kaj svetujete
pozdravljeni,
med prebiranjen arhiva sem nasla tudi odgovor za svoje tezave.stara sem 27let in pogosto se srecujem z naslednjimi problemi:
obupno me srbijo sluhovodi
slabo sem razpolozena in brez energije
sumim na alergijo, ker se mi vsake toliko casa napihne trebuh in prav slisim kako se nakaj pretaka, zelo neprijetno
imam kronicno vnetje sinusov
imela sem tudi ledvicne kamne( enega)
cele dneve kiham
opravila sem medex test(bivsi amsat), kjer je pokazalo trenutno tezave z lednicami in hrbtenico. tezave so se pokazale kot precej alarmantne.
v zadnjem casu sem se kar zredila, ceprav ne jem kaj dosti vec.zanima me se vase mnenje, kaj se dogaja v mojem telesu kot v celoti.
Če ste imeli ledvične kamni, potem ste močno zakisani. Utrujenost je posledica glivic (oziroma strupov, ki jih izločajo in porabe mineralov), glivice pa so povezane z zakisanostjo. O tem smo že večkrat pisali.
Kihanje, kronično vnetje sinusov, srbenje sluhovodo pa je povezano z alergijo. Na kaj ste alergični in koliko je alergij je brez testiranja nemogoče povedati, verjetno pa je kravje mleko in plesni. Alergije pa ste dobili zaradi glivic in zakisanosti telesa.
Zredili pa ste se zaradi napačne sestave jedilnika.Ker ste utrujeni, mislite, da vam primanjkuje “energije=kalorij”, zato jeste bolj kalorično hrano. Vso energijo (minerale, vitamine) pa vam pobere na milijone glivic, ki jih imate v telesu.
Rešitev že poznate: razkisati, znebiti se glivic, pozdraviti alergije oziroma se vsaj 100 % izogibati alergenov, kar pa je zelo težko.
LP
Pozdravljeni,
že od meseca aprila 2007 se mi na dlaneh obeh rok pojavljajo mehurčki napolnjeni z bistro tekočino. Mehurčki močno srbijo, nato počijo in napravijo se zelo boleče ranice, ki se zelo dolgo zdravijo. Še predno je vse zaceljeno se pričnejo delati novi mehurčki in vse se zopet ponovi, tako, da imam sedaj že četrti napad srbenja in bolečih razpok in ranic po dlani, kar tako boli, da skoraj ne morem opravljati gospodinjskega dela.
Zdravnica mi je dala kremo Elocom in antimikotično mazilo, žal pa ne pomaga ( diagnoza dishidroza- pomfoliks )
Po vaših navodilih od meseca januarja letos držim protigljivično dieto, na začetku sem se redno klistirala, sedaj se občasno,hranim se bolj bazično,ne uživam mleka in mlečnih izdelkov, redno se gibam, pijem veliko vode , delam si bazične kopeli, družinsko življenje je urejeno, mož me v vsem podpira, stara sem 55 let.
Lepo prosim za vaš nasvet, kaj naj storim, da se mi mehurčki več ne bi pojavljali.
Zelo sem presenečen, da se stanje po vseh teh mesecih niti malo ni izboljšalo. Predlagam vam, da si izmerite pH urina (poglejte v že objavljene odgovore, kaj s tem mislim). V okončine (roke, stopala) telo rado vskladišči kisline, ker so to od srca najbolj oddaljeni deli telesa. V srce namreč ne sme priti zakisana kri (z napačnim pH), drugače hitro umremo. Zato pozna telo številne mehanizme, kako vzdržuje pH krvi (kisline, ki jih ne more nevtralizirati in izločiti, vskladišči v vezivnem in maščobnem tkivu, v sklepih in organih).
Ker se zakisavamo več desetletij, se tudi razkivamo več let. Vi zato nisme mogli razkisati v nekaj mesecih, to bi bilo nemogoče. Kislina, ki je v rokah, se izloča s potenjem, to draži kožo in povzroča simptome, kot so vaši.
Če je res vzrok zakisanost, bomo vedeli po merjenju, zato vas prosim, da me obvestite o rezultatih merjenja (napišite uro in vrednost pH urina v ta forum). Hvala!
LP
Spoštovani,
Hvala za vaš odgovor. Tukaj so rezultati merjenja ph urina:
6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 povprečje
1.dan 6,1 7,0 6,1 7,0 7,3 7,3 7,0 6,8
2.dan 5,8 5,5 6,7 6,4 6,1 7,6 7,3 7,3 6,0 5,8 6,4
3.dan 6,4 7,0 6,7 7,6 6,7 7,6 7,6 6,1 6,1 5,8 6,7
4.dan 7,0 7,0 6,7 6,4 7,0 7,6 7,9 6,7 6,1 6,0 6,8
Prosim vaš nasvet, kaj bi lahko še storila, poleg tega ,da upoštevam nasvete glede razkisavnja telesa.
Prosim tudi pojanilo, zakaj ni dobro uživati limoninega soka vsak dan ( mislila sem, da sok deluje bazično) in če je lahko škodljivo, če je v kopeli za noge preveč bazičnega praška.Hvala.
Po vaših vrednostih se vid, da ste že veliko naredili, vendar je bil urin 2.dan zelo kisel. To pomeni, da imate še vedno veliko za razkisati. Lahko vas obremenjujejo še kakšni drugi strupi, na primer težke kovine (živo srebro iz amalgamskih zalivk). Predlagam vam, da naredite test, če ste zastrupljeni in nadaljujte z razkisanjem.Kopate tudi vaše dlani, ali samo noge?
Držite se navodil na etiketi za bazično kopel, pa bo vse v redu.
Limone niso domače sadje, ponavadi jih na plantažah obdelujejo z različnimi strupi, potrgajo na pol zelene. Vsako pretiravanje je škodljivo (monotono uživanje živil, na primer soje), pri limoni pa nam lahko kislina poškoduje zobe.
LP
Hvala za vaš odgovor. Trenutno kopam samo roke.Zanima me, kje lahko opravim test, če sem zastrupljena s težkimi kovinami.
Že nekaj časa opažam, da kadar vzamem bazične praške, dobim čez nekaj časa kisel občutek v ustih in požiralniku, v želodcu ne peče, urin pa seveda postane bazičen. Lepo posim vaše mnenje. Hvala, želim vam lep dopust.
Ja, te težave se lahko pojavijo pri ljudeh, ki so močneje zakisani (želodčna kislina). Bazični prašek je mešanica citratov, ki so zaradi različnih razlogov boljši kot pa soda bikarbona, vendar so pri zaužitju kisli, šele kasneje se spremenijo v baze. Zato premešajte bazični prašek s sodo birarbono in vodo v takšnem razmerju, da boste dobili napitek s pH 7. To jemljite nekaj časa, da boste dovolj razkisali in lahko uživali čiste citrate.
Za več informacij o testu težkih kovin, pokličite v ordinacijo na številko 01/283 14 85.
LP
zDRAVO,
imam nekaj vprašnj glede zakisanosti telesa:
1. kako jo izmerim?
2. kako se odpravlja – s posebno prehrano,postopki…?
Zadnjih 6 let imam namreč težave z dishidrozo po rokah in mislim, da bi to znal biti razlog. Glede na to, da uradna medicina ne pozna vzrokov niti zdravil za to bolezen, me zanima, če alternativno zdravljenje priporoča še kakšne postopke?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
Mehurčica
O vsem tem smo res že veliko pisali, zato s pomočjo iskalnika poiščite stare teme.pH urina pa merimo s posebnimi indikatorji (lakmusovimi lističi).
V pomoč pa še tole:
“Vas zanima, ali ste zakisani? Z merjenje pH urina boste hitro dobili odgovor. POZOR! Rezultati merjenj bodo uporabni samo takrat, če boste upoštevali celotno DNEVNO krivuljo (in ne samo posamezne izmerjene vrednosti). Zato si morate meriti urin najmanj 3 dni, vsakokrat, ko greste na stranišče, in vrednosti vnašati v diagram (upoštevati morate tudi uro, ko ste si izmerili urin!). Na koncu dneva izmerjene vrednosti povežite v krivuljo.
Kdaj smo zakisani?
Če bodo vaše izmerjene vrednosti odstopale od krivulje zdravega človeka (se ne bodo gibale okrog 7 pH), ste zakisani. Pomembno je tudi, da je jutranji urin od 6 do 6,5 (ponoči telo razstruplja, zato se čez noč v urinu naberejo kisline) in da je krivulja dinamična (ne dobite samo vrednosti okrog 7,5 pH).
Kako lahko razkisamo?
Telo lahko razkisate z bazično prehrano, bazičnimi minerali in bazičnimi kopelmi – bazične infuzije pa dobite lahko samo pri zdravniku … Najbolj zakisajo sladkorji, ogljikovi hidrati in živalske beljakovine (meso), zato se jih moramo pri t.i. bazični dieti izogibati. Pri presnovi teh živil se tvorijo kisli ostanki; nekaj jih telo lahko nevtralizira s pomočjo mineralov v telesu in izloči z urinom. Če pa je kislin preveč, se vskladiščijo v vezivnem in maščobnem tkivu (značilen rezultat zakisanosti je na primer celulit). Samo s hrano zelo počasi razkisamo telo, ponavadi traja od 3 do 5 let, pri tem pa moramo biti zelo dosledni in disciplinirani.
Za hitrejše razkisanje telesa si lahko pomagamo z jemanjem bazičnih mineralov, ki nevtralizirajo uskladiščene kisline v telesu. Prav tako nepogrešljive pri razkisanju so bazične kopeli, saj se po približno 45 minutah ležanja v takšni kopeli, začne proces nevtralizacije kislin preko kože.
Kdaj nismo več zakisani?
Priporočamo vam, da po treh mesecih razkisanja ponovite merjenje pH urina (še prej pa za 3 dni prekinete uživanje bazičnih mineralov, ki urin umetno delajo bazičnega) in na takšen način sami kontrolirate potek razkisanja. Če krivulja še vedno ne bo idelna, nadaljujte z razkisanjem. Ponavadi traja 6 do 12 mesecev, da dosežemo prave vrednosti. Vendar se je vredno potruditi, saj je samo bazično telo tudi zdravo telo. Naša kri je namreč rahlo bazična, zato je vsak višek kislin, ki ga imamo v telesu, zelo obremenilen.”
LP