Joj, oivnega olja prosim ne segrevaj, saj je huje kot, če bi pekla na živalski maščobi!!! Olivno olje je za solate ali pa da ga hladnega poliješ po že pečenem osliču. Zelo dobro visoke temperature prenaša kokosovo olje oziroma maslo. Ima mnogo odličnih lastnosti. Preberi si v sledečem linku:
V razmislek: Imaš ‘zeleno-zavistne’ predsodke proti postavnim ženskam? 😉
Je pa res, da če meni rečeš suhica, potem se ti zdi tvoj ideal bliže, ker potem lahko ženski z 80kg rečeš postavna in vitka ;)[/quote]
slučajno mi je padlo v oko: v temi o anoreksiji (piaaa) si izjavila, da tehtaš 55 kg, tukaj pa praviš da jih imaš 80. Saj me ne briga, ampak se mi pa vse skupaj zdi malo čudno.
V razmislek: Imaš ‘zeleno-zavistne’ predsodke proti postavnim ženskam? 😉
Je pa res, da če meni rečeš suhica, potem se ti zdi tvoj ideal bliže, ker potem lahko ženski z 80kg rečeš postavna in vitka ;)[/quote]
slučajno mi je padlo v oko: v temi o anoreksiji (piaaa) si izjavila, da tehtaš 55 kg, tukaj pa praviš da jih imaš 80. Saj me ne briga, ampak se mi pa vse skupaj zdi malo čudno.[/quote]
Če meni 55kilogramski osebi rečeš, da sem suhica, potem se s tem tolažiš in 80kg zenski rečeš, da je vitka…torej potem 90kg ženski lahko rečeš, da je lepo zaobljena in 100kg ženski, da je malo zalita….. S tem nižaš svoj ideal in se tolažiš, da so normalne in postavne ženske v bistvu samo suhice in da si sama z npr. 88kg playboyeva zajčica… Tole je bilo sarkastično…nisem vedela, da bo težko razumljivo zato sem sedaj še malo poudarila.
S tem kako označimo ali žalimo druge pač ‘tolažimo’ sebe.
Pupe!
Ne razumem kaj se toliko kregate okrog nekega posta. Jaz sem zivozitju pač napisala kar sem. Nisva se strinjali in forum je prav zato tukaj, da se pogovorimo. Malce sem bila ostra, ampak oprosti zivozitje ti pa malo tečna. Ampak moram povedati, da nobena od naju ni mislila kaj slabega. Lahko bi se sporekli tudi v živo in verjemite najine besede bi bile hitro pozabljene, tukaj pa ostajajo napisane. Vsak vidi kot pač hoče videti in tako je ljudi treba jemati. Sto ljudi sto čudi. Vsakemu je treba pustiti da pove kar pač hoče. Ne se kregat, življenje je že brez tega težko. S kilogrami ali brez.
Anda, če bi jaz tebi z velikimi tiskanimi črkami napisala – bajsa, bi šle bil ogenj v strehi! Takoj bi bila njabolj nesramna, trdosrčna, diskriminatorna itd. Še huje bi bilo, če bi jaz vedela tvoje kg (kot ti moje) in ti dejansko ne bi imela prekomernih kg. Torej bi te zaradi dveh ali treh kg preveč ozmerjala za bajso.
Sama sem v šolskih časih doživela veliko zbadanja s strani zavistnih in nezadovoljnih sošolk, ki so ves čas bile na dietah, nekatere tudi bruhale in so dandanes debele in še vedno nezadovoljne ženske.
Žalostno je, ko si nekdo samozavest ‘nabija’ s tem, da se prepričuje, da so vitka in zdrava dekleta v resnici preveč suha in morda kar anoreksična, da sigurno stradajo (kar poglej malo nazaj moj jedilnik za stradanje:) ) In ta nekdo ne bi bil nič bolj zdrav in vitek in zadovoljen s sabo, če bi se kakšna takšna ‘suhica’ zredila.
Zivozitje!
V prejšnjem postu nisem kritizirala nikogar. Samo rekla sem, da je najboljše pozabiti kar je bilo napisanega in nato naprej po poti, ki jo imamo začrtano. Tako, da tvojega napadalnega pisanja ne razumem. Moram ti povedati, da sem bajsa. Mene ne moti kaj drugi govorijo o meni, ker imam s svojo družino in s sabo preveč dela, da bi me kaj takšnega vznemirjalo. Nisem stara nekaj 20 let čez. Meni je važno kaj jaz mislim o sebi. Hujšati sem žačela izključno zaradi zdravja.
Koliko kilogramov imam? Ni skrivnost, sem jih že večkrat napisala. Imam 112 kg. Ko sem 09.03.2009 začela hujšati sem jih pa imela 123,1kg. Sem vedno ponosna nase in sem vedno bila. In vedno bom. Pa če bom debela ali suha, grda ali lepa. Še vedno bom v svoji notranjosti JAZ.
Lp Anda
Hmmm, vseeno ti je, kaj drugi govorijo o tebi in vseeno ti je če žališ druge? To mi deluje 20 čez. Sicer pa mojo hčero v šoli tudi na tak način zmerja neka deklica, ki ima preveč kg in svoje komplekse zdravi na vitkih in zdravih. Čim prej ti želim zdravo telo, da bo zdrav duh zadihal brez zavisti v zdravem telesu. To je šele lep osvobajajoč občutek.
živožitje… pa kje ti dobiš ideje za takšno hrano? meni je to popolna neznanka, čeprav sem ljubiteljica raznovrstne hrane – predvsem zelenjave… ampak nikdar ne bi našla take kombinacije, kot jo navajaš ti… pirini medenjaki, sadje z medom… pa tut sojino mleko je zame predrago, ker je navadno čisto ok, čeprav eni trdijo, da ni zdravo pa ne vem kaj…
skratka… lp
nadjap,
ja, kravje mleko deluje ‘sluzavo’ na prebavila. Dejansko hrani rakave celice ampak to je že druga tema. Sojino mleko je okej, če je biološko in iz gensko nespremenjene soje. V Hoferju ga imajo po 1€ za liter. Imajo navadnega, s čokolado in vanilijo. Jaz imam rada samo navadnega.
Prav tako so v Hoferju imeli pred časom akcijo – bio in gensko nespremenjena starodavna žita: kamut, kvinoja in amarant. Nabavila pa sem še ajdo in piro. Kamut je fantastičen, priporočam. Kuhan in ohlajen je sigurno dober tudi v jogurtu ali pa v sadni solati – še moram sprobat.
Pirini medenjaki so z ekološke tržnice in so pregrešno dobri pa še neškodljivi. Verjetno jih bom začela pečt doma.
Te sadne solate pa mi zadje čase zelo prijajo. Ponavadi kombiniram banana-jabolko ali pa banana-jagode, narezano na kocke in premešano s kakšno žličko medu, ki se slastno stopi s sokom jabolka ali jagode. Lahko pa dodaš še kakšme kozarček mleka – kateregakoli – in premiksaš s paličnim mešanikom ter spiješ.
Poskusi še kdaj riževe vaflje. V Mulerju so bio in še zelo poceni. Tudi v Šparu si bio in kakšen cent več. Jaz na njih še kdaj namažem malo kakšnega zelenjavnega namaza ali pa med + čaj brez sladkorja.
pozdrav in zdrav tek 🙂
nadjap,
še ideja za kakšne zajtrke ali prigrizke:
Ni treba dodati AminoProja, to so beljakovine. Če narediš veliko, lahko preprosto zamrzneš in odmrzneš po potrebi. Recept pa prilagajaš. Dodaš npr. narezane mandlje, lešnike …
Hrustljav kruh / Knackebrot: http://209.85.129.132/search?q=cache:h2aR3ALsJFwJ:www.recipezaar.com/Knackebrot-German-Crispy-Bread-245885+knackebrot&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si&client=firefox-a Namesto sezama ali pa poleg so fina tudi sončnična semena in morda še čisto malo naribanega sira povrhu. Nekaj podobnega prodajajo tudi v Mulerju ampak ni poceni. Dobro pa kot hudič!
lp