Najdi forum

kaj smo danes jedle

z: polbela žemljica, skuta, mandarina, mleko
k: rižota, listnata solata, juha iz vrečke
v: kura, motovilec

z: mehko kuhano jajce, paradižnik in kava
m: nemastna cottage skuta
k: goveji zrezek na žaru, cvetača in mešana solata
m: ovseni otrobi z jogurtom
v: puranja prsa v ovitku, vloženi beluši in zelena paprika

z: polnozrnat kruh, poli salama, čaj
m: jabolko, mandarina
k: tortelini, gobova omaka, mešana solata, juha iz vrečke
v: jaz sem neki ustvarla: jajce, pol breskve iz kompota, med in malo mleka daš v posodo, zmešaš, in potem daš v ponev in zmešaš. Deluje kot nek šmorn, sam ni.

z: trdo kuhano jajce, paradajz in kava
k: postrv na žaru, cvetača, stročji fižol in mešana solata
v: piščančje prsi v ovitku, mešana solata
pv: cottage skuta

k: goveji zrezki na žaru, kuhano zelje in mešana solata
m: omelta iz ovsenih otrobov, jajca in nemastne skute
v: kuhana govedina z gorčico in kisle kumarice

z: polnozrnat kruh, mlečni namaz z okusom hrena, kisle kumarice, jogurt
m: jabolko
k: telečja pečenka, pečen krompir, goveja juha, mešana solata
v: banana, manadrina, grozdje-z medom

m: 15 mandeljev
k: V RESTAVRACIJI … rumpsteak na žaru, cvetača in brokoli in mešana solata
v: rolšunke – piščančje prsi in cottage skuta, kisle kumarice

Moram povedat, da sem ful ponosna nase, da sem med poslovnim kosilom rekla, da bi rada le rumpsteak na žaru in zelenjavo brez vsega. Ponavadi sem jedla tisto kar večina ostalih in tako hujšanje dala na stranski tir.

z: musli z banano, mleko
m: kruh z namazom
k: isto kot včeraj
v: morski pes na žaru, kuhana zelenjava, ledeni čaj

danes sem oz. bom:
– whey
– hypro
– jabolko
– pol puranje pleskavice, bučko na žaru, paradižnik in papriko
– žitni jogurt LCA
– pol puranje pleskavice, bučko na žaru, pol kosa pirinega kruha
– sir na žaru, paradižnik in papriko
– navadni jogurt

z: sosedov kruh s semeni (tako se imenuje), jogurt
k: čufti, riž, motovilec, goveja juha
v: kmečki kruh s suhim sadjem, čaj

m: 14 mandeljev
k: puranji zrezek na žaru in kislo zelje
v: solata: rukola, redkvice, kumare in tuna v lastnem soku, pol cottage skute

z: skuta, kivi, grozdje, zeleni čaj
m: jabolko
k: zelenjava in malo mesa ter kislo zelje
m: mandarina
v: kosmiči z mlekom

“tud hujšam” všeč so mi tvoji jedilniki – sama se prehranjujem podobno, Imam le eno pripombo – jogurt z ovsenimi otrobi je boljša izbira za dopoldansko malico – OH pač, za popoldansko malico pa cottage al pa mandlje. Nisem brala vsega – koliko kg moraš pa izgubiti?

danes:
– žitni LCA jogurt z musliji
– dva piškota iz ovsenih kosmičev
– pol domače sarme in pol kosa pirinega kruha
– slim fit hrenovke, bučko na žaru, kos pirinega kruha s semeni
– dva piškota iz ovsenih kosmičev
– kos pirinega kruha s semeni, poli light salama, sir, paradižnik in paprika
– navadni jogurt LCA

Tajana hvala za nasvet!
A veš da sem že sama razmišljala, da bo verjetno otrobe bolje pojesti dopoldne. Edini razlog, da jih pojem popoldne je ta, da je to bolj enostavno, ker nisem v službi. Ampak imaš prav, od jutri dalje jih bom pojedla dopoldne v službi. Zdaj sem tako tudi že vsem povedala, da hujšam. In shujšati moram velikooooo, 30 kil sem pridobila v zadnjih 5 letih. Seveda bo zdaj trajalo kar nekaj časa, da se jih znebim. Do poletja bi bila rada spet v starih oblekah, saj se mi zdi nekje realno, da bi zgubila 3 kile mesečno.
Prvih 14 dni sem jedla samo beljakovine in zelenjavo, da sem nekje prekinila odvisnost od OH-jev. Zdaj nadaljujem s sorazmerno strogim načinom prehrane do Božiča. Še vedno se izogibam sladkorju v vseh oblikah, OH pa puskušam dobiti le z zelenjavo in žiti ter otrobi. Začela sem dodajati dobre maščobe (oreščki za obrok in kokosovo mast, če si spečem omleto z otrobi, meso pa pečem brez maščob).
Neverjetno kako se mi je izostril okus … paradajz je sladek, korenje je zelo sladko, še solata se mi zdi včasih sladka. Trenutno je volja izredno močna in veselim se vsakega tedna posebej, ker si dodam eno vrsto živila. Tako bom do novega leta verjetno jedla že vse, vendar le tisto zdravo in zmerno. Če namreč želim izgubiti večino viška, moram biti kar dosledna.
Kako sem se razpisala ane?! :o)
Pa ti? Koliko bi ti rada shujšala in koliko časa se že trudiš?
Še enkrat hvala za tvoj nasvet, z veseljem ga bom upoštevala.

Pozdravljena “tud hujšam”,
jaz moram izgubit še kakšne 3-4 kg – jih imam 75 pri 180 cm višine. Do sedaj je šlo dol 5 kg v 2 mesecih, pri čemer priznam, da nisem bila preveč disciplinirana pri hrani – v moje jedilnike se prikradejo tudi kakšni obloženi kruhki čips in alkohol (kar naprej so neki obiski in zabave in … – saj vem, samo izgovor), sladkarije sem pa res črtala. Ja, pa danes sem pojedla čist preveč oreščkov, tudi to ni v redu. Če si kupim 150 g, jih pojem 150 g – zato je bolje, da jim imam doma in si jih potem za v službo odmerim 30 g, pa je. Doma potem itak pojem beljakovinsko kosilo in me oreščki ne mamijo preveč, če pa tkole sedim za PCjem, pa kar segam po njih. Moram se pa pohvalit, da sem zelo pridna pri rekreaciji – 5 – 6 x tedensko vstanem 5:20 in grem ven laufat za 40 minut – če vreme ni primerno, pa skočim za 20 min na orbija potem pa delam še vaje za moč. Vaj za moč bi lahko bilo več, jih bom počasi povečala, ampak jih ne maram, veš – dosti raje tečem.
Veliko uspeha ti želim pri hujšanju.

z: musli, otrobi, jogurt, grozdje
k: makaroni,mesna omaka, juha iz vrečke,mešana solata
v: solata: tuna, motovilec, listnata, kisle kumarice, korenje, kos kruha

tud hujšam priporočam ti pa tudi ostalim, da vsaki dan ko si zjutraj umiješ zobe si z čajno žličko dregni po jeziku, da odstraniš strupe in umazanijo na jeziku in tako se ti bo okus še bolj izostril.

Hvala Vekybel, bom podrgnila jezik, čeprav sem prepričana, da mi bo kdo kmalu svetoval naj ga še malo skrajšam :o)
Tale forum je pa res prima. Vzpodbude in dobrih nasvetov ne manjka in veliko lažje je reči hrani NE ko vidim koliko nas je pretežkih in kako je večina discipliniranih. Zame res velika motivacija!

Tajana, tudi sama gledam, da vsak dan migam. Večinoma hodim, hitra hoja in pa ob koncu tedna hoja v hrib. Za tek sem pretežka, bom pa zagotovo tekla na smučeh. Doma imam tudi sobno kolo, vendar mi je na kolesu tako dolgčas, da grem tudi v dežju raje ven.

m: 15 mandeljev
k: puranov zrezek, cvetača in mešana solata
m: otrobi z jogurtom
v: sendviči – paprika, cottage skuta in piščančje prsi

Jutri pa bom zamenjala dopoldansko in popoldansko malico.

m: bel kruh, salama, jajce, kisla kumarica
k: pečenica, zelje, krompir, juha
v: kmečki kruh, mleko

New Report

Close