kaj storiti
Saj je bilo za pričakovati. Žal mi je zate, iskreno. Vem, kako se počutiš, saj je moja življenjska zgodba podobna. Tudi moj bivši mož je rad hodil sam žurat, medtem ko sem jaz skrbela doma za majhna otroka. Ko je počilo, mi je bilo strašno hudo, a ravnala sem odločno kot ti, takoj sem ga postavila pred vrata. Počutila sem se obupno, tudi otroka sta bila strašno psihično poškodovana. Takrat sem mislila, da nikoli več ne bomo prišli k sebi, da se nam bo zmešalo. V moji glavi so se pojavljali vedno isti miselni vzorci negativizma, ki jih nisem mogla prepoditi. Kot svetlobna pika, ki se ti zariše na mrežnici, če pogledaš v premočno luč. Ampak sčasoma so ti vzorci zbledeli. Tistega poletja nismo mogli nikamor, razen za en teden na dopust, pa še tam smo vsi trije samo jokali. Ampak naslednje poletje smo šli pa prvič sami trije na morje in se imeli čudovito. Bili smo srečni in svobodni. Pa čeprav smo šli “samo” na Slo obalo, ko smo bili še skupaj z možem, je on vedno insistiral, da moramo na megalomanske počitnice, zaradi katerih smo potem preostanek leta skorajda ob kruhu in vodi živeli. Še danes rada pogledam slikice iz teh naših ljubkih počitnic, ko sem slabe volje, da se razvedrim.
Hočem te potolažiti, da ti bo čez čas mnogo bolje. Hvala Bogu, da so otroci pri tebi. Upam, da bo tako ostalo, da se jih kokoš ne bo hotela polastiti. Saj je videti, da si za njihove potrebe v glavnem ti skrbel. Če pa jih bo hotela vzeti, pa jaz na tvojem mestu ne bi komplicirala, a ti svetujem v tem primeru da uredita skupno skrbništvo, da ti na bo treba plačevati preživnine. Namreč slutim, da bi bili otroci itak v vsakem primeru več pri tebi, kot pri njej, saj mora ona ja žurat in živet svojo mladost.
Svetujem ti še, da je nikakor in pod nobenim pogojem ne vzami nazaj. Zaslužiš si boljšo, saj si skrben očka svojim otrokom in videti je, da si zelo razumevajoč in pripravljen sodelovati. Torej, sedaj moraš biti star okoli 43 let? To so super leta, najboljša za moškega. Mene osebno ravno moški tvojih let najbolj pritegnejo, pa sem 6 let mlajša. Pa sploh ni treba, da je moški lepotec. Taki mene prej odbijajo, ker so polni sebe. Torej ne se zapustit, uredi se, nasmeh na usta, pa naprej v lajf, še veliko lepega boš doživel. Sedaj pa si le vzemi čas, ki ga potrebuješ za razmislek, predelavo te izkušnje, lahko da se boš pobiral nekaj mesecev, lahko nekaj let. A morda bi bilo bolje, da si ne nakoplješ kar takoj nove zveze, ker zna biti, da boš naletel na podobno afno. Najdi najprej veselje v sebi in v svojih otrocih, potem pa bo prišla prava.
hvala za vspodbudne besede. Res je tako kot praviš vzponi in padci v počutju. Tudi po tem času se še občasno pojavljajo slabi dnevi. Tudi otroci so nekako sprejeli sedanje stanje, vendar imajo še vedno težke trenutke. Toda iz dneva v dan je boljše.
Veze zaenkrat še ne iščem , vendar je treba it med ljudi in tam je ena ki me bo imela rada samo da se ša nisva srečala .
lp pj