KAJ STORITI, KO DRUGOSTOPENJSKI ORGAN (MDDSZ) ŠE PO 2 MESECIH NI REŠIL PRITOŽBE – PRIPOROČAM BRANJE
pozdravljeni…
od moje pritožbe ki jo obravnava drugostopenjski organ,je minilo že dva meseca…
kaj lahko storim?l.p.
opozorite jih da so po ZUP dolžni rešiti vlogo v 2 mesecih in da je ta rok pretekel
kaj naj?pokličem na ministrstvo?
sem včeraj klicala na csd pa mi je rekla da naj kar čakam,da se čaka tudi po dve leti….
In to je za soc.delavko normalno?!
Vi pišite na MDDSZ, da je bila podana pritožba, in v kolikor je že 2 meseca minilo, pa ni odgovora, se šteje kot “molk organa”. Če odločbe ne bo v roku 1 tedna, boste obvestili upravno inšpekcijo.
Pošljite priporočeno in in v naslovu napišite številko odločbe, na katero se nanaša pritožba. Če je nimate, zahtevajte od soc.del. da vam jo pove! Če vam ne bo hotela, zahtevajte direktorja. Če vas bodo odklanjal, povejte, da boste ta trenutek šli na upravno in socialno inšpekcijo!!!
Poročajte mi!
sem klicala tja in so mi rekli da bojo uredili,da so v zaostanku za eno leto,ampak da pri meni itak ne bo spremembe.da ne bom upravičena do redne dsp.ker mož presega cenzus.
V tem primeru, če ste se pritožli zaradi neg.odl., neg.pa je zato ker presegate cenzus, potem res ni več kaj storiti, žal. Kajti če bi vam MDDSZ odobril odločbo, bi krišili zakon.
pozdravljeni…vem da pri meni ne bo spremembe,ampak se mi zdi da je to zavlačevanje prav norčevanje..še vedno ni odločbe.
Koliko časa pa jo že čakate?
Če več kot 2 meseca, TAKOJ POKLICATI NA MDDSZ (če jo on rešuje seveda) IN JIH PODUČITI ZA ZUP VELEVA ZAKONITI ROK REŠEVANJA PRITOŽBE 2 MESECA (IN DA BOSTE OBVESTILI INŠPEKCIJO).
Pozdravljeni, tudi sam sem podal pritožbo na ministerstvo. na njen odgovor, sem čakal skoraj eno leto, pa še to, je bil odgovor negativen. Na inšpekcijo res nisem pomislil, si ej pa to dobro zapomnit za prihodnjič. Jaz res ne vem, kam gre ta država. Očitno pa, gre samo an slabše! Če nisi napol pravnik, se težko znajdeš v našem sistemu.
Včasih se lahko znajdemo tako, da pokličemo na MDDSZ, povprašamo kolikšni je rok in kaj lahko storite (pa ni dovolj odgovor: nič, počakajte da rešimo ALI imamo toliko primerov, da ne gre hitreje)!
Forum je zaprt za komentiranje.