Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost KAJ VSE ME ŠE ČAKA

KAJ VSE ME ŠE ČAKA

POZDRAVLJENE!!

Enkrat sem že pisala, pa nisem dobila nobenega odgovora.

Stvar je takšna.
Čez en mesec bom stara 22 let. Tri leta sem poročena in dobra tri leta si z možem prizadevava, da bi zanosila. Pa nič. Bila sem na HSG-ju, ugotovili so mi, da imam zarastline, oktobra lani operativni poseg, dr. Arh-ova zagotovila, da bom po tej operaciji brez problemov zanosila. Sedaj je minilo 6 mesecev in še vedno nič. Ja pa še en problem je. Ginek mi vedno govori, da saj še imam čas, da naj še poskušamo, da se sploh ne mudi. Pa kaj to njega briga, koliko sem stara?! jaz bi otroka rada imela sedaj!!!!! Drugi teden imam gineka, da mu povem, da nima pomena čakati. Če ni, ni!! Povejte mi, kaj bo po vsej verjetnosti sledilo zdaj. Kaj lahko gineku sama predlagam (tabletke ali umetno). Ena v. sestra na gineku v CE mi je rekla, da bi bilo najbolje čimmanj čakati.

Pišite, ve imate sigurno več izkušenj!!!!!!!!!
Hvala, zlate ste!

A možu so pregledali seme? To je prva stvar.

Ja, najprej je šel on na spermiogram.

Ja in? A je v redu? Če je ok, potem morajo “obdelati” še tebe. Če tre tvoja zdravnica ne jemlje resno, jo zamenjaj. Saj ve katere preiskave je potrebno narediti. Le vztrajaj!

Ja, z njim je vse o.k., samo ne vem zakaj meni ginek vedno ko grem k njemu, reče, da se ne mudi (da sem še mlada). Zanima me še, kakšne preiskave bi bilo potrebno narediti sedaj.

Barbara, lp!

že tri dni ti na tvoj amil skusam poslati odgovor glede na vprasanje lune, pa nikakor ne gre… ali ti posljem na kateri drugi naslov?

lp
nika

Živjo, Nika!!

Zdajle sem ti še enkrat napisala e-mail. Ja, hvala lepa, ker si si vzela čas zame. Zlata si.

Kako se počutiš?

Pozdravček.

Barbara

Na prvi naslednji obisk pojdita h gin. oba in mu jasno povejta, da želita, da se stvar premakne, in da imata čakanja dovolj. V kolikor vaju ne bo pripravljen poslušati, ga prosita za svoje izvide in pojdita drugam. Tudi sam sem poslušala, da sem še premlada, zato vem kaj prestajaš. če greš sama do gin te z lahko odpravi, če bosta šla oba skupaj bo to storil malo težje.
Želim ti veliko sreče in vztrajnosti
Ajda J

O tem kdaj boš imela otroka odločaš ti, ne pozabi. Res je, da se tudi meni zdiš še zelo mlada in da imaš čas, ampak če sama pomislim nazaj- žal mi je, da se za otroke nisem odločila že prej.
Preiskav je pa kar nekaj, brez napotnice ne vem če jih bošm opravila. No ja, samoplačniško- in tam ti bodo tudi povedali za vse.

Haloooo? Po treh letih ti reče ginekolog, da si še premlada? Neumnost! Če je karkoli narobe in glede na to, da si v najbolj idelanih in plodnih letih (do 25. leta imajo ženske najvišjo sposobnost plodnosti) je to popolna neumnost… resno bi poiskala drugo mnenje in nekoga, ki te bo poslal na preiskave… v končni fazi tudi če je vse v redu ti “3 leta neuspeha” slej ko prej udarijo na psiho, če ne drugega te dobri rezultati nekako pomirijo, da je vse o.k. in se v glavi malo bolj sprostis…

to je tvoje telo in tvoj čas in sama odločaš kaj in kdaj boš z njim kaj počela in predvsem ginekolog naj te začne jemati resneje!!!

za začetek bo dovolj,da te pošljejo na UZ in hormonsko (krvno) spremljanje ovulacij, hkrati si boš merila BT, da vidijo če sploh ovuliraš, potem pa dalje!!!

ne daj se in lp!
nika

Draga Barbara

Nič čakat!!!! To govorijo vsem gre se zate in za tvojega moža. Vsepovsod je jasno napisano, da če par po 1 letu rednih spolnih odnosov ne mora imeti otrok da se naredijo temeljiti pregledi. Vstrajaj in ne obupat. Tukaj smo same take ki se borimo.
Eva

New Report

Close