Najdi forum

Kaj točno je zloraba otroka

Pozdravljeni!
Danes prvič beren vaš forum in me nekaj zanima. Tudi jaz sem imela izkušnjo z otipavanjem, tako je bilo:
Kakšnih 500m od doma jer bil travnik na kateren so rasle jablane, tja smo otroci hodili nabirat jabolka, ki smo jih uporabljali za kis. Bila sem stara 10 let, sedaj sem 22, poročena z 2 mesečnim sinkom. Ko sem enkrat šla nabirat jabolka, nisem mogla splezat na drevo, naj povem da sem bila zelo razvita, saj sem že imala menstruacijo, no tam je bil sarejši moški, okoli 50-60 let, ki se je ponudil, da mi pomaga. Pri tem, ko me je dvignil mi je z roko segel pod hlaćke in s prstom v vagino, to je trajalo le par sekund saj sem takoj splazala na drevo. Ker je čakal pod drevesom sem bila 2 uri na drevesu, ker nisem upala dol in sem čakala, da bo ura 14, saj je bila v bližini tovarna, ko so ljudje odhajali domov. Takrat je moški odšel, jaz pa brez jabolk domov. Doma nisem upala povedat, ker me je bilo sram, saj bi morala jabolka po tleh pobrat, pa še krilo sem imela(do kolen).
Sšasoma sem na ta dogodek pozabila, zanima pa me ali je to spolna zloraba in ali je to lahko vplivalo na mojo spolnost, saj mi preprosto ni do nje. Mož me že sprašuje, če je kaj narobe, pa mu ne znam odgovoriti. Ni se mi zamerila, spolnost, samo ni mi do nje.

Lep pozdrav, DaNAJA

Na žalost, je zelo verjetno, da je to povezano. Vsakič ko preberem
eno takih izpovedi, sem bolj jezen na te pedofile, na posiljevalce,
na te izrodke človeštva. Sovražim jih iz dna srca!
Kako vem, da je to povezano? Ker imam sam probleme s punco, ki
je bila žrtev zlorab in ji tudi ni do spolnosti.
Lahko pokličeš na 080 2880 (anonimni telefon) in se pogovoriš o tem.
Obstajajo knjige ki ti pomagajo skozi to, ena je Pogum za okrevanje,
dobiš jo v knjižnici.
Srečno!

Gašper hvala za prijazne besede in nasvet. Res sem poklicala in marsikaj ugotovila, tudi to, da sedaj drugače gledam na
moške, še posebaj starejše, prej sem use stlačila v isti koš, zame so bili vsi tisti moški pod drevesom.
Vsi tisti, ki se vam je kaj podobnega zgodilo, pogovorite se, pokličite pomoč, jaz do sedaj sploh nisem vedela, zakaj mi ni do spolnosti in zakaj ne zaupam starejsim moškim. S pogovorom odkrijete marsikaj in si potem lahko pomagate!

Seveda je to spolna zloraba. “Dogodek” še danes na nek način minimalizirate. Toda vaši jasni spomini in šok, ki ste ga doživeli s tako globokim posegom in zlorabo vaše intimne sfere in vašega telesa s strani nekoga, kateremu ste v letih v katerih ste bili in v določenem trenutku, ravno zaradi njegove starosti in prijaznosti do vas zaupali, kažejo na travmatično doživetje pogojeno z zlorabo vašega zaupanja. In zgodilo se je na področju vaše telesne, pa tudi spolne sfere, saj ste bili v starosti, ko ste se že zavedali pomena storilčevega ravnanja. Zato se ob spominjanju na dogajanje (za katerega ste kot vse žrtve žal imeli občutke krivde, še posebej ker ste kršili pravila- jabolka naj bi pobirali po tleh, občutke umazanosti, sramovali ste se tega, kar se je zgodilo, bali ste se, dogajanja niste zaupali niti najbližnjim, ker ste se bali odziva na kršenje pravil in njihovega zanikanja dogajanja itd.)ponovno vzpostavijo in “zaživijo” nekateri nakazani občutki, ki so lahko razlog vašemu odklonilnemu odnosu do spolnosti. Prepričana pa sem, da ste na poti okrevanja- saj ste med drugim tudi za obisk foruma oziroma za zapis potrebovali nekaj hrabrosti za sprejem te odločitve. Naredite še korake naprej- vzemite knjigo Pogum za okrevanje in soočite se z nekaterimi posledicami – med drugim tudi s posledico odklanjanja spolnosti. V forumu vam ne morem o tem obširno pisati in verjamem, da boste v knjigi našli odgovore in pot za vas. Prepričana sem, da lahko okrevate in uživate v spolnosti. Skupaj s partnerjem bosta hitreje na cilju, zato razmislite o tem, da bi se o tem, kaj ste kot otrok pretrpela, pogovorila tudi z možem. Verjamem, da vam bo v oporo in pomoč.

New Report

Close