozil ni. Ta bivsi predsednik sedaj zivi izven drzave, prav tako njegov financni minister.

Le vprasanje casa je, v kateri drzavi se bo zgodba ponovila naslednjic.

V angliji sigurno ni tako[/quote]

v Angliji je sigurno tako…..ze moja tretja sluzba tu in ze tretjic je tako.
to mislim, da bi moral vedet….aja…si upokojen.

Lol
Pred intervjujem obicajno , pa ne vedno,v GB izpolnis polo kjer opises svoje kvalifikacije itd in tam je tudi vprasanje ce si bil kaznovan Da ali Ne . V obrazcu podcrtas Ne in s tem je zadeva urejena. Kako , ali ce sploh delodajalec to preveri nevem.Ce te sprejmejo ti dajo 3 do 6 mesecev na probo to je doba v kateri te lahko odslovijo brez danega razloga. Jaz se vedno ne verjamem da je treba potrdilo o nekaznovanju v Slovenji za zaposlitev v GB. In to zato ker ta dokument lahko ponaredis in delodajalec nima moznosti da fo preveri s slovensko ali pa srbsko,albansko ali katerokoli cigansko, tretji svet doticno upravo. Zato je ta pogoj samo formalnost ker se vsi zavedajo da ni moznost preverjat. Za angleze tak dokument iz tretjega sveta , Balkana, Azije itd sploh ne more biti bonafido isto tako za kvalifikacije. Jaz sem moral vse ponovit
Lp lol
brit

Seveda preverjajo nekaznovanost v drzavi, v kateri zivis, ne v Sloveniji. Vsako podjetje zanima, kaj pocnes tam, kjer zivis, prav tako, kot jih zanimajo izkusnje od tam, ne iz Slovenije. Pri nas tvoje prejsnje zivljenje v Sloveniji nikogar ne zanima. Vendar pa te sploh ne spustijo noter, ce jim ne das potrdila, da v Sloveniji nisi bil nikdar kaznovan.

Ti ne razumes, ter, stop patronising me please!

Brit – odkar si ti odšel se je marsikaj spremenilo. Dejstvo je, da zahtevajo cel kup papirjev.glede potrdila o nekaznovanosti, pa ga delodajalec lahko pridobi po uradni dolžnosti, če ga želi. Veš vsak dan se živi slabše v naši ljubi Slovenij, o pokojninah bomo lahko le sanjali, čeprav smo plačevali zanje – vse pokradli in potalali socialnim priveskom, ki nikoli niso delali pa vlekli rane socialne pomoči. Žel je to resničnost, če pa jo hočeš doživeti te vabim, da se nazaj preseliš v slovenijo, kajti vsi, ki živite v tujini, mislite, da nam tu med v potokih teče.

What goes around comes around.

Sem ravno prisel z dvomeseca plus dopusta v sloveniji. Zopet me podcenjujete. Je slovenski pregovor ki pravi da ti ni treba jest dreka da ves kaksen ima okus. Torej Zivel sem z navadnimi ljudmi ki hodijo v navadne sluzbe in zivijo navadno zivljenje s povprecnimi placami in povvprecne penzije.Poznam cloveka ki je bil klepar in sedaj ima penzijo okrog 600€ zivi v bloku in se vozi okrog s 5let starim Golfom pa nic mu ne manjka. Seveda ce pa nimas sluzbe ali penzije si pa najebal kjerkoli si in sploh nima smisla tega primerjat s tujino.ali doma! Vsi pa nenehno jamrate in govorite o nekaterih ki so vam vse pokradli. Sodstvo in politika je prava maskerada , to je res,in se vam smeje cel svet no ja tisti ki vejo za slovenijo, ker vecina ne ve. Za western svet je slovenija del komunisticne diktature tretjega sveta za zelezno zaveso ki skupaj z Rusi in muslimani dela samo zgago po svetu in so nevarni danasnjemu svobodnemu svetu.Seveda slovenija ni nevarna nikomer razen sami sebi saj se bo unicila v lasni korupciji in nezsposobnosti.Dejstvo pa da je sedaj v Evropi ne spremeni karakterja in mentalitete ,balkanec je balkanec kamorkoli ga postavis,amen.
lp brit

pri ten “balkanec je balkanec kamorkoli ga postavis” pa ti dam prav brit.
tu v angliji imam tezave samo z balkanci. z vsemi ostalimi so odnosi popolnoma urejeni in normalni.

Pa si kdaj pomislil zakaj je tako z balkanci. Ce poznas ljudi okrog sveta, kot jih na primer poznam jaz, balkanci iztopajo po njihovi aroganci in nesramnosti. Indijci in v vecini azijci ter afrikanci so vidno bolj skromni in ponizni.No ja na kratko povedano, tiste dezele ki so bile angleske ali evropske colonije so navajeni biti ponizen in vljuden do svojih gospodarjev ce ne je hitro dobil brco v rit, docim balkanci so bili pod turki ali serbi,rusi ki so bili se vecji prostaki kot oni sami.Potem pa pride komunizem kjeR so nas prepricali da smo boljsi od celega sveta, evo ti slovenska aroganca. Se rece ENKRAT NEPOKOREN VEDNO NEPOKOREN.IN PONOSEN NA TO.
Naj zivi in se razvija?….

danes

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close