– 4-žitni sadni jogurt LCA z musliji
– 80g polnozrnatega kruha s sončničnimi semeni, namaz tzatziki, 4 rezine lahke poli, dve rezini mozzarele, sveže kumarice
– dva koščka domače pogače, košček pečenega jagenčka, zelena solata
– štiri koščke domačega peciva
– češnje
– češnje
– štiri koščke kuhane klobase in zeleno solato ter košček francoske
– 4-žitni sadni jogurt LCA z musliji
– 40g kruha maxi vital, namaz tzatziki, 2 rezini lahke poli, dve rezini mozzarele, sveže kumarice
– 1/2 polovico solate pripravljene iz: 65g paprike, 65g paradižnika, 85g svežih kumaric, 100g cvetače, 100g mozzarele
– lučka tomi
– košček purana na žaru, mlad pečen krompir, zelena solata
– pol kepice sladoleda
– 1/2 polovico solate pripravljene iz: 65g paprike, 65g paradižnika, 85g svežih kumaric, 100g cvetače, 100g mozzarele
-kapučino, pol kozarca vode
–Z-jogurt Activia natur, 1 rezina prepečenca
–M-majhna pest češenj /kakih 8-10 sadežev/
-kava z mlekom
–K-enolončnica s piščancem in lečo /pribl.1,5dcl/
–M-sveža sezonska solata /pribl.40gr/
–V-navadni jogurt z lanenim semenom/polovica jogurta+2mali žlički semena/
-vmes voda kolikor jo uspem popiti…. premalo na žalost
Približno toliko hrane sedaj po OP lahko pojem, občasno še manj. Trudim se jesti čimbolj raznoliko in pestro pripravljeno.
včeraj:
– skuto obstgarten 0,4% m.m. s tremi žličkami muslijev
– hypro
– dve marelici
– 1 sosedovo pecivo s smetanovim namazom, štiri rezinami kraškega zašinka in eno rezino ementalerja
– zeleno solato s češnjevim paradižnikom, mozzarelo, pršutom in mešanico semen ter kos črnega kruha
– lučko Tom
– slanik
sem nameravala za večerjo pojesti še grški jogurt Total 0% m.m., ampak sem zaspala že ob šestih in spala do jutra, očitno me zmatra vsakodnevno gibanje in zgodnje vstajanje
– probiotični sadni LCA jogurt z nekaj muslijev in žlico lanenih semen
– hypro
– 1 sosedovo pecivo s pašteto junior
– dve nektarini
– nekaj oreščkov
– zelena solata z rdečo peso in koruzo ter štiri čevapčiče
– kornet
– tri čevapčiče in nekaj prepečenca
– skuto obrstgarten 0,4% m.m.
– 1 dcl naravnega pomarančnega soka
– vodo z okusom
– kepica vanilijevega sladoleda
– grški jogurt total z višnjo 2% m.m.
danes sem čisto falila jedilnik, upam da si bom zapomnila za drugič
z: kornfleks!! + mleko (200 kcal)
m: 2 žlici leče (zanemarljivo malo)
k: 1/3 skutinega štruklja + špinača (80 + 120)
m: pomaranča (80)
m: 3 mandlji (60)
m: par žlic kakava (okrog 100 verjetno)
v: ostanek špinače (30)
m: 6 rumovih kroglic!!! (500 nekje)
– pečeno jajce, kos polnozrnatega kruha
– 1 sosedovo pecivo, rezina livade in dve rezini mortadele
– dve marelici
– nekaj oreščkov
– lučka Tom
– mešano nabodalo na žaru, brokoli, brstični ohrovt, žlička krompirja, ajvar, zelena solata
– ledena kava
– kos polnozrnatega kruha, dve rezini maxi poli, pol paradižnika
– grški jogurt total z jagodo 2% m.m.
– nekaj slanih keksov
– pečeno jajce, kos polnozrnatega kruha
– grški jogurt total z medom 2% m.m.
– tri puranje čevapčiče, mlad pečen krompir, en paradižnik
– kos polnozrnatega kruha, dva puranja čevapčiča, pol paradižnika, sir
– eno palačinko z orehi
– pol nektarine
– kos polnozrnatega kruha, tri rezine maxi poli, sir, paradižnik
– tri bonbone hals
– grški jogurt total 0% m.m.
Občasno berem te jedilnike, in ker je to forum za Hujšanje, ne morem, ne da bi komentirala jedilnik LenčkeM.
Ali se tudi vam to zdi, saj je po moji oceni, prepoln totalno nezdravih, totalno redilnih jedi, saj če ga gledaš tko na hitro je (pre)poln: kruha, piškotov, pic, salam, sirev, palačink, sladoledov, čokoladic, domačih peciv, sadnih jogurtov, potem popolnoma običajnih kosil sestavljenih iz krompirja, mesa, in povrhu še količinsko preobsežen, pa ne manjkajo tudi slani prigrizki….
Hm, ne vem, ali je LenčkaM na vzdrževalni ali shujševalni dieti, ker to kar ona navaja, da poje, je po mojem osebnem mnenju jedilnik, ki bi ga pravzaprav tudi popolnoma zdravi in normalno težki osebi – iskreno: odsvetovala….
Ti bom kar odgovorila. Sem po operaciji bypass, tako da količine so manjše, kot bi bile, če ne bi imela operacije. Kljub vsem tem “nezdravim” jedem, bolj ali manj hujšam (vmes gre tudi malce gor ali pa stoji, na dolgi rok pa počasi dol). Sicer sem ravno danes začela jedilnik s fitnesa, tako da naj ne bi bilo nezdrave hrane, če me ne bo kdaj kaj premamilo. Poleg pa seveda telovadba.
– grški jogurt total z 0% m.m. z musliji in žlico lanenih semen
– tri puranje čevapčiče, šampinjoni na žaru in bučke na žaru, kos polnozrnatega kruha
– sadni jogurt LCA 1,3% m.m., nektarino
– dve žlički mentolovega medu in nekaj oreščkov
– paradižnik z mozzarelo in kos polnozrnatega kruha
– hypro ali grški jogurt total 0% m.m.
zdravo punce!!
morm rečt da mi je zelo ušeč da ste se lotile hujšanja skupi…ker ko si sam je fuul težko! jz sm imela pred 3mi let 92,2 kg-vem jaa in to pri starost 21 brez otrok in vsega, groza, in en dan mi je klik naredu u glavi,in se je začelo, najprej sm sama probala, pa sm jedla ful nepravilno …potem sm se odločla zato da sm si plačala nutricionista ki mi je sestavil približen jedilnik, prilagojen meni, mojim potrebam in željam,-in delovalo je:))) in jz kilogrami so kr padali in jaz recimo v 7mescih mela 75,5 kg :)))in nikol bla lačna,in ugotovila da je BISTVO VSEGA ZDRAVA RAZNOLIKA PREHRANA, IN REDNO GIBANJE…dons mam 65,1kg :)) sam še mal si preoblikujem postav in bo tko k jz hočm:)no zdj sm se vam predstavla , bistvo kar pa želim je delit znanje da ga ve če želite uporabite in mogoče deluje tudi pri vas;)
1 nasvet :izogibanje belemu kruhu raznim pecivom, sladkarijam, čipsom….(jejte rženi kisel kruh,včasih kakšno polnozrnato žemljo)
2. sadja ne jejte zvečer če se le da, ker vsebuje naravni sladkor, ki rabi ful časa da se porabi, in zvečer se ne-se naloži
3.nasvet ki je najbolj pomemben, če kdaj neveste kaj bi jedle da si nebi škodile, jejte hrano ki je čim manjpredelana ali pa sploh ni in je 1 sestavina.(jajce, meso zelenjava,mleko)in pri mlečnih izdelkih je bolj š če je mleko kr 3,2 pa lohk pol
4. za zabelo uporabljajte samo olivno olje, okus je boljši, pa še maščobo topi:)
no da nebom s temi nasveti že dolgočasna…vam bom napisala kr en primer jedilnika za lažjo predstavo: Z: -donat mg…2dcl (na tešče)
-2 vmešani jajci
-1 rezina rženga kruha
– voda čimveč
M:-voda(pred in med obrokom)
-polnozrnati krekerji (2 paketkanpr.: misura integrale)
-paradižnik 300 g
K:- voda 2 dcl
-piščančje nabodalo 100g
-krožnik zelenjavne juhe, s zakuho(proso ali rjav riž)
-solata(po želji,količina in vrsta)
M: -voda
– jabolka 300g
V: -voda
-osličev file 100g
-mešana solata( po želji)
to je samo en primer je še veliko drugih možnost za različne in zdrave obroke…če bo katera ugotovila da ji pomaga z veseljem še naprej delim svoje znanje…če pa ne imate pa malce za vzpodbudo,in primerjavo…PA SREČNO!!!
ASJA
– sadni jogurt LCA z musliji
– hypro
– piščanec na žaru, zelena solata s koruzo in paradižnikom
– nektarino
– jabolko
– nekaj oreščkov s suhimi brusnicami
– rdečo peso s koruzo in kos polnozrnatega kruha
– tuno v lastnem soku in kos polnozrnatega kruha
– grški jogurt total