Najdi forum

kaj smo danes jedle

popravek večerje;
-košček polnozrnatega kruha z enim sirčkom in smoothie iz; 2 pomaranč, 3 korenjev, malo solate in 2 jabolk.
zdaj počasi srkam tole zadevščino, saj gre. Vseeno če jem premalo, sem pol drug dan hin…

Pa še jaz pristavim piskerček svojega dneva:
Zajterk:čokolino
malica: maslena štručka in čokoladno mleko..(nebi ga bilo treba=/.)
kosilo: juha in banana.
malica:jabolko in pest rozninov..mnjami.
večerja:malo mleka in malo ajdovih žgancev.

Nevem, če sem imela ravno naboljše obroke, vesela pa sem, ker nisem jedla nič sladkarij in pila veliko vode.:)
vidim, da je tudi vam današnji dan uspel.:)

In potem pravite, da ljudje zmerjajo samo debele. Tudi zavist pripelje do žaljivk, ki pa ne odpravijo glavnega problema …

Anda, če se ne motim, je tole javni forum. Če pa je v tvoji zasebni lasti ali pa koga drugega, se opravičujem in pozivam lastnika, da me prijazno – tako kot ti – poprosi, da se odjavim ali pa kar sam prekine moj uporabniški račun.

Moj jedilnik danes:

Ko sem vstala sem najprej popila smoothie-ja. Pol brž v službo.
Najprej kava brez mleka.
Z: ovseni kosmiči+jogurt+marmelada brez sladkorja.
M: jabolko ali dva.
K: govedina z zeljem-njami, komaj čakam da pridem domov.
M: nič ker imam kosilo šele ob 16h.
V:krepki suhec,malo sira, piščančja poli-malo.

Lp

Z: 200ml jabolčnega soka, 2x sosedovo pecivo
M: banana
K: polbela sezamova štručka s sirom, papriko, solato + kava z mlekom (ekspreso)
M: domača kava z mlekom
V: (še pride) navadni jogurt 500ml

Z: Kapučino brez sladkorja,kuhana ajdova kaša z žlico skute.
M:jabolko
K:kos sira na žaru,paradižnikova solata
M:navadni jogurt
V:bučke,šampinjoni in paprika,popražena s špageti

Pila sem pa danes čist premalo!

No, dans sem mela pa kar 6 obrokov

Z-žitarice+mleko
M-jabolko
K-polnozrnata štručka+pašteta+zelena solata
M-aktivia
V-tuna+sojini kalčki
2H PO V;)-smoothie

Včeraj 31 tega;

9;polnozrnat kruh z sirom
11; banana , 2 kivija
15;maline , riževo mleko, kokos-smoothie
16h;košček polnozrnatega kruha
17h; še en mali smoothie iz malin in ananasa
19; korenje in hruška v sokovniku

komaj čakam več sadja, postaja monotono, pa zelenjave je premalo v jedilniku.

Punce ko berem vaše jedilnike me prešine misel oziroma da se vse preveč ukvarjate kaj boste pojedle in kdaj in koliko. Jaz vem da tako ne bi dolgo zdržala in bi prekmalu obupala. Prehranjujte se “normalno” s pol manjšimi obroki vendar naj bo v vaš jedilnik vključena juha, krompir(seveda malo manj zabeljen), pa jota, pa rižota…..skratka navadno kosilo da ti občutek sitosti in verjetno nima kos mesa in velika skleda solate več kalorij, kot košček sira in polnozrnata štručka (tu pa imamo vedno občutek prvič gre težko po požiralniku drugič pa joj kaj bi jaz zdajle….)
Skratka meni je uspelo in mi še 15 let drži da se normalno prehranjujem (z obroki ne pretiravam) se solidno rekreiram in kar je najvažnejše hrano sprejemam kot vnos energije ne pa kot crkljivko oziroma za tolažbo.

Tbb!

Sama se prehranjujem po Montignaco. Krompirja ne jem-v nikakršni obliki. Testenine ne mešam z mesom. Jem ali meso z zelenjavo ali testenine-polnozrnate z zelenjavo. Mi paše. Me sploh ne moti, da ne jem toliko OH.
Juho večinoma jem čez vikend. Pa tudi nisem velik ljubitelj juh, tako, da mi to kar paše. Obremenjena s hrano nisem, ker pač rada povem kaj sem jedla in rada preberem kaj drugi jedo-dobim idejo. Pa še svetujemo si druga drugi. Forum je zato, da si pomagamo. Nimam pa 10 kg preveč pač pa 5×10 kg preveč. Ne jem belega kruha, krompirja, riža. Vse OH pri meni imajo oznako polnozrnato.

Moj jedilnik danes:

Najprej smoothie

Z:kos polnozrnatega kruha+skuta+kava z mlekom-ta velika, ker sem danes doma.
K: pečene piščančje kračke+zelenjava.
M:kava z mlekom+jabolko.
V:krepki suhec+ovseni kosmiči-to je dobro za prebavo.

Lp

Jaz imam pa eno vprašanje..kaj je to “krepki suhec”?

Drugače pa moj jedilnik:

Z: kos polnozrnatega kruha+zelišči namaz light+jabolko+jogurt light
K: pečen krompir + pečen piščanec + solata
V: zelenjavna juha + solata + telečje meso

pa lep sončen dan

Veverrca!

Krepki suhec je kefir z malo vsebnostjo maščob. Mlekarna Krepko ga proizvaja in so ga poimenovali Krepki suhec. Jaz ga kupujem v veliki 750 ml embalaži, imajo ga pa tudi v manjši, mislim da 200 ml.

Lp

še jaz danes;
z; polnozrnat kruh z sirom
K; solata z korenčkom in čebulo+ 2 banani z orehi 2 dkg, jagode in 2 kivija
M; maline smoothie
V; regrat, korenje 3, 1 jabolko in 2 pomaranči v smoothie

Tbb; ja , ko bomo na pravi teži bomo jedle “normalno”, če želimo shujšat in pri meni osebno govorim o 22 kg, pa moram ubrat drgačen način.
Sem poskušala z raznimi dietami in z majn žri , pa ni delovalo.Jaz osebno jem zdaj tako tud, ker sem poslušala Marjana Videnška in me je navdušil njegov način hranjena, prav tako Wandenmaker in Boutenkova.

Danes…

Z: 200ml jagodnega soka + 2x sosedovo pecivo
K: 2x toast trikotnik s tuninim namazom (tuna, majoneza, koruza, paradižnik) + tretjina sadne solate maxi + bela kava
M: obstgarten z jagodo + domača kava z mlekom

V (ki še pride): mini brokoli juha

moj današnji jedilnik

Zajterk :mleko in čokoladne kroglice,
malica: en kos kruha in jabolko
kosilko: maakroni in malo omake, potem pa še majhen kos peciva =/.
večerja: polenta z mlekom.

Vem..mogla bi met tut popoudansko malico,ampak sem preveč vode spila..pa mi potem ni nič več pasalo.:)

Danes

Z-kosmiči+navadni probiotnični jogurt
M-sveži ananas
K-špageti s tuno+zelena solata
M-višnjev jogurt
V-polnozrnata štručka s solato

Popravek večerje:

Namesto juhe sem pojedla samo pomarančo. Vem da je malo in ni namenoma, samo mi res nič drugega ni pasalo. :S

Joj, punce, pridne ste! Meni žal takole ne uspeva, ker prehitro dobim občutek, da sem žrtev diete, tako da se s svojim jedilnikom sploh ne bom hvalila. Preprosto pač jem vse kot ostali družinski člani, res pa da v manjših količinah, pa kakšne vmesne sadne prigrizke si privoščim, da zadostim številu petih obrokov (namesto čipsov, sladic, keksov in podobnega). Bom pa z veseljem prebirala vaše jedilnike – morda kdaj dobim tudi kakšno idejo, kaj bi lahko pripravila. Se najde nekaj koristnih idej!

Lp

Moj jedilnik danes:

Najprej smoothie.

Z:ovseni kosmiči+kislo mleko+laneno seme+kava z mlekom,
M:kava z mlekom,
K:polnozrnate testenine+sataraš brez jajc
M:jabolko+mogoče kava
V:kislo mleko+sir+piščančja poli.

Lep dan

Moj jedilnik je namenjen predvsem vzdrževanju teže; jem vse, le na količine pazim. OK, danes je 37. dan brez sladkarij in priboljškov (post).

Z: kava z mlekom, jabolko, pomaranča
M: kava, arašidi v luščini
K: polnozrnat riž, svinjski zrezek v naravni omaki, solata, kava
M: jogurt (1,5% maščobe, navadni), semena bučk, kava
V: tuna v slanici, košček sira, dušena zelenjava.

Preveč kave? Pri tako nizkem pritisku kot je moj, je kava bolj zdravilo kot razvada. Običajno jo pijem z mlekom, občano dam pol žličke sladkorja.

New Report

Close