Najdi forum

kaj sotriti ko se partnerka oddaljuje

Partnerka se me zadnje čase izogiba ,ko sem jo spraševal kaj se dogaj je rekla da nič,ker mi je pa šeszi čut rekel da nekaj ni uredo,se dvignil telefonske spiske,potem pa šok po sto sporočil na dan si je dopisovala z nekim fantom in to verjetno dva meseca če ne več.Ko sem jo uprašal zaj je to storila je dejala da to ni nič in da jaz tega ne razumem,da sam težim moram pa povedat da sva stara 27 in 32 let,in imama dva otroka stara 6 in 7 let,in prvkar smo dokonca zgradili in uredili hišo.S face bucka me je izbrisala da ne vidim kaj počne hodi pa v službo po eno uro prej in tudi podaljšuje po dve uri ,kaj naj storim nebi rad na prvo žogo uničil zveze po drugi strani pa če bom zvedel da me vara bom naredil konec,ko sem jo vpraša kakšen namen ima zdaj, pa pravi da bomo skupi živel,mrtvo hladno kot da sem jo uprašal če bo kozarec vodejaz sem delave in me skrbi za otroke njo pa samo muzika in zabave.Tak da nevem kaj naj saj nebi rad zavrgel te zveze pa ravno zdaj ko smo si življenje ravno uredili,čist sm zmeden kaj storit?

Pojdita h kakemu svetovalcu, ker sama očitno nista zmožna rešit stvari, ki so se vama nakopičile v letih.

Pomagalo bi, če bi se odkrito pogovorila. Za to si morata vzeti čas. Po tem, kar ste napisali, tozadevno ne zgleda prav obetavno, saj nekako živita eden mimo drugega, torej nimata časa eden za drugega. Če boste sami poskusili s pogovorom, sem v tej temi
http://med.over.net/forum5/read.php?163,10145636
napisal precej natančna navodila, kako tak pogovor izpeljati. Če jo uspete prepričati v pogovor, se jih držite.

Če se ne uspeta sama pogovoriti, vama lahko pomaga mediacija. Prebrskajte splet za to besedo. Tudi sam se ukvarjam z mediacijo in na spodnjem naslovu sem napisal več o njej. Na kratko pa: gre za pogovor dveh, ki ga vodi tretja oseba (mediator). Ta zagotavlja, da se sogovornika pogovarjata strpno (se ne prepirata) in v smeri rešitve njunih problemov (namesto očitkov eden drugemu).

Še to: če izvete, da vas vara, ne “narediti konec” (verjetno ste mislili na vezo, ne na kaj hujšega), pač pa jo vprašajte, kako si predstavlja vajin odnos po tem, kar je naredila. Dajte ji (še eno) možnost! Za nekatere ljudi pomeni prevarati partnerja nekaj drugega kot za druge. Nekateri tega ne vidijo tako tragično, pomembno kot drugi in “z lahkoto” pozabijo (drugi pa nikoli!) Ko ji boste povedali, kako vas je s prevaro prizadela, bo malo bolje razumela, kaj je naredila, “kaj se je šla”. Dajte vajini vezi čas, ne zdaj hiteti (če sta 7 let vztrajala)!

--------------- https://odnosinkomunikacija.wordpress.com

Žal mi je, najmanj čustveno te vara, če ne tudi fizično. To vezo je ona že zavrgla z vsemi svojimi dejanji. Moderator pravi, ne je na čevelj dat. Prav. Ampak, ali boš lahko živel z védenjem, da te je varala? Ji boš še lahko zaupal? Moj prijatelj je imel podobno izkušnjo. Zdaj je srečno ločen. Ko je izvedel za vso svinjarijo, kar še ni bilo najhuje, najbolj bolijo laži, prikrivanja, izdaja, dobesedno delanje norca iz njega, njunega življenja, njunih otrok…, jo je brcnil v rit, čeprav težkega srca, ker jo je še vedno imel rad, a je vedel, da drugače ne bo preživel. Žalostno pa je, da bi ona še kar sedela na dveh stolčkih, čeprav živi z drugim, ta si je pa tudi našel končno spodobno in normalno žensko. Crazy b…

Želim ti vse dobro.

New Report

Close