Kaj storiti, ko ti sosed uniči drevje
Zadeva je taka, da sosed pozimi posipa makadamsko cesto s peskom, potem ko se ga nabere preveč, pa z lopato meče pesek in sol čez moja drevesa, ki rastejo ob cesti (ja, čez vrhove dreves na moje ozemlje). Na napačno ravnanje sem ga večkrat opozorila, a svojega ravnanja ni spremenil. Več let je šlo brez težav, letos pa je drevje začelo trohneti. Uničil je večletni trud, pa tudi precej denarja sem vložila v njihovo vzrejo. Zanima me, ali obstaja kakšna druga možnost kot sodišče. (prosim ne mi svetovat naj se pogovorim s sosedom ker sem večkrat poskusila). Kam ga lahko prijavim?
Pozdravljeni!
V kolikor se s sosedom ne morete uspešno dogovoriti, obstaja možnost, da uveljavljate odškodnino za nastalo škodo iz njegove zavarovalne police, v kolikor ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti. Če to ne bi bilo uspešno oziroma, če takšnega zavarovanja vaš sosed nima, vam ostane samo še civilna tožba. Svetujemo vam, da se oglasite v eni od naših poslovalnic, kjer vam bodo naši strokovnjaki lahko še podrobneje svetovali.