Kaj ste dobile od partnerja, ko ste rodile?
Moj je tudi nameraval kupovati neko zatnino ali kaj vem kaj, pa sem mu lepo rekla, da mi je bilo nalepše darilo to, da je bil z menoj v porodni sobi in mi pomagal predihavat popadke … da je prijel sina v roke takoj ko se je rodil (sicer s CR) in da je izkoristil vsak prost trenutek, da naju je prišel obiskat v porodnišnico, tistih 7 dni ko sva ležala z ta malim not in da je pripravil vse za najin prihod domov. Bil je krasen in je še vedno in ne rabim nobene zlatnine, ki bi mi bila ku češ “v spomin” .. imam našega sončka ki se mi sedaj n široko smeje in mi skuša po vsej sili nekaj povedat … :)))))
No saj, odvisno od človeka. Moj partner pri porodu ni bil zraven (ker niti on niti jaz nisva bila za to), je pa takoj priletel v bolnico in so ga spustili k nama v porodno sobo, je moral še na hodniku čakat, da so me zašili.
Naslednji dan sem pa malo pred njegovim obiskom dobila telegram, ki me je ful ganil, ker nisem vedela, da zna “napisati” tudi kaj tako lepega. :))
Hotela sem napisati, da bi se JAZ trapasto počutila, če bi mi kupil darilo, saj je za moje pojme otrok že sam po sebi darilo. Ne morem pomagati, nekako mi to “ne potegne”.
Malo nerodno sem se izrazila in nisem hotela nikogar užalit, zato se vsem opravičujem. OK? :))
Sam še pomislil nebi, da je to sploh njegova “dolžnost”. :)))
Vseeno je prinesel na prvi obisk ogromen, prelep šop rož. Menda so mu rekli, da tako mora biti .:)) Sem bila prijetno presenečena, ker tudi jaz, po pravici rečeno, nisem pomislila, da mora oče karkoli darovati. Sem kar debelo gledala, ko smo se mamice kasneje menile, kako dragoceno jih je partner obdaroval ob tej priložnosti.
Glavno, da smo skupaj, da smo zdravi in, da se imamo radi.
Kot je napisala Jasna:))
Lp
Veliko pomoči in ljubezni, V času, ko sva bila v porodnišnici (6 tednov – nedonošenček s 1330 grami) pa predelano stanovanje (nova otroška sobica, laminati in ploščice v veži – vse je naredil sam), vse zlikano in pospravljeno. In kadar je mogel tudi njegov obisk za celo popoldne – nenazadnje je vsakič 80 km do LJ in nazaj kar vožnja.
Eden drugemu pa sva podarila krasnega, najlepšega fantka na svetu.
Drugače smo pa itak Gorenjci…
Ne vem zakaj je za porod potrebno darilo. Morda je to nagrada ali opravičilo za bolečine, ker jih on ni mogel trpeti??!! Dajte punce, ste pa materialistke. Za dva poroda nisem dobila nič, pa tudi nisem nič pričakovala. Želela sem, da po porodu ostane vsaj teden dni doma in mi pomaga, če drugega ne, da mi prinese čaj in kaj skuha. To sem dobila in to me bo grelo vse življenje.
Najlepši občutek, ki sva ga doživljala ob rojstvih najinih otrok je bilo to, da sva bila skupaj, da sva se sprehajala po hodniku in gledala na uro, da sva skupaj z roko v roki dihala skozi popadke in da sva skupaj ugledala svojega črvička. Rojstva najinih otrok so poglobila najino razmerje.
To je bilo najino darilo od rojstvu, ki sva ga dala drug drugemu.
Zlato zgubi svoj sijaj.
lp
To ni bilo vprašanje, koliko je kdo sodeloval pri porodu in uvajanju ampak, če preberemo pozorno, kaj je kdo podaril, kupil, dal… Po moje so bili mišljeni tovrstni odgovori. Če katera ni dobila nič, to tud nič ne pomeni in ni treba tule tako vzvišeno odgovarjat… Naj odgovorijo tiste, ko so kaj dobile, da bo morda kak bodoči očka dobil kako lepo idejo.
Pri prvem porodu plišasto muco, pri drugem pa zlati prstan. Vendar pazite- to je bila velika napaka, ki je bila storjena nehote. Problem je nastal v razliki darila – saj je bila tastarejša takoj užaljena in ljubosumna – češ ali je ati bol vesel njene sestrice, da mi je zanjo kupil prstan za njo pa ne. Tudi pri tem je treba paziti. Bolje bi bilo, da bila še drugič le drobna pozornost-plišasta igračka.
Tako kot Mateja T obakrat nič. In če bi, kaj bi pa jaz potem morala njemu kupit, saj sva oba dobila otroka. Torej kaj ste mamice, ki ste dobile darila kupile vašemu partnerju ali ga obdarile? Ali se ob rojstvu otroka potemtakem obdaruje samo mamico? In kaj so dobile naše mame, pa none? Se mi zdi, da je to postalo ena modan muha. Je sploh kje za dva, ki se ljubita lepše darilo in pika na i na njuno zvezo njun sad ljubezni – otrok. Ne vem nimam nič proti nikomur, ki je kakšno darilo dobil. Samo povedala sem svoje mnenje.
Njami