Najdi forum

kaj smo danes jedle

z: trdo kuhano jajce, paradajz, paprika in kava
m: otrobi z jogurtom
k: postrvi, zelje in mešana solata
m: 20 lešnikov
v: sendviči iz piščančjih prsi, albuminske skute in zelene paprike, za sladico pa dve kisli kumarici :))

Tiguan: krompir, pa riž ne redita…krompir je celo zdrav…banane vsebujejo veliko OH, so pa zdrave in dobre za koncentracijo….jaz trdim, da pametno je jesti zdravo in zmerno. Jaz se ne bašem s hrano, zredila sem se pa samo zaradi sladkarij. Jaz imam normalno težo, moj Itm je 20, 6, samo včasih sem ga imela 19. Tudi zato se ne obremenjujem toliko s dieto. Hočem pa pridet na itm 19, zdj č bo bo, če ne pa ne…se ne sekiram, ker moja teža je itak normalna, ni pa za moje pojme idealne.
Hvala za nasvete pa želim ti veliko sreče.

z: omleta iz otrobov, jajca, skute in jogurta
k: goveji zrezek in kislo zelje
m: 20 lešnikov
v: piščančje prsi, albuminska skuta, paprika in kisle kumarice

se bom tudi jaz pridružila

danes sem za zajtrk pojedla eno suho palačinko
za kosilo en kozarec vložene zelenjavne solate kot srbska a brez zelja ter dva kosa belega kruha
za večerjo fižolovo solato z belim kruhom ampak fižol redi

se beremo

z: omleta iz otrobov, jajca, albuminske skute in jogurta
k: goveja zrezka, cvetača in mešana solata
m: lešniki – par preveč
v: kar je ostalo od kosila: goveji zrezek, cvetača in malce solate

P.S. Jutri grem nazaj na mandelje, ker se lažje krotim. Lešniki se mi zdijo majhni in jih potem več pojem :))

“Tud hujšam” sem hotela že nekajkrat napisati, dobre jedilnike imaš. Podobne mojim, le da se še jaz nisem naveličala (hujšam komaj teden dni) običajne kombinacije. Si mi za inspiracijo.
Koliko časa pa že hujšaš oz. kako uspešna si s tvojim jedinikom?

Obilnica hvala za pohvalo. Vsaka tako dobro dene :).
Sama sem na tem malce strožjem režimu 8 tednov in se res odlično počutim. Včasih me malce zaskrbi, da morda jem premalo in, da bom imela težave kasneje. Zato sem si zastavila načrt, da vsak teden dodam eno živilo in tako do poletja nekako pridem na vsa živila. Tudi testetine – polnozrnate, riž in kakšno sladico. Pred mano je namreč dolga pot, saj sem začela s 30 kil viška. Moj cilj je, da bi poleti jedla “normalno” in uspela nadaljevati življenje z zdravim in normalnim prehranjevanjem.

vibra..od kdaj pa fižol redi? oz. zakaj naj bi pa redil?
@tud hujšam: kaj je to cottage skuta pa albuminska skuta?

aknalb

Cottage skuta je manj mastna skuta. Tudi albuminska skuta je manj mastna, saj je ponavadi narejena iz sirotke (voda, ki ostane ko že narediš sir) in ne iz mleka kot večina skut in sirov. Torej, manj mastne variante 🙂

z: trdo kuhano jajce, paradajz, jogurt in kava
m: jogurt
k: piščančji zrezek in segedin brez mesa
m: cottage skuta
v: piščančje prsi, albuminska skuta in kisle kumarice

en komentar na solato iz mcdonaldsa: vsebuje sladkor! prav tako preliv.

drugače imate pa fine jedilnike ostali. me pa zanima če imate kak nasvet ali jedilnik za nekoga, ki ne je jajc, je občutlijv na mlečne izdelke in bi s težavo jedel meso vsak dan? 🙂 ker vidim, da so te stvari kar del diet, pa meni to ne ustreza ravno…

-1 banana
-mlečni zdrob iz 4 dcl mleka + 1 vanili sladkor+ še pol čajne žličke sladkorja, pa sloh ni bilo sladko
-sendvič cca 200 gr
-burek ne preveč masten + jogurt ego 250 gr

mislim, da to še vedno ni preveč cca 1200 kcal, bom pa šla za 30 min na orbitreka
se motim???

– Z: mlečni rogljič + kava z mlekom
– M: prazna palačinka (groza!)
– M: tuna v oljčnem olju + domača mala sirova bombeta
– K: špinača + malo pire krompirja
– V: bomo videli…

mendi

takrat je pač tako naneslo, da smo šli v Mcdonalds..itak karkoli tam naročiš je preveč mastno ali pa preeč sladko..zato se mi je zdela solata od vseh stvari v Mcdonaldsu še najmanj napačna.

sploh pa pri ITM 20, kolikor ga ima aknalb (verjetno blanka :)), se za eno McDonaldsovo solato ne bi sekirala; drugo je recimo pri meni, ko imam ITM 31, pa moram še dobrih 30 kg dat dol, da sploh pridem na njen ITM

moram priznat, da se mi takrat res ni nič poznalo drugi dan…se mi prej pozna če čez dan pojem kak kolač preveč – npr. tako kot včeraj.

z: polnozrnata žemlja, jogurt
m: mandarina, sadni čaj
k: mlinci, svinjski zrezki v naravni omaki, mešana solata, goveja juha
m: jabolko
v: mešana solata z jajcem in sirom, kruh s turistično pašteto (hotela sem tunino solato, pa sem med pripravljanjem večerje ugotovila, da nimam tune 🙂 )

Tudi moj čas za kakšen greh še ni prišel, zato vztrajam pri svojih standardnih jedilnikih :o)

z: trdo kuhano jajce, paradajz in albuminska skuta, kava
m: otrobi z jogurtom
k: kuhana govedina in kislo zelje
v: kuhana govedina, paprika in kisle kumarice

“Tud hujšam” a veš kaj mene zanima? Kje dobiš abuminsko skuto. Včasih sem jedla ono od Planike, pa je ne najdem več. Vsaj v mojem kraju je ni. Mogoče pa bi jo sama delala, moram prečekirat način pridobivanja, če ni preveč tehnologije vmes.
Glede štetja kalorij pa se mi zdi, da smo, tudi jaz osebno, krepko prizanesljivi in seštevki od oka niso ravno točni. Saj ne gre za natančnost v piko, mislim, da v primeru Mone3 ne gre le za 1200 kcal. Sama sem delala to napako, potem pa sem se spraševala zakaj ne gre nič dol. Ko sem si izračunala, me je pa kap :-))) Hja, grižljaji so zahrbtni. jedilnik “tud hujšam” je res dober, ga pridno kopiram (“Tud hujšam2 sem ti dolžna za kavo) ampak dalekoročno se telo navadi tako pičle hrane, potem pa se vsaj jaz zaj… in matram s temi nekaj kilogrami.

Ja, samo ko bo tud hujšam, če bo, začel uživat ogljikove hidrate (sadje, krompir, riž) se bo vse vrnilo nazaj…poznam eno punco, ki je imela podoben jedilnik, pa se je vštela

Hja, aknalb, zagotovo imaš prav in tega se zavedam. Vendar ravno zato vsak teden dodam eno novo živilo in po novem letu bom začela dodajati tudi OH. Zaenkrat pa jem OHje edino v zelenjavi in kar jih je v otrobih. Ko bom začela jesti OH jih bo telo prav gotovo prav “pograbilo”, tega se močno zavedam. Ampak nekako sem morala prekiniti svojo odvisnost od vsega dobrega in predvsem od večernega sladkanja in prenažiranja. Je že tako, da sem imela 30 kil viška in zato sem presodila, da potrebujem radikalno spremembo.
Me pa to dejstvo stalno spremlja in me malce plaši. Že parkrat sem si rekla, jutri bo pa za kosilo ajdova kaša in gobe in potem si zadnji moment premislim in si spečem zrezek, prav tako kot danes.
Je že tako, da velikokrat iz ene skrajnosti padamo v drugo, iz ene odvisnosti v drugo … kaj vse se nam plete po glavi, ni res?!
Hvala za nasvete in namige. Pa lahko noč!

Aja, albuminsko skuto dobim v Mercatorju v Šiški. Imajo pa takšno, narejeno iz pasteriziranega mleka in pa takšno, narejeno iz vipavske sirotke. Sama raje kupim to drugo, ker jo je tudi moja stara mama delala iz sirotke!

z: trdo kuhano jajce, paprika, paradajz in kava
m: otrobi in jogurt
k: piščančji zrezek z gobami
v: losos, paprika, kisle kumarice in gobice

New Report

Close