Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Kaj ste mami podarili, ko je šla v penzijo?

Kaj ste mami podarili, ko je šla v penzijo?

Kakšen predlog?

Postala je babica in to je odtehtalo vsa darila.

p+r

Zakaj bi blo pa staršem treba kaj podarjat, ko grejo v penzijo?

Sej je to stvar službe, sodelavcev. Za osebne praznike se pa domači izprsijo.

Jaz nič. Prvič slišim, da bi zaradi tega morala kupit darilo.

Saj ni nujno, očitno tudi ne običajno. Zakaj je pa narobe po vašem mnenju pa tudi ne vem. Zakaj je pa ne bi malo pocrkljali in zakaj je to domena izključno sodelavcev? Se pa tako veseli, da je zanjo res kot osebni praznik. In tudi sicer ne vem, kaj je narobe, če nekomu polepšaš dan ali pa trenutek, pa tudi če kar tako.

Ne vem, očitno to samo še jaz počnem.

Vseeno bom počakala na kakšen pozitiven odgovor.

N I Č daril

za odhod v penzijo dobi mogoče kaj od sodelavcev, če so jo imeli radi.

Sicer pa lahko za odhod v penzijo plača ONA eno rundo in to je to…..

zakaj nisi tega že v začetku pojasnila? Torej lahko mamo malo pocartaš s šopkom rož, ali s čim, kar ji je ljubo. Ti jo najbolje poznaš. Zakaj potem nas sprašuješ?
Daril je ogromno, od zlatih prstanov do bombonier……

In če se ti zdi, da bi mami kupila kako darilce in jo mal pocrkljala, zakaj tega enostavno ne storiš? Zakaj moraš tle na forumu dobit pozitivno mnenje?
Itak pa že v štartu ne kapiram, kako nekdo sprašuje en xy folk, kaj kupit za darilo lastni mami …

Skuhaj ji kosilo, da njej ne bo treba. Lahko ji podariš umetniško sliko, če že ravno hočeš podariti neko stvar.

Plačaj ji 14 dni v kakšnih dobrih toplicah. Jih gotovo rabi po vsem garanju.

nič, še nikoli slišala ,da se kaj takega dela

Vnuka 🙂
Ji pa vsa upokojenska leta stalno nekaj podarjam, ker ima tako mizerno pokojnino, da ce je ne bi dobila, sploh opazila ne bi.

vnuka in za 10 let penzij bo še enga

nič, zakaj?

Pišeš, da se veseli upokojitve … Verjetno govori o tem, kaj načrtuje, česa ves ta čas ni imela časa početi pa bi rada …

No, če to drži, potem bi ji sama podarila nekaj povezanega s tem, česar se veseli oz. kar načrtuje.

No, mojim staršem tudi nismo nič podarili. Starši si naredili zabavo za prijatelje iz službe in tudi mi smo bili povabljeni.

Ko pa so šli čez par let moževi starši v penzijo, se je pa njegova sestra spomnila, da pa mormo nekaj podarit in ker brat (torej moj mož) ni želel kregarije, je šel s sestro v skupno darilo.

Ko je rekla ceno polovice darila, naju je skoraj kap: 350 eur:(((

Darilo so bile počitnice.

Zame preveč vredno darilo (700 eur) za nekoga, ki je odšel v penzijo.

Meni je tudi logično, da se kakšna malenkost podari. Pa me drugi tudi debelo gledajo. Pa saj je od pomembnejših prelomnih točk v življenju, sploh če se nekdo tega zelo veseli. Zakaj se ne bi veselili z njim/njo in mu/ji pokazali tega?

Meni je sine podaril kilo volne in igle za štrikanje … zgolj zajebancija … štrikam pa raje po SČ-u :)))

Ko sem šla jaz v penzijo sem bila jaz tista, ki sem družino povabila na eno dobro kosilo. Drugače pa so me spominsko obdarili sodelavci s katerimi sem se res dobro razumela in jih po 5 letih še vedno pogrešam. Pa oni mene tudi zato me vabijo na njihova novoletna srečanja. Ja res sem srečna, da sem bila tako zadovoljna v službi, mi je pa lepo tudi zdaj čeprav je penzija zares mizerna. Pa vseeno gre.

New Report

Close