Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Kaj storite da se ne najeste prevec?

Kaj storite da se ne najeste prevec?

Pozdravljene!
Jaz pa bi rada da bi ta forum malo bolj zazivel. Da bi pisale o tem, kako se borimo pred tem da bi se prevec najedle , kako se pocutimo potem, pa o tem kako smo jezne nase in kje je vzrok teh problemov. Mogoce bi se oglasila katera, ki je tezave ze premagala in nam kaj povedala? Kako vztrajati. Jaz si vsak dan obljubljam, vcasih mi uspeva vcasih mi ne. Sem pa stalno frustrirana ko gledam suhice v Cosmopolitanu. Ve niste? Vem da sem suha, pa vseeno.
Povejte mi prosim kaj o tem, kaj ve storite, ko je pred vami kosilo…In da se ne najeste prevec? Kako ste spremenile svoje prehranjevalne navade? Napisite vse, kar ste poskusale storiti, da bi bilo bolje. In koliko je ucinkovalo. Kaj vam je najbolj pomagalo. Ste si kdaj pisale liste s kaksnimi izreki, naveti, ukazi in jih dajale na vidno mesto?

Imela sem iste težave kot ti! Jedla nisem cele dneve nič in se obremenjevala s suhicami v cosmopolitanu. Imela sem vedno manj moči, dneva nisem preživela brez glavobola in vrtoglavice. Ampak ZALJUBLJENA sem v ples in začela sem se zavedati, da če nimam moči ne morem plesati in ne bom nikoli dobra plesalka!
Začela sem jest, malo po malo in to samo diatetične idelke.Po obroku sem bila vedno sita in sem se počutila krivo, kljub temu sem si po jedi govorila “moram jest če hočem PLESAT”!
Ta želja po plesu me je spravila nazaj na trdna tla! Hvala bogu! Sedaj sem še vedno suha, ampak “prihajam k sebi”! Zavedam se da je zdravje najbolj pomembno v življenju! Lahko si suh, ješ v zmernih količinah VSE in poleg tega si zdrav in zadovoljen!
Že samo to, da se zavedaš da delaš narobe je velik korak! Bodi močna in vedi, da si najlepša takrat, ko izžarevaš zadovoljstvo in seksualnost!
Želim ti vse naj naj!
Lep pozdrav

Katjanika je pisal/pisala:
>
> Pozdravljene!
> Jaz pa bi rada da bi ta forum malo bolj zazivel. Da bi
> pisale o tem, kako se borimo pred tem da bi se prevec najedle
> , kako se pocutimo potem, pa o tem kako smo jezne nase in kje
> je vzrok teh problemov. Mogoce bi se oglasila katera, ki je
> tezave ze premagala in nam kaj povedala? Kako vztrajati. Jaz
> si vsak dan obljubljam, vcasih mi uspeva vcasih mi ne. Sem pa
> stalno frustrirana ko gledam suhice v Cosmopolitanu. Ve
> niste? Vem da sem suha, pa vseeno.
> Povejte mi prosim kaj o tem, kaj ve storite, ko je pred vami
> kosilo…In da se ne najeste prevec? Kako ste spremenile
> svoje prehranjevalne navade? Napisite vse, kar ste poskusale
> storiti, da bi bilo bolje. In koliko je ucinkovalo. Kaj vam
> je najbolj pomagalo. Ste si kdaj pisale liste s kaksnimi
> izreki, naveti, ukazi in jih dajale na vidno mesto?

nika, pisi: [email protected]

Odgovarjam na tvoje vprašanje v naslovu: Prenajedanju se izognem s tem, da se hranim vsake tri ure.
Predpogoj je pa ta, da poskrbim lepo zase, kot bi za svojega otroka.

New Report

Close