Najdi forum

kaj smo danes jedle

Danes banana, grozdje, za kosilo rižota in večerjo pečene bučke s sirom. Jutri zajtrk banana in še neko sadje, za kosilo še ne vem, popoldne bo pečen krompirček in piščanec, solata.

– hypro po fitnesu
– 4-žitni sadni jogurt LCA z musliji Schneekoppe
– dve nektarini
– beli sir na žaru, žlico riža z zelenjavo, solato (kumarice, zelena)
– dve žitni ploščici
– nekaj slanih pirinih prestic, nekaj oreščkov
– eno pečeno jajce, bučka na žaru, kos pirinega kruha
– hypro

Včeraj zvečer smo bili pri Kitajcih, kaj čmo, danes pa že spet z kosilo riž. Počasi ga imam že dost.

– hypro po fitnesu
– dve nektarini
– štefani pečenka, malo pire krompirja, solata (zelena, kumare)
– kos pirinega kruha s sirnim namazom philadelphia light
– kepico sladoleda
– dva puranja čevapčiča, pol kosa pirinega kruha
– bučko na žaru
– hypro

ovseni kosmiči
nekaterine
polnozrnat sendvič s sirom in solato
kaj dobrega za večerjo (npr. jajčna omleta pa solata, to bi bilo kar super)

Nesica z vodo in malo mleka
Z:1 paradižnik in košček maasdamer sira
M:kuhano jajce, kumarica
K: kuhana jajca, 4 kisle kumarice, košček sira
V:pečen piščanec(1 bedro +2 perutnički), skleda solate
čez dan še 2 kavi z mlekom in cca 3l vode

Včeraj sem za kosilo jedla moje prve doma narejene zelenjavne polpete. Recept sem dobila na kulin.forumu. Torej, bile so “še kar” dobre, doma smo jih potem jedli še za večerjo, navdušenje je bilo zmerno :-))). Sedaj se učim novih receptov, želim se naučiti čim več dobrih zdravih zadevc. In potem jih bom postopno vnašala v našo prehrano.

Danes pa šef kuhinje meni priporoča:
polnozrnati musliji z rozinami (že mimo, mnjam, dobri)
nekaterine (ko bo konec sezone, bom prav žalovala)
testenine z zelenjavno tunino omakco (niso ponozrnate, eh…..)
za večerjo pa še ne vem, a bo že kej dobrega

Sedaj naša familija striktno večerja skupaj, včasih nismo, saj se je npr. mož najedel sendvičev že popoldne, hči je na hitro pojedla kakšne kosmiče itn itn. Sedaj pripravim več vrst jedi in se usedemo skupaj. Včeraj smo tako jedli zelenjavne polpete, dve vrsti solate in pečene hrenovke. In lepo klepetali. Prijetno.

Bravo legica za skupno večerjo! tudi pri nas mi to uspe edino če zvečer kuham, drugače se mi oba nabašeta s sendviči…..
Z:nesica z vodo in malo mleka in hitro peš v službo
M:paradiznik, malo fete, paprika
K:pečeni puranovi zrezki, malo bučk, solata
M:paradižnik, puranova salama
V:gobova juha
Čez dan 2 kavi z mlekom

jaz sem pa danes imela tole:
– hypro
– nektarino
– kos pirinega kruha s semeni, dve rezini maxi poli light, dve rezini sira
– sadni jogurt LCA z musliji
– marcipanov rogljiček, jagodni sok
– isostar ploščico
– piščanec in bučke na žaru
– dva koščka temne čokolade, nekaj slanih prinih prestic, dva domača piškota iz ovsenih kosmičev
– grški jogurt z 0% m.m.

Lenčka, si sama delala domače piškote iz ovs.kosmičev? Recept, proooooooosim.

Včeraj sem za večerjo jedla šampinjone z jajci in si skuhala za danes ječmenj za kosilo. Za ostale doma jedoče pa rižoto z morskimi sadeži, če bo danes še užitna (je najboljša sveža).

Zvečer sem spet prebirala Montignaca. Ko sem ga prvič brala, mi skoraj nič ni bilo jasno. Sedaj se že ubadam z detajli.

Tud pri nas so večerje družinski dogodek dneva – jezi me le, če je ravno takrat kaka ful pomembna tekma na TV…pol bi najraje kar ne vem kaj…

pon.:
Z/M:2 kom jabolk
K: ocvrto jajce z malo ocvirkov, 2 koščka popečene tirolske, kos domačega rženega kruha
M: instant kava z mlekom, 1 kos domače baslamače (boljši dolenjski kruh z rozinami)
V: 1 mali kos vratovine z žara, v pečici pečen krompir z zelišči (na peki papirju, malo olivnega olja), solata (paradižnik, paprika, čebula, bučno olje), 1dcl cvička

tor:
Z: 2 koščka baslamače, kava z mlekom
M: 1 mini jabolko
K: zeliščna štručka s sirom, bela kava
M: 3 grižljaji vratovine z žara, tri vilice solate
V: dalmatinska juha (iz vrečke), 2 marelična cmoka (sparova)

sre:
Z: bela kava, jabolko
M/K: cel kebab
M: malo grozdja
V: buča z jajci, solata
dodatek: 1 dcl svička, za pest slanih ribic in par bobi palčk

čet:
Z: bela kava, 2 koščka domačega rženega kruha z maslom in domačo ribezovo marmelado

Nasmejana, a cviček ti paše? :-))))))))))
Ko si napisala domač ržen kruh, to je tvoj, a ne? Na kulinariki sem odkrila nek popularen ameriški recept za kruh brez mesenja. Delaš mogoče takega?

ja, cviček je za kri 😉 al pa kaj drugega rdečega, sam mojemu rdeče vino drugač ne paše, cviček pa pijeva oba. (Imam pa obdobja – sploh v vročini, ko mi pa neprimer pivo zelo tekne…)
domač ržen kruh je s kulinarike, avtor mislim da je Vanja_v ZDA al nekaj takega, je pa iz 90% ržene moke in 10% bele – se pa gnete, čeprav se kar paca (no, jaz sem ga pred 1. vzhajanjem kar zmiksala s kavlji)

Ne, žal, kupljeni so bili v domači pekarni na Dvoru (ko se pelješ v mojo rodno Belo krajino od Žužemberka proti Soteski). So pa brez moke, vseh sestavin pa ne vem. Sem si kupila kosmiče in jih bom probala sama tud narest. Bomo videli, če bo kaj ratalo

Danes sem in še bom jedla:
– hypro
– kos pirinega kruha, dve rezini maxi poli light, dve rezini ementalerja
– nektarino
– žitno ploščico
– zeleno solato s tuno, paradižnikom, koruzo, tatarski preliv, eno malo bombetko iz bele moke s sirom (nisem mogla, da je ne bi pojedla, mi je tako žmigala z učkami :))))
– štiri pirine slane prestice, en piškot iz ovsenih kosmičev
– piščanec na žaru, rdeča pesa
– za večerjo še ne vem, kaj bom, mogoče kakšen grški jogurt

Kupujem pirin kruh s semeni v Leclercu ali pa v pekarni na Dvoru (ko se pelješ iz Ivančne G. proti Beli krajini čez Žužemberk), kjer imajo tudi razne pirine kruhe (tudi brez kvasa), pa pirino slano pecivo, domače piškote iz ovsenih kosmičev… Ker pa so zadeve relativno drage, razmišljam o nakupu avtomata za peko kruha, tako da bi doma pekla pirin kruh. Zaenkrat se še nisem odločila zanj.
Sicer pa pirine prestice, palčke in še nekaj drugih izdelkov iz pire dobiš v Drogerie Markt, tudi moko. Našla sem pa tudi že Mercatorju pirine palčke.[/quote]

sem doma na Dvoru…vem, da obstaja pekarna ampak nikoli ne zavijem tja. Grem takoj danes pogledat in kupim pirin kruh. Odprta je do 19.ure, je pa čisto ob cesti-levo proti NM – v centru Dvora (križišče za Kočevje)….za tiste, ki jih zanima

-kruh (polnozrnata bombica) z mlečnim MU-jevim namazom.
-krompir v kosih, ocvrt sir, zelena solata
-čokoladno sojino mleko
-pol jabolka
-voda

– whey
– kos pirinega kruha, dve rezini maxi poli light, dve rezini ementalerja
– sadni probiotični jogurt LCA z musliji Schneekoppe
– nektarino
– puranje nabodalo, malo krompirja z zelenjavo, solato iz zelja, rdeče pese in koruze
– žitno ploščico
– pol kepice sladoleda
– bučke na žaru, solato iz paradižnika in paprike

+banana
+nektarina

– jogurt s kosmiči
– zelena solata s puranjim zrezkom
– jabolčni zavitek
– solatna skleda (zelena solata, zelje, fižol, paradižnik, koruza, jajce, malo naribanega sira in šunke)

Z polnozrnata štručka z namazom cottage, LCA žita
M jabolko
K lignji, blitva
M skuta+banana
V solatni krožnik, sik
pa voda, voda + 2x bela kava brez sladkorja

New Report

Close